Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στατικό ερώτημα: Άνοιγμα πόρτας σε τοίχο κατοικίας


irini123

Recommended Posts

εσωτερική είναι η πόρτα που θέλω να ανοίξω, χρειάζεται άδεια γι αυτό? απλώς είναι παλιό το σπίτι και δεν έχει κολώνες (όχι οτι ξέρω ακριβώς τι σημαίνει αυτό, απλώς μου είπαν οτι μπορεί να έχω προβλήματα)

Link to comment
Share on other sites

θα σε συμβουλεβα να ακουσεις τους συναδελφους! Απο ενα φορουμ ειναι δυσκολο να σου απαντησουν ορθα.... μπορει και να γινεται αυτο που θελεις μπορει και οχι.... για αυτο σε παραπεμπουν σε καποιο μηχανικο.... η δικη σου ασφαλεια της οικογενειας σου καθως και του ιδιου σου του σπιτιου εξαρταται απο αυτο... μην το βλεπεις πως ειμεις οι μηχανικοι θελουμε να παρουμε λεφτα γι αυτο το "ψεφτοπραγμα" δεν ειναι...

βαλτα κατω και σκεψου λογικα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ένα οποιοδήποτε σπίτι που δεν έχει κολώνες σημαίνει ότι στηρίζεται στους τοίχους του.

Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε διαταραχή στους τοίχους που το στηρίζουν αλλάζει (λίγο ή πολύ) μια υπάρχουσα ισορροπία. (το λέω αρκετά απλοϊκά irini για να γίνει κατανοητό)

Μπορεί να είναι ασήμαντη μπορεί και σημαντική. Μόνο όταν το δει (ακόμα και με μια γρήγορη μάτια αν είναι απλή περίπτωση) ένας μηχανικός της περιοχής σου, θα ξέρει να σε κατευθύνει σωστά.

Ότι και να πούμε εμείς εδώ και ο οποιοσδήποτε που δεν έχει δει την συνολική εικόνα του διώροφου ακόμα και με 50 πτυχία παραμάσχαλα θα είναι υποθέσεις.

Οπότε πας σε μηχανικό. Κάνε αυτό το μικρό έξοδο. Θα σου πει αν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (το πιο πιθανό), μπορεί να σου πει ότι υπάρχει μικρό πρόβλημα και πριν την γκρεμίσεις πχ να κάνεις μια μικρή στήριξη με μεταλοδοκο της φέρουσας ικανότητας που αφαιρείς ή και οτιδήποτε άλλο.

Ακόμα και στα κοστολόγια θα μπορέσει να σε κατευθύνει. Ανάλογα αν επαρκεί μόνο η διάνοιξη της οπής, μερεμέτια δάπεδο και πόρτα ή μπορεί να χαλάτε και καλωδιώσεις ή υδραυλικά που τυχών περνούν από εκεί.

Αν ασχολείται ο μηχανικός και με μικροεργολαβίες μπορεί να σου δώσει και μια προσφορά μαζί ανάλογα με τις απαιτούμενες εργασίες. Αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα και δεν μας αφορά.

Συνοπτικά αχρείαστος να είναι ο μηχανικός που θα καλέσεις και το κόστος του να είναι πεταμένα λεφτά για εσένα. Αν όμως χρειάζεται κάποια ειδική προσοχή τότε και τα κοστολόγια ανεβαίνουν για την πόρτα αλλά θα έχεις κι εσύ το κεφάλι σου ήσυχο.

 

Συμπέρασμα κάλεσε μηχανικό να το δει να σε κατευθύνει με σιγουριά για εσένα

Link to comment
Share on other sites

Εν ανάγκη ετοιμάζεις βαλίτσες δίπλα στη πόρτα... φωνάζεις τον αλβανό τζάμπα-μάστορα που απ'οτι καταλαβαίνω θέλεις -όπως οι περισσότεροι- και κάνει τη δουλειά....

Αν δεις ότι γέρνει λίγο το ταβάνι, παίρνεις τις βαλιτσούλες σου και φεύγεις... Απλό!!!

 

Οταν είσαι άρρωστη πηγαίνεις σε γιατρό απευθείας ή το συζητάτε με τη γειτονιά και αν δε βγάλεις άκρη πηγαίνεις σε γιατρό;

Να υποθέσω ότι έχουν περάσει και 10 παντογνώστες ελληνάρες γείτονες που σου υπέδειξαν και 4-5 μεθόδους;

 

Δεν σε ειρωνεύομαι αλλά πραγματικά νομίζω ότι ΜΟΝΟ για το δικό μας επάγγελμα έχετε ΤΟΣΗ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ!!! Και στον γιατρό θα πάς, και στον δικηγόρο, και στον λογιστή... Ο μηχανικός μόνο θεωρείται περιττός...

Link to comment
Share on other sites

JTB +10000

 

ειδικά στον γιατρό πάνε σαν μικρά παιδιά που έχουνε κάνει αταξία. Εκει δεν έχει τσιγκουνιές και πληρώνουν με το παραπάνω. Ασε που οτι πει είναι νόμος. Εκει και τα φάρμακα προωθούνται με προμήθεια. Επειδή αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει θα πώ το εξής.

 

Οι θάνατοι απο λάθη γιατρών είναι τουλάχιστον 45 το χρόνο. Οι θάνατοι απο μηχανικούς που έχουν να κάνουν με σεισμούς, ξεπερασμένους κανονισμούς, εργολάβους, ιδιοκτήτες, καιρικές συνθήκες, τσιγκουνιές, νοθείες και οτι άλλο μπορεί να βγάλει ο αστικός κώδικας ποτέ δεν έφτασαν τους 45.

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω πως κάθε κλάδος έχει τα προβλήματα του, όμως πραγματικά δεν ξέρω γιατί με ειρωνεύεστε τόσο. Το γεγονός οτι μπηκα εδω μέσα να ζητήσω μια καθοδήγηση, εσείς το βλέπετε σαν απαξίωση του επαγγέλματος σας? Ίσα ισα για μενα είναι οτι σέβομαι το επαγγελμα σας και τη γνώμη σας...

Το να ρωτήσω αν αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι εφικτό, που πρέπει να απευθυνθώ και να μου πείτε αν κοστίζει 100, 1000 ή 10000 ευρώ ώστε να ξέρω αν μπορώ να μπώ σε όλη αυτή τη διαδικασία, εσείς το θεωρήσατε σαν τσιγκουνιά.

Αν είναι έτσι σβήστε την ενότητα "θέματα ιδιωτών", γιατί νόμιζα πως υπήρχε για να ρωτάνε οι ιδιώτες απορίες στους ειδικούς και όχι για να τους ειρωνεύεστε.

Τελοσπάντων, ευχαριστώ πολύ αυτούς που ασχολήθηκαν με το προβλημα μου και μου απάντησαν σοβαρά ;)

Link to comment
Share on other sites

Επαναλαμβάνω, δεν σε ειρωνεύομαι... Είναι συνήθης πρακτική να εξαντλείτε το ενδιαφέρον σας σε ερωτήσεις εδώ στο φόρουμ και μετά να μπλέκετε με τον κάθε μπάρμπα γείτονα που ξέρει να πιάνει ένα μυστρί...

 

Η χρήση απότομης και αποτρεπτικής γλώσσας εκ μέρους μου τουλάχιστον αποσκοπεί στο να θίξει τη λογική που βλέπουν οι ιδιώτες τη παροχή υπηρεσιών από μηχανικό ως πεταμένα λεφτά και να αποτρέψουν από παρόμοιες σκέψεις κάποιον που στο μέλλον θα διαβάσει αυτή τη συζήτηση... Οπως αντιλαμβάνεσαι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει προσωπική επίθεση προς εσένα γιατί ούτε γνωριζόμαστε, ούτε έθιξες κανένα.

 

Απλώς όπως αν δεν αισθανόσουν καλά θα πήγαινες σε ένα γιατρό, όπως αν είχες κάποιο θέμα με την εφορία θα πήγαινες σε λογιστή έτσι και ΕΞ'ΑΡΧΗΣ να πας σε μηχανικό για κάποιο τεχνικό θέμα...

Η προσφορές είναι συνήθως άχρηστες εφόσον δεν έχεις ορίσει το ακριβές αντικείμενο...

Και για να σου μιλήσω και με ενδεικτικά νούμερα... Αν μπορείς απλώς να ανοίξεις τη πόρτα χωρίς πρόβλημα, θα σου έρθει π.χ. 500 ευρώ τα δύο ημσθια και τα υλικά και άλλα 350 ευρώ η πόρτα... Αν πρέπει να κάνεις την όποια υποστύλωση ο σιδεράς μάλλον θα σου πάρει άλλα 300 ευρώ για ένα απλό κάσωμα... και με το δάπεδο, το μερεμέτι;;; Και το βάψιμο;;; Αν πάλι η πόρτα πρέπει να είναι του εμπορίου αλλά το σενάζι είναι στο 2.50 τί θα κάνεις; μάλλον και ένα πρέκι γυψοσανίδας σωστά; Γιατί θεωρώ ότι λόγω ηλικίας το σπίτι είναι στο 3.20 ή εκεί κοντά οπότε μπορεί το σενάζι να είναι πιο ψηλά και οι υπάρχουσες πόρτες να είναι με απλό πρέκι ή να είναι από μαραγκό και να είναι στο 2.35 άνοιγμα... όπως σε ένα διαμέρισμα του 65 που ανακαίνισα πρόσφατα...

Αρα, πάρε και πές μου με τι προσφορά και με τι ασφάλεια και με τί ποιότητα εξυπηρέτησης θα προχωρήσεις...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.