Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απαιτείται κυκλοφοριακή σύνδεση;


Recommended Posts

σε ευχαριστώ πολύ! βασικα προσπαθώ να βρω με ποιόν τρόπο μπορώ να αποδείξω σε κάποιον συνάδελφο πως η μελέτη που έκανε απο τη στιγμή που ο κόμβος δεν υλοποιήθηκε μέχρι το 2009 δεν ισχύει πια.πιστεύεις ότι αυτο με καλύπτει?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι.

 

Έχω ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση εκτός οριοθετημένου οικισμού που εφάπτεται σε τριτέυον εθνικό δίκτυο.

 

Θέλα να κάνω μία ισόγεια αποθήκη (μεταλλική κατασκευή) 57τ.μ..

 

Απαιτείται έγκριση άδειας είσοδου-εξοδου για την πολεοδομία? Υπάρχει κάποιο πρότυπο τεχνικής έκθεσης?

 

Καλή δύναμη!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

για χορήγηση ή απαλλαγή κυκλοφορικής σύνδεσης απαιτείται :

- Αιτηση ενδιαφερόμενου

-τοπογραφικό διάγραμμα (5 απλούν)

- τεχνική έκθεση που να αναφέρει το είδος της εγκατάστασης , το μέγεθος αυτής και τις τυχόν κυκλοφοριακές επιπτώσεις που θα προκαλέσει

- Συμβόλαιο

-βεβαίωση για το χαρακτηρισμό του δρόμου

- αν είναι επαγγελματικός χώρος χρειάζεται μια υπεύθυνη δήλωση ότι η επιχείρηση δεν προκαλεί κυκλοφοριακό φόρτο , θα επανέλθω μετά 3 ετία για επανεξέταση των κυκλοφ. δεδομένων , θα κατασκευασθεί σύνδεση σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις αν αλλάξουν τα κυκλ. δεδομ. ή μετατροπη τωνεγκαταστάσεων , και ότι θα διακόψω της λειτουργία της επιχείρησης σε περίπτωση που τα στοιχεία του οικοπεδου δεν επιτρέπουν την πλήρη κατασκευή της σύνδεσης

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς θέλεις κυκλοφοριακό κόμβο και όχι έγκριση εισόδου- εξόδου ή απαλλαγή γιατί οι αποθήκες κατά το ΠΔ 118 /2006 γενικώς υπάγονται στην κατηγορία Α και το ούτε καν αναφέρεται σε μεγέθη αποθηκών ή μεγέθη χώρων αναψυχής και ούτε καν δίνει την δυνατότητα στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών να ενεργήσει κατά την κρίση της

Το ίδιο πρόβλημα συναντώ και γω σε άδεια εκτός σχεδίου που αφορά καφενείο 80μ2 (με πληθ <50 ατόμων) με πρόσωπο σε πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο –που χωρίζει οικισμό <2000 κατοίκων με την εκτός ορίων περιοχή - δηλ βρίσκεται απέναντι από τον οικισμό αλλά το διαχωρίζει η επαρχ οδός

Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει περίπτωση να εγκριθεί απλή είσοδος - έξοδος, αλλά επαφίεται στην κρίση της υπηρεσίας αν θα υπαχθεί στις εγκαταστάσεις τύπου Β.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω πρόχειρο το νόμο αυτή τη στιγμή. Από όσα θυμάμαι στον τύπο Α εντάσσονται πρατήρια, συνεργεία, βιομηχανίες και αποθήκες. Ωστόσο, μια μικρή αποθήκη μπορεί να ενταχθεί στον τύπο Β. Πριν από τρεις μήνες πήρα έγκριση για είσοδο - έξοδο και μάλιστα σε πρωτεύων εθνικό οδικό δίκτυο για εμπορική αποθήκη ξυλείας περίπου 100,00 τμ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Παιδιά ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια ερμηνευτική εγκύκλιος που να αναφέρει ότι σε περίπτωση δημιουργίας σηματοδοτούμενου κόμβου (το πρατήριο είναι νέα πυροσβεστική υπηρεσία) δεν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας κόμβου τύπου Δ (η οποιοδήποτε τύπου τελοσπάντων)?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Παιδιά, έχω αναλάβει την άδεια ίδρυσης συνεργείου μηχανικών μερών και μου ζητάνε αποτύπωση πάνω στο διάγραμμα κάλυψης κόμβο εισόδου εξόδου (για έγκριση σύνδεσης εισόδου εξόδου)τύπου Δ. Έχει κανείς ιδέα πώς θα σχεδιαστεί αυτός ; Η πρόσοψη είναι σε αγροτικό δρόμο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.