Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εγκατάλειψη πολυτεχνείου, σκέψεις


lostie

Recommended Posts

(επίσης και εγω το σκεφτομαι σοβαρα για νέος αγρότης ή καμια αλλη ασχετη δουλεια.). θα δούμε...

 

σε θαυμάζω...και δε σου κάνω πλάκα.όσο και αν ακούγεται παράξενο είσαι συνειδητοποιημένος και άσε τους άλλους να σου λένε.έχεις βγάλει απ΄το μυαλό το ότι μηχανικός Η/Υ-> προγραμματισμός, τοπογράφος -> τρίποδας κτλ κτλ

και αν μάλιστα το δεις επαγγελματικά το θέμα και ασχοληθείς όχι απλά να αρμέγεις κατσίκες αλλά να εφαρμόσεις το πτυχίο σου και τις γνώσεις σου πάνω απ΄όλα σε νέες καλλιέργεις, αυτοματισμούς κτλ και καταφέρεις να μπείς και σε πρόγραμμα είσαι και ο π΄ρωτος μάγκας φίλε μου.αρκεί να το δείς επιχειρηματικά και επαγγελματικά.

και δεν είναι αυτό ανάγκη να το κάνεις από την πρώτη μέρα.πάρτο το πτυχίο και βλέπεις.αλλά κινήσου κάπως διαφορετικά (αφού το νιώθεις) και δε θα χάσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 86
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αμαν λάθος δεν είπα κάνε σεξ. Είπα fall in love. Υπάρχει διαφορά. Οσο για τον επαγγελματικό προσανατολισμό το μόνο που μπορώ να πώ με σιγουριά είναι πάρε το πτυχίο, βγάλε διαβατήριο και πήγαινε Αυστραλία. Ο στρατός δεν είναι περιβάλλον για να σκεφτεί σωστά άνθρωπος. Ας απολυθεί και μετά απο κανένα μήνα το ξανασκέφτεται.

Link to comment
Share on other sites

spgirl ενταξει εχεις δικιο αλλα κανουμε πλακα γιατι νομιζω οτι εληξε το θεμα. Δε πιστευω να το σκεφτεται σοβαρα αυτο που λεει .. Ηδη δηλωσε οτι θα το διαχειριστει αλλιως.

Link to comment
Share on other sites

ναι δε εχω παει... συγνωμη, ειμαι γυναικα...

αλλωστε το γιατρικο για τους αντρες σε ολα τα προβληματα ειναι ενα, ετσι?

 

Υ.Γ. Καλή η πλάκα, αλλά εδώ είμαστε επιστήμονες, όχι κάφροι...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε στο στρατό έτσι ήμαστε όλοι πάνω-κάτω. Κι εγώ μετά τους 10 μήνες δεν την πάλευα κάστανο. Ειδικά τις τελευταίες μέρες.

Κάνε λίγο υπομονή, κοντά είναι και τα group για το Πάσχα και μετά τελειώνεις. Θα αλλάξει η διάθεσή σου μετά.

Μη κοιτάς τους καραβανάδες. Αυτό θα το καταλάβεις τη στιγμή που θα περνάς την πύλη. Εσύ θα είσαι ελεύθερος για να κάνεις ό,τι θέλεις και θα σκέφτεσαι ότι αυτοί θα μείνουν σε αυτό το τσίρκο μέχρι να βγουν στην σύνταξη.

Πάρε το πτυχίο και ας μη το χρησιμοποιήσεις ποτέ. Βέβαια για το ότι δε θέλεις να ασχοληθείς με προγραμματισμό δε σε εμποδίζει. Ξέρω κι άλλους ΗΜΜΥ που κατέληξαν να κάνουν κάτι άλλο και βγάζουν και τρελά λεφτά από αυτό.

Άντε και καλός πολίτης.

Πού υπηρετείς btw;

Link to comment
Share on other sites

spgirl, όχι, αλλά σίγουρα βοηθάει την ψυχολογία (τόσο την αντρική όσο και τη γυναικεία, πολύ περισσότερο του φαντάρου).

Πάντως δεν έκανα την εν λόγω πλάκα, σε σένα έκανα λίγο μόνο.

Αν και επιστήμονες έχουμε δικαίωμα στην πλάκα νομίζω, ειδικά μες στην καφρίλα που μας περιβάλλει.

Link to comment
Share on other sites

Οκ παιδιά ο φίλος είναι μπερδεμένος ως προς το μέλλον του. Δεν χρειάζεται γκόμενες, ούτε να ξεσαλώσει στα clubs για να βρει την λύση. Ολα αυτά μπορεί να τα έχει (στις εξόδους του και μετά). Από την άλλη ο στρατός δεν σου παίρνει τα μυαλά ούτε σε δέρνουνε. Ολοι όσοι πήγαμε όπως μπήκαμε, βγήκαμε δεν πάθαμε και τίποτα.

Την λύση στα επαγελματικά θα την δώσει μόνος του, αυτός αποφασίζει εμείς απλά θα πούμε την γνώμη μας χωρίς να ξέρουμε 100% πως σκέφτεται εκείνος. Ωραία του λέω και εγώ πως έδώ που έφτασε να πάρει το πτυχίο (κρίμα ειναι κτλ κτλ), οπώς και εσείς. Αν από την άλλη όμως του την "έχει δώσει", ξενέρωσε βλέπει πχ υπολογιστή και τον σπάει, ακούει μηχανικός και τρελλένεται, θέλει να κάνει κάτι άλλο, θα το κάνει ακόμα και αν χρώστάει 1 μάθημα.

Με λίγα λόγια, φίλε μόλις απολυθείς κάτσε και σκέψου τις επιλογές σου. Συμβουλές έχεις ακούσει και θα ακούσεις, ζύγισέ τα. Μεγάλος είσαι, έξυπνος είσαι θα τα βάλεις κάτω και θα αποφασίσεις ΕΣΥ για το μέλλον σου, μην ανυσυχείς θα την βρεις την άκρη..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σας και καλώς σας βρήκα.

 

Είμαι φοιτητής επί πτυχίω, Μηχανικός Η/Υ , με ακόμα 4 μαθηματα για πτυχιο από σύνολο 65 και ετοιμο το 95% της διπλωματικής.

 

Ωστόσο, δε νομίζω ότι εχω δυναμεις και ορεξη ουτε για να τελειώσω ουτε για να συνεχίσω.

 

Αυτη την εποχη υπηρετω ως στρατιώτης στην παραμεθώριο (για 1.5 μηνα ακόμα) και σκέφτομαι να κανω χαρτιά για ΕΦΟΠ (κατι χειρότερο απο τους Επαγγελματιες Οπλίτες ΕΠΟΠ) με μισθό 600-700 ευρω όπως εχει δηλωσει ο υπ.εθν.αμυνας.

 

Το χειρότερο ειναι αμα μιλησω στους δικους μου, θα τρελαθούν (αχρηστος, απαραδεκτος, τόσα εξοδα για φροντιστηρια κτλ τι θα πει ο κόσμος κτλ).

 

καταγομαι απο αγροτικη οικογενεια και νιωθω κουρασμενος απ το συνεχες διαβασμα.

 

περιμένω ν ακουσω γνωμες σας.

 

Ημαρτον συνάδελφε.

Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, αρκεί να προσφέρεις - αυτό πρεπει να το έχεις παντα στο μυαλό σου. Καλό είναι να δουλέψεις σε διαφορους κλαδους πριν καταλήξεις και το ότι σπούδασες δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να ασχοληθείς με κατι άλλο.

Πρεπει να κανεις αυτό που σε γεμίζει.

Αν τώρα σε γεμίζει ο στρατός τι να πω, πηγαινε.

Εχω μερικές απορίες αν θελεις μου απαντάς.

 

Σε ποιο πανεπιστήμιο είσαι?

95% της εργασίας?Δηλ. τι σου έχει μείνει?

Νιώθεις κουρασμένος από το συνεχές διάβασμα???Γιατί???

 

Νομίζω πως τα αίτια της καταστασής σου είναι άλλα ή απλά κανεις πλακα επειδή βαριέσαι.

Φιλικά.

Link to comment
Share on other sites

Eγω καλω το φανταρακι (καλος πολιτης!) να απαντησει το ακολουθο:

 

Αυτο που σκεφτεσαι να κανεις, το σκεφτεσαι για λογους οικονομικης ανεξαρτησιας και αμεσης επαγγελματικης αποκατάστασης ή μονο και μονο επειδη δεν "πολυγουσταρεις" την σχολη σου;

 

Αν ειναι για τους 2 πρωτους λογους, τοτε κανε το! Θα εχεις την ευκαιρια και να τελειωσεις την σχολη αλλα και να ψαξεις κατι καλυτερο.

 

Αν απλα δεν πολυγουσταρεις, τοτε θα πρεπει να εχεις μια πιο υπευθυνη σταση και να τελειωσεις ο πτυχιο σου αμεσα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.