Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΜΕΚ - ΜΕΕΠ (εγγραφή, δικαιολογητικά και όχι μόνο)


Nick D.

Recommended Posts

Σου απάντησε ο συνάδελφος εδώ. Μην ανοίγουμε πολλά θέματα για το ίδιο. Συν το γεγονός ότι το παραπάνω με τα πτυχία μετά την 31/12 το περιμένει πολύς κόσμος. Καλοπροαίρετα πάντα..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 2 months later...

Καλησπέρα σας,

Διπλωματούχος Πολιτικός μηχανικός (ατομικής επιχείρησης) με 4-ετή εμπειρία στον ιδιωτικό κατασκευαστικό τομέα, σκέφτομαι να φτιάξω τη δικη μου εργοληπτικη επιχειρηση με εγγραφη στο ΜΕΕΠ.

Οι ερωτήσεις είναι οι εξής: 

1. Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η εγγραφή της ατομικής μου επιχείρησης στο ΜΕΕΠ, θα συνεχίσω να έχω δυνατότητα παροχής υπηρεσιών ή κατασκευής έργων στον ιδιωτικό τομέα?

2. Ως διπλωματούχος μηχανικός έχω δυνατότητα επιλογής σε 5 κατηγορίες έργων στο ΜΕΚ. (ΟΔΟΠ. - ΥΔΡΑΥΛ.- ΟΙΚΟΔ. κ.τ.λ). Οι κατηγορίες αυτές συνδέονται άμεσα με τα επιλεγμένα ΚΑΔ που έχω στην εφορία για να ασκήσω την αντίστοιχη δραστηριότητα? Θα πρέπει δλδ να προσθέσω κάποια (π.χ. για υδραυλικά έργα), και εάν ναι, ποια είναι τα ΚΑΔ που απαιτούνται.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, tetris said:

1. Κανένα πρόβλημα. Το ΜΕΕΠ σου δίνει τη δυνατότητα να εκτελείς και δημόσια έργα

2. Θα το συζητήσεις με το λογιστή σου

Σε ευχαριστω.!

Καλημέρα.!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Tώρα για την συμμετοχή σε διαγωνισμούς δεν εξετάζουν την τάξη του ΜΕΕΠ, αλλά την βαθμίδα του ΜΕΚ των στελεχών?
Αντιγράφω από Διακήρυξη την παράγραφο 22.Δ Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα

Παράθεση

22.Δ Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα

«Γίνονται δεκτοί ημεδαποί ή αλλοδαποι οικονομικοι φορεις που πληρούν τις απαιτήσεις της τεχνικης και επαγγελματικής ικανότητας που ορίζονται στο άρθρο 100 του Ν. 3669/2008 και ισχύει για τις κατηγορίες εργων που αναφερονται στο άρθρο 21 της παρούσης και συγκεκριμένα:

α) Στην ελαχιστη στελεχωση όπως ορίζεται στο άρθρο 100 του Ν. 3669/2008 και συγκεκριμένα ςύμφωνα με την παρ.4.α για την κατηγορία των Η/Μ έργων, ήτοι να περιλαμβανουν στη βασική τους στελεχωση τουλάχιστον δύο (2) τεχνικούς Μ.Ε.Κ. Α` βαθμίδασ και εναν (1) τεχνικό Μ.Ε.Κ. Β` βαθμίδας ή δύο (2) τεχνικούς Μ.Ε.Κ. Β` βαθμίδας ή έναν (1) τεχνικό Μ.Ε.Κ. Γ` βαθμίδας.

β) Στην ελάχιστη στελέχωση όπως ορίζεται στο άρθρο 100 του Ν. 3669/2008 και συγκεκριμένα σύμφωνα με την παραγραφο 4.α για την κατηγορία Οικοδομικών έργων ήτοι να περιλαμβάνουν στη βασική τους στελέχωση τουλάχιστον δύο (2) τεχνικούς Μ.Ε.Κ. Α` βαθμίδας και έναν (1) τεχνικό Μ.Ε.Κ. Β` βαθμίδας ή δύο (2) τεχνικούς Μ.Ε.Κ. Β` βαθμίδας ή έναν (1) τεχνικό Μ.Ε.Κ. Γ` βαθμίδας ενώ αν πρόκειται για ένωση οικονομικού φορέα, τουλάχιστον έναν (1) τεχνικό Μ.Ε.Κ. Β' βαθμίδας ή δύο (2) τεχνικούς Μ.Ε.Κ. Α' βαθμίδας.

 

 

Εγώ έχω 1ης τάξης Η/Μ (στέλεχος με ΜΕΚ Γ' κύρια κατηγορία) και 1ης τάξης ΟΙΚ (στέλεχος με ΜΕΚ Β')

αλλά δεν μπορώ να συμμετέχω διότι σύμφωνα με την διακήρυξη δεν εξετάζουν την τάξη του ΜΕΕΠ, αλλά τις βαθμίδες των ΜΕΚ

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Είναι από τα νέα τεύχη δημοπράτησης που κυκλοφορούν τον τελευταίο χρόνο και έχουν γίνει για να καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις. Είναι ουσιαστικά οι απαιτήσεις εγγραφής στην αντίστοιχη τάξη. Στην περίπτωση που δεν ζητείται κάτι άλλο οι επιτροπές διαγωνισμού εξετάζουν μόνο το ΜΕΕΠ.

Link to comment
Share on other sites

Υποσημειωση ΟΛΩΝ των τυποποιημενων διακηρυξεων οπως εκδοθηκαν απο την ΕΑΑΔΗΣΥ

"84 Επισημαίνεται ότι οι αναθέτουσες αρχές δεν μπορούν να καλούν συγκεκριμένες τάξεις/ πτυχία του ΜΕΕΠ. Πρβλ. άρθρα 76 παρ. 1, 3 και 4, όπως ισχύουν δυνάμει του άρθρου 119 παρ. 5 περ. α' έως δ' του ν. 4472/2017, σε συνδυασμό με το άρθρο 75 παρ. 2 & 5 του ν. 4412/2016 (πρβ. και άρθρο 80 παρ. 1 του ν. 3669/2008, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 119 παρ. 5 περ. η' του ν. 4472/2017)."

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.