Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόλπα για μη αποζημίωση "οιωνεί" μισθωτών μηχανικών


GRTOPO

Recommended Posts

Όταν σε έχει με "μπλοκάκι" όμως, έχεις το 1/10 των υποχρεώσεων που έχει μια εταιρεία και αρκετά λιγότερα έξοδα (λογιστών, οργάνωσης, "εκτάκτων εισφορών" κλπ.).

Η απάντηση λοιπόν στην (εκ του πονηρού καταλαβαίνω) ερώτησή σου, είναι: "πολύ ωραία, αν θέλετε συνεργασία με εταιρεία, θα πληρώσετε αμοιβές εταιρείας. Και 900-1000-1500 ευρώ το μήνα, δεν υφίσταται ως αμοιβή σε "εταιρεία" ή και σε ξεχωριστό "εταίρο". Πάμε λοιπόν σε άλλα "νούμερα", "αστρονομικά" σε σχέση με αυτά που είχατε συνηθίσει".

Link to comment
Share on other sites

Αν αποδεικνύεται ότι είσαι μισθωτός στη πραγματικότητα, δλδ να κόβεις το ίδιο ποσό ΚΑΘΕ μήνα δλδ το ΑΠΥ του μισθού... τότε μπορείς να κάνεις δικαστήριο να αναγνωρισθείς ως μισθωτός και τότε δικαιούσαι αποζημίωσης για την απόλυσή σου.

 

ΑΝ τώρα είσαι ..."εταιρεία" με τον συνάδελφο δίπλα σου.... και σε απολύσουν ..... εννοείται ότι η εργοδότρια εταιρεία θα επικαλεσθεί ότι απλά διέκοψε τη συνεργασία με την εργολήπτρια εταιρεία... και δεν οφείλεται αποζημίωση ΚΑΜΙΑ.

 

Τόσο απλό!!!!

Link to comment
Share on other sites

οπα, αν σε εχει με μπλοκακι εχεις μια ατομικη επειχηρηση, και κοβεις παροχης υπηρεσιων. δεν σε δεσμευει κανεις να κοψεις μονο σε αυτον ή να κανεις και αλλες μελετες ταυτοχρονα αφου θεωριτικα αυτο κανεις.

αυτος τοτε τι κερδιζει αν αντι για ατομικη εισαι πλεον μια ΟΕ ή μια ΕΕ?? και σαν ατομικη μπορει να σε πληρωνει με την "μελετη", δεν ειναι αναγκη να σε πληρωνει με τον "μηνα"

 

GRTOPO δεν σε προλαβα. δεν νομιζω να ειναι αυτος ο λογος. αυτο θα μπορουσε ευκολα να το τροποποιησει μια εταιρια. λιγο πανω εναν μηνα λιγο κατω αλλον μηνα εναν μηνα 1 χαρτι αλλον μηνα 4 και δεν θα λεγανε και λεξη.

κατι πιο χοντρο πιστευω οτι ειναι πισω απο αυτο αν τελικα ειναι κατι

Link to comment
Share on other sites

aginor αν δεν βγαινεις το κλείνεις το κατάστημα, και γίνεσαι και εσυ υπάλληλος, για να μην εχεις και τοσα άγχη :D

Link to comment
Share on other sites

@aginor Το "προβλημα" με κάποιες εταιρείες είναι ότι ενώ προτείνουν (και εκ θέσεως επιβάλλουν) σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών, στην πράξη ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ το μηχανικό σαν υπάλληλο: Παρουσιολόγιο (προσέλευση, αναχώρηση), "κανονικές" άδειες (χάρη γιατι.... δεν προβλέπεται), "άδειες ανευ αποδοχών" (αν δεν έρθει αύριο κόβεται απ΄το ΜΙΣΘΟ του) και διάφορα άλλα ώστε να στριμώξουν το μηχανικό να δουλεύει καθε μέρα με όση δουλειά του φορτώνουν, και άν βλέπουν ότι τα αντέχει να του φορτώνουν και περισσότερη. Επιπλέον, το λογιστήριο συνήθως θέλει σταθερά πράγματα για να μη "μπερδεύεται" και τα δελτία κόβονται κάθε μήνα με σταθερά ποσά (Α/12). Φυσικά σε πολλές περιπτώσεις τα χρήματα δίδονται με δόσεις εν καιρώ..

Αυτά υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία και οι εταιρείες φοβούνται άλλα πράγματα...

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά. Το μεγαλύτερο λοιπόν πρόβλημα είναι ότι ενώ εσυ τα δίνεις όλα σαν επιστήμονας και σαν άνθρωπος σε ένα περιβάλλον που χρειάζεται τουλάχιστον ομαδικότητα, φοβούνται ότι μπορεί και να τους τρέξεις... Εκει αηδιάζεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.