Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οικοδομησιμότητα οικοπέδου εν μέρει εντός οικισμού προ 23


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

αντιμετωπίζω για δεύτερη φορά παρόμοιο ζήτημα και αδυνατώ να λάβω μια σαφή απάντηση από την πολεοδομία. Έχω μια ιδιοκτησία εν μέρει εντός οικισμού και συγκεκριμένα 200 τ.μ εντός και 3900 τ.μ εκτός των ορίων του οικισμού . Η αρτίοτητα είναι 500 τ.μ αλλά πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο έχει μόνο το εκτός οικισμού τμήμα των 3900 τ.μ και όχι το εντός. Τέμνει δηλαδή το όριο του οικισμού με τέτοιο τρόπο την ιδιοκτησία, ωστε να εσωκλέιει ένα μικρό κομμάτι 200 τ.μ εντός οικισμού, ενώ το υπολειπόμενο τμήμα των 3900 που εφάπτεται με το οδικό δίκτυο είναι εκτός οικισμού. Από όσο γνωρίζω είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν επιπλέον 300 τ.μ από το εκτός οικισμού τμήμα των 3900, αφού χαρακτηριστούν μη δασικά από τη Δασική υπηρεσία, προκειμένου να συμπληρωθεί το εντός οικισμόυ τμήμα των 200 τ.μ με τα 300 τ.μ που του υπολείπονται από την ελάχιστη αρτιότητα των 500 τ.μ και να είναι τελικώς άρτιο. Το ερώτημα είναι αν είναι και οικοδομήσιμο, δεδομένου ότι ένα οικόπεδο εντός οικισμού απαιτείται να έχει και πρόσωπο σε κοινόχρηστο δρόμο ελαχίστου πλάτους 4 μ.και ενώ η συνολική ιδιοκτησία των 3900 εκτός + 200 τ.μ εντός = 4100 τ.μ έχει πρόσωπο σε δρόμο, το τμήμα των 200 τ.μ που βρίσκονται εντός δεν έχουν.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Ο δρομος που εχει προσωπο το τμημα εκτος οικισμου ειναι δρομος που συνεχιζει και μπαινει μεσα στον οικισμο ή παραμενει εκτος οικισμου?

 

EDIT: Δες αυτο αν καλυπτει την περιπτωση σου:

 

post-15526-131887264401_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.