Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Αλλαγές στη θέρμανση πολυκατοικίας


CSPU

Recommended Posts

Γεια σε ολους,

Μενω σε πολυκατοικια με κατασκευη 1991-2 , εχουμε μονοσωληνιο, πετρελαιο και αντισταθμιση και συζηταμε πως θα μπορουσαμε να μειωσουμε το κοστος της θερμανσης.

Προταθηκε αλλαγη με αυτονομια και θερμιδομετρηση (επεμβαση στο υπαρχον συστημα χωρις μερεμετια) οπου θα τποθετηθουν σε καθε διαμερισμα μετρητες σε καθε σωμα με θερμοστατικες κεφαλες, ασυρματη μετρηση καταναλωσης κλπ. Δεν φαινεται να εγκρινεται γιατι καποιοι προβληματιζονται οτι το συστημα σημερα εχει σχεδιαστει ετσι ωστε ολα τα διαμερισματα να ειναι ζεστα και τα σωματα εχουν προσδιοριστει με αυτο το κριτηριο (και με αυτο) και αν αλλαξουμε σε αυτονομια αν ο διπλανος δεν το αναβει ο αλλος θα χρειαζεται παραπανω ενεργεια να ζεστανει το δικο του...

Τελος παντων, αν εχετε καποιο σχολια για το συστημα που προταθηκε σας παρακαλω καντε το για να μπορω να σχηματισω μια καλυτερη αποψη.

 

Βασικα ομως θα ηθελα να ρωτησω τα εξης...

Αν καποιος θελει να φυγει τελειως απο το συστημα της πολυκατοικιας, και σχετικα με τη Συνελευση των ιδιοκτητων, τι πλειοψηφια χρειαζεται απο το Νομο? Τι πρεπει να κανει για το μερος του συστηματος που περνα απο το διαμερισμα του κλπ κλπ?

Αν προταθει αλλαγη απο το σημερινο συστημα (πετρελαιο) σε αεριο, τι απαιτειται απο το Νομο στη Συνελευση (50% συν ενα ή κατι αλλο και τι?)

Για την περιπτωση να παμε σε αυτονομια απο το σημερινο συστημα, τι απαιτειται στη Συνελευση απο το Νομο?

 

Ευχαριστω προκαταβολικα

Link to comment
Share on other sites

αν θέλει να φύγει πρέπει να συμφωνήσει το 51% και να μονώσει με δικά του έξοδα όλες τις σωλήνες θέρμανσης που διέρχονται από το διαμέρισμα του (αν διέρχονται).

 

Για το σύστημα που σας προτάθηκε η ηλεκτρονική μου εκτίμηση είναι ότι θα είστε ο.κ. (προσοχή στις ηλεκτρονικές εκτιμήσεις :P )

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

καλησπέρα σε όλους

 

γνωρίζω ότι δεν συνεχίζω το θέμα που αναπτύσεται παραπάνω, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω εαν υπάρχει τυποποιημένη τεχνική περιγραφή για σύστημα θέρμανσης κατοικίας με τοπικές αντλίες θερμότητας(εγκατάσταση,συντήρηση κ.λ.π)

Link to comment
Share on other sites

Αν θελει να φύγει πρέπει να συμφωνήσει πάνω απο το 50% και πληρώνει θέρμανση οσο πληρώνει ενα κλειστό διαμερισμα. Επειδη οι παλιοι εσωτερικοι κανονισμοι απαγορευουν την αποσυνδεση απο το κεντρικο συστημα θερμανσης βρέθηκε αυτη η φόρμουλα απο πολλες πολυκατοικίες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.