Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις ΔΕΗ - Ηλεκτροδότηση ακινήτου με χώρισμα γυψοσανίδας


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

έχω ένα κατάστημα το οποίο χώρισα σε 2 μικρότερα με έναν κοινό τοίχο από γυψοσανίδα. Ζήτησα από τη ΔΕΗ να έρθει να το ελέγξει για να μπορέσω να βάλω ένα επιπλέον ρολόι για την ηλεκτροδότησή του και μου είπαν ότι το χώρισμα πρέπει να γίνει με τούβλο. Επειδή είναι κάτι που δεν έχω ξανακούσει ζήτησα να μου δώσουν το νόμο/κανονισμό που αναφέρει κάτι τέτοιο, αλλά μου είπαν ότι δεν υπάρχει και ότι είναι κάτι που ζητάει η ΔΕΗ. Γνωρίζει κανείς εάν κάτι τέτοιο ισχύει?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Εαν στην άδεια που εκδόθηκε το χώρισμα αναφέρεται ώς γυψοσανίδα, δεν έχουν κανένα λόγο να αρνηθούν την ηλεκτροδότηση.

Link to comment
Share on other sites

Βέβαια θα πρέπει να έχει εκδοθεί και άδεια και η άδεια σου να δείχνει δύο καταστήματα, όπως θες να τα ηλεκτροδοτήσεις τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως, είναι από γυψοσανίδα ο τοίχος στον οποίο θέλεις να βάλεις το νέο ρολόι;

Γιατί μόνο αν είναι έτσι, έχει λόγο η ΔΕΗ να αρνηθεί αυτόν το "υλικό" τοιχοποιϊας....

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

Όχι το υπάρχον ρολόι, αλλά και αυτό που θέλω να τοποθετηθεί βρίσκεται σε άλλον εξωτερικό χώρο.

Επομένως στην άδεια που θα βγάλω αν αναφέρεται το χώρισμα ως γιψοσανίδα λογικά η ΔΕΗ δεν πρέπει να αρνηθεί την ηλεκτροδότηση, σωστά?

Επειδή ενδέχεται αργότερα να βάλω ένα ακόμα χώρισμα για να το χωρίσω τελικά σε 3 μικρότερα καταστήματα, θα υπάρχει πρόβλημα αν αυτό το βάλω στην άδεια που θα βγάλω τώρα ? Μπορεί να αντιμετωπίσω κάποιο κώλυμα αργότερα ?

Γενικώς έχετε κάποια πρόταση για το πώς να το χειριστώ?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν θεωρώ απαράδεκτη τη πρόταση "Ετσι το ζητά η ΔΕΗ" λές και είναι η ΔΕΗ μια κυρία στο απέναντι γραφείο που έχει και άποψη... Η ΔΕΗ και οι απαιτήσεις της είναι σύνολο κανονισμών και προδιαγραφών και είναι υποχρεωμένοι να τεκμηριώσουν την άποψή τους... Επειδή όμως όλοι ξέρουμε τί αμόρφωτα ρεμάλια είναι εκεί πέρα θα πρέπει για μια ακόμη φορά να βγάλεις το φίδι από τη τρύπα εσύ...

Δηλαδή, δεν κατάλαβα, από πότε οι υπηρεσίες ξέρουν και ενδιαφέρονται για τους τοίχους και το υλικό τους εφόσον δεν θα κάνουν εργασία εκεί; Αν δηλαδή ήταν τούβλο, ήταν δύσκολο το να ανοίξεις πόρτα και με τη γυψοσανίδα είναι εύκολο;;; Τόσο ηλίθιοι είναι;;

 

Αλλά αυτό είναι το θέμα, κανείς από αυτούς τους άχρηστους δεν χάνει τη δουλειά του... τους ταϊζουμε εμείς όλοι....

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λέει ο Highlander ισχύει?

 

Ή απλά είπες ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ να χωρίσεις το χώρο στα 2 και θέλεις η ΔΕΗ να σου δώσει μια επιπλέον παροχή?

 

Γιατί αν ισχύει το 2ο, προφανώς και δεν μπορούν να σου βάλουν επιπλέον παροχή. Αν ισχύει το πρώτο, όντως τις προδιαγραφές τις καθορίζει η ίδια η ΔΕΗ και όχι κάποιος νόμος, αλλά φυσικά αφορούν σε θέματα που έχουν εφαρμογή μέχρι το μετρητή τους και μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που θέλω είναι να ακολουθήσω την όποια διαδικασία χρειάζεται για να ηλεκτροδοτήσω το δεύτερο κατάστημα. Επειδή δε γνώριζα τι ακριβώς απαιτείται από τη ΔΕΗ και επειδή έχω ταλαιπωρηθεί αρκετά εδώ και 5 μήνες με ασάφειες από μεριάς τους και με το να μην έρχονται να ελέγξουν με τη δικαιολογία ότι είναι από γυψοσανίδα το χώρισμα και μόνο εάν φτιαχτεί από τούβλο θα έρθουν είπα να ρωτήσω να μάθω τι ισχύει τελικά.

Link to comment
Share on other sites

Κανένα προϊστάμενο βρήκες; στο αρμόδιο κατάστημα ίσως; Γιατί είναι απαράδεκτη η στάση τους!!! Δηλαδή εσύ χάνεις 5 μήνες ενοίκια για αυτό το λόγο;;;

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται πως βρήκα και η απάντηση του ήταν ίδια με αυτή των υφισταμένων του... ότι δηλαδή δε μπορεί να είναι από γυψοσανίδα το χώρισμα. Γι΄αυτό έθεσα το ερώτημα και εδώ μήπως όντως ισχύει κάτι τέτοιο (αν και ο μηχανικός μου μου είπε ότι λέτε και εσείς εδώ).

Εντωμεταξύ όπως διαπίστωσα είχαν σημειώσει ότι έχουν έρθει για έλεγχο και λόγω του ότι βρέθηκε γυψοσανίδα δεν μπορούν να προχωρήσουν γεγονός που είναι ψευδές. Αυτοί στάθηκαν σε αυτό που τους ρώτησα/είπα εγώ (ότι δηλαδή το χώρισμα είναι από γυψοσανίδα) και δεν ήρθαν ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.