Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.


Recommended Posts

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Απ’ την πρώτη ημέρα ανάληψης της ευθύνης διοίκησης του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών από το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο το site αυτό αποτέλεσε ένα πολύ καλό εργαλείο για να αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και τις επιθυμίες των συναδέλφων, ανεξαρτήτως γεωγραφικού χώρου δράσης, αντικειμένου (μελέτη, κατασκευή, κ.α.) ή φύσης (δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος, αυτοαπασχολούμενος ή μέλος εταιρείας) απασχόλησης.

Μέσα από την έμμεση αυτή επικοινωνία πήραμε ερεθίσματα τα οποία και ενσωματώσαμε στο πρόγραμμα δράσης, όπως αυτό προέκυψε και εξελίχθηκε μετά από διαβούλευση στις εργασίες των δύο πανελλαδικών συνδιασκέψεων του κλάδου στη Λάρισα (19/09/2009) και στο Βόλο (09/10/2010).

Πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο λειτουργήσαμε και με αυτά ως γνώμονα πετύχαμε η εικόνα του κλάδου να αφήνει σήμερα μια νότα αισιοδοξίας για το άμεσο μέλλον.

Είμαι βέβαιος ότι πέραν αυτής της έμμεσης επαφής, αυτή τη διετία με πολλούς από εσάς βρεθήκαμε πρόσωπο με πρόσωπο σε ημερίδες, συνδιασκέψεις, συνέδρια, συνελεύσεις ή συγκεντρώσεις Α.Τ.Μ. σε νομούς, καθώς επίσης και σε μάχες που δώσαμε σε υπηρεσίες για τη διασφάλιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Πλέον αυτό που μένει, για να αποδείξουμε σ’ όλους αυτούς που συνδιαλεγόμαστε (Υπουργεία, Δημόσιους Φορείς, κ.α.) ότι είμαστε ενωμένοι, ισχυροί και έτοιμοι να ανατρέψουμε παγιωμένες καταστάσεις δεκαετιών, για να διαμορφώσουμε τις συνθήκες ώστε να έρθει μια νέα άνοιξη για τον κλάδο των Α.Τ.Μ., είναι η μαζική συμμετοχή όλων μας στην εκλογική διαδικασία αυτής της Κυριακής 03 Απριλίου 2011.

Καλώς ή κακώς συνάδελφοι ο μόνος απτός ποσοτικός τρόπος για να δείξουμε ότι είμαστε συσπειρωμένοι γύρω από τα Περιφερειακά – Τοπικά Τμήματα & Συλλόγους Α.Τ.Μ., για να δείξουμε ότι τασσόμαστε στο πλάι της Διοίκησης του Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. είναι η μεγιστοποίηση της συμμετοχής μας στην εκλογική διαδικασία.

Φανταστείτε πόσο θα ενισχυθεί η παρεμβατική ισχύς του Συλλόγου αν η συμμετοχή φθάσει σε επίπεδα της τάξης του 80% ή 90%. Με τι δυναμική θα προσερχόμαστε σε διαδικασίες υπεράσπισης των δικαιωμάτων ή υπερίσχυσης των θέσεων του κλάδου.

Ο Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ. έκανε το πρώτο βήμα

• Βάζοντας κάλπες σε 38 πόλεις της χώρας για να μπορούν να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία (Μέχρι σήμερα υπήρχαν κάλπες σε 25 νομούς).

• Ιδρύοντας με τη βοήθεια των κατά τόπους συναδέλφων δομές του Συλλόγου σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.

• Ανατρέποντας, σε συνεργασία με την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Β.Ε., τη στρεβλή κατάσταση που επί μια 35ετία επικρατούσε με την μη ύπαρξη εκλογικού τμήματος στη συμπρωτεύουσα της Χώρας τη Θεσσαλονίκη.

 

Συνάδελφοι,

 

Οι εκλογές της 3ης Απριλίου 2011 αποτελούν ένα ακόμα σταθμό. Ως Διοικητικό Συμβούλιο δεν ζητάμε απλά τη συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία. Ζητάμε πολύ περισσότερο την ενεργό συμμετοχή σας για το σύνολο της διάρκειας της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Οι εκλογές αυτές δεν αναδεικνύουν ούτε Βουλευτές, ούτε Δημάρχους για να στείλουμε μηνύματα με την απουσία μας.

Είναι μια δική μας υπόθεση που επηρεάζει την επαγγελματική – επιστημονική υπόσταση όλων μας και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.

Την τελευταία διετία όλοι μαζί πετύχαμε πολλά, μέσα από συλλογική δράση όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα.

 

Συναδελφικά,

Στέφανος Ξεκαλάκης

Πρόεδρος Δ.Σ. Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.

 

Υ.Γ. Για όσους τυχόν δεν έχουν πλήρη εικόνα του τι κάναμε ως Συμβούλιο την τελευταία διετία επισυνάπτω τον απολογισμό. Επίσης προς διευκόλυνση της συμμετοχής σας στην εκλογική διαδικασία επισυνάπτω την ανακοίνωση των εκλογών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΣΔΑΤΜ 2011.pdf

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ_ΔΣ_2011.zip

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.