Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

τακτοποιηση υπογειου με το Ν38.43 χωρις εγκεκριμένα σχέδια


reusere.fuse

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι

Έχω μια περίπτωση αλλαγής χρήσης υπογείου σε κατοικία με το Ν. 3843/2010. Η οικοδομική άδεια είναι το 1968 και η πολεοδομία δεν έχει στα αρχεία της τα εγκεκριμένα σχέδια.

Η ιδιοκτήτρια είχε μια κάτοψη του υπογείου από τότε και ένα τοπογραφικό που έχει ημερομηνία 1968 αλλά δεν έχει σφραγίδα πολεοδομίας .

Κατέθεσα το φάκελο πριν δωθεί η παράταση με τα σχέδια που μου έδωσε η ιδιοκτήτρια και τώρα πρέπει να κάνω ανασύσταση φακέλου.

Το καλύτερο θα ήταν να βρώ τα σχέδια από το συμβολαιογράφο ίσως.

Αν δεν μπορέσω να τα βρω θα πρέπει να κάνω καινούργιο τοπογραφικό με συντεταγμένες κανονικά?

Link to comment
Share on other sites

Σε παρόμοιες περιπτώση γνωρίζω ότι είτε δέχθηκαν σχέδιο κάτοψης από τη σύσταση με υπ. δήλωση του ιδιοκτήτη ότι ήταν ίδιο με αυτό που υποβλήθηκε για την άδεια ή όταν δεν υφίστατο σύσταση ζήτησαν πρόσφατη αποτύπωση.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ . θα ξεκινήσω με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και αν χρειαστει θα προβώ σε καινούργια σχέδια..

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να καταθέσεις κανονικά τον φάκελό σου, είτε με τα σχέιδα που σου έχει δώσει η ιδιοκτήτρια, είτε με τα σχέδια συμβολαιογράφου. Απλά πρέπει να γράψεις στην υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη:

Το τοπογραφικό και η κάτοψη που συντάχθηκαν το Μήνα του έτους από τον Τάδε Τάδε μηχανικό, απεικονίζουν τα στοιχεία των αντίστοιχων εγκεκριμένων σχεδίων της υπ΄ αριθμόν 1111/1991 οικοδομικής αδείας, διότι ο φάκελος δεν έχει βρεθεί στο αρχείο της τάδε Πολεοδομίας , σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 111111 - 11/11/2010 βεβαίωση απωλείας φακέλου της εν λόγω υπηρεσίας, και δε διαθέτω τα αντίστοιχα σχέδια του ιδιοκτήτη.

 

Άρα θα πρέπει καταρχήν να έχεις πάρει βεβαίωση απωλειας φακέλου από την πολεοδομία. Θεωρητικά, εφόσον ο φάκελος έχει χαθεί με υπαιτιότητα της υπηρεσίας , η ίδια η πολεοδομία υποχρεούται να ανασυστήσει τον φάκελο. Πρακτικά, είναι χρονοβόρα διαδικασία, πρέπει να αναζητηθούν τα σχέδια από συμβολαιογράφο, άλλες υπηρεσίες (π.χ. ΔΕΗ, κτλ) ή στη χειρότερη να ορίστει μηχανικός να κάνει την αποτύπωση, ώστε να ξανασυσταθεί ο φάκελος. Επειδή μου είχε τύχει και ζήτησα τη συγκεκριμένη διαδικασία, μου το ξέκοψαν εξ αρχής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.