Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση περί επ. δικαιωμάτων με αφορμή την γνωμ. ΝΣΚ


Recommended Posts

Μια απορία έχω, γιατι οι Τοπογράφοι των ΤΕΙ να μην δικαιούνται να κάνουν εξαρτημένα τοπογραφικά διαγράμματα; Σε τι υστερούνε σε σχέση με τους υπομηχανικούς του Μικρού Πολυτεχνείου;;;; Στα μαθήματα;; Με βάση το 4ετες πρόγραμμα καλύπτεται όλος τομέας της Τοπογραφίας...δεν λέω για Γεωδαισία..Πείτε μου...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 296
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Έχω γνωρίσει Τοπογράφους ΤΕΙ που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία, τουλάχιστον σε πρακτικό επίπεδο, από συναδέλφους του Πολυτεχνείου.

Link to comment
Share on other sites

Τα συγχαρητήριά μου ? Κάνανε πάλι το θαύμα τους

Και πανηγυρίζουν κι από πάνω που κατάφεραν να αποκλείσουν τους αποφοίτους ΤΕ από την δουλειά τους, συντηρώντας την διαμάχη.

Αλήθεια οι Τοπογράφοι ΤΕ τότε τί δικαίωμα έχουν ??? τί σπούδασαν αυτοί ? μόνο να πλέκουν πουλόβερ μάλλον...

και μετά μου λέτε ότι εμείς είμαστε προκατειλημμένοι. Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν

ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...

Link to comment
Share on other sites

Οχι ότι με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα αλλά πράγματι βλέπω μια πλήρη ακύρωση των ΤΕ συναδέλφων Τοπογράφων και βέβαια είναι προφανές ότι σε μελλοντικές διαμάχες ΠΜ και ΤΕ μηχανικών τα αποτελέσματα θα είναι παρόμοια...

Παράλληλα τα κολλέγια χαίρουν πλήρους αναγνώρισης καθιστώντας πλέον εγκληματική τη συμπεριφορά της Πολιτείας προς τους φορολογούμενους ΤΕ μηχανικούς αλλά και προς τους νέους της χώρας αυτής που δεν μπόρεσαν να τη κοπανήσουν στο εξωτερικό...

 

Μεταφέρω και αυτό...

http://www.michanikos.gr/showpost.php?p=290054&postcount=1

Link to comment
Share on other sites

επειδή για μένα είναι σκάνδαλο, πρέπει να προσφύγουν απευθείας στα αρμόδια δικαστήρια για παρεμπόδιση άσκησης του επαγγέλματός τους.

Βέβαια μιλάω για τους Τοπογράφους ΤΕ και μόνο.

Επίσης κατά της Ελληνικής πολιτείας που λειτουργεί και συντηρεί σχολές χωρίς το δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος .

Έχω αηδιάσει από την λειτουργία του συστήματος. Τώρα εάν ξεκινήσω να "ψάλω" κατά "υπευθύνων" και συλλόγων-επιμελητηρίων θα γίνω κακός...

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά στη μπατανία βρισκόμαστε τι ψάχνετε να βρείτε...

Καλά για τους τοπογράφους ΤΕ τι να λέμε...

Δηλαδή με αυτή τη γνωμοδότηση δεν ισχύουν οι περιορισμοί για τα Π.Δ. του 72 για τις οικοδομικές άδεις για τους ΤΕ; η εκεί επειδή μας βολεύει ισχύουν;

Link to comment
Share on other sites

Δικαίωμα στην άσκηση του επαγγέλματος του Τοπογράφου έχουν οι ΑΤΜ και οι ΠΜ γιατί είναι νομικά κατοχυρωμένο (ο νόμος του 30).

 

Βάσει του Β.Δ. 769/1972 περιορισμένα δικαιώματα σύνταξης τοπ. διαγ/των έχουν και οι πολιτικοί υπομηχανικοί.

 

Δυστηχώς για τους ΤΕ Τοπογράφους όπως και για όλους τους ΤΕ δεν υπάρχει νόμος που να καθορίζει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

 

Για αυτούς τους λόγους και το ΝΣΚ, ορθά, έλαβε την ανωτέρω απόφαση.

Link to comment
Share on other sites

ε τότε ας βγάλει μία γενική διατύπωση να εξαιρέσουν όλους τους ΤΕ, όλων των ειδικοτήτων από τα περιορισμένα δικαιώματά τους, ώστε να μην μπορούν να κάνουν τίποτα μήπως και ησυχάσουν οι σύλλογοι και το ΤΕΕ από τα "μιάσματα" τις κοινωνίας.

Αυτή θα ήταν η πιό ορθή λύση kasvan, δε νομίζεις ??

 

επίσης καταρρίπτεται και η προπαγάνδα "γνωστών" ότι υπάρχει νομοθεσία που ξεκαθαρίζει τα επ. δικαιώματα των ΤΕ και μάλιστα ότι είναι επαρκή για την άσκηση του επαγγέλματός τους. Να μην ψάξω να τα βρω...πιστεύω ότι τα θυμάστε. Επομένως δικαίως φωνάζουμε ότι 27 χρόνια είμαστε χωρίς κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας κι άρα παρανομούμε.

Τί άλλο να πω, βγήκα από τα ρούχα μου, τζάμπα τα λεφτά που έδωσα στον γιατρό και στα χάπια του...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τους συναδέλφους τοπογράφους που ήδη γράψανε, είναι μια απόφαση προς την σωστή κατέυθυνση, μιας που δικαιώνει τα αιτήματα του κλάδου μας επί πολλά έτη. Εντούτοις, κι εμένα,όπως και όλους τους συναδέλφους που γράφαν πριν από εμένα, με λυπεί το γεγονός πως απόφοιτοι ΤΕΙ τοπογραφίας αφήνονται ολοκληρωτικά εκτός του παιχνιδιού των ΕΔ.Ειλικρινά, επί της ουσίας δεν καταλαβαίνω γιατί να δίνονται στους ΠΜ δικαιώματα και όχι σε απόφοιτους ΤΕΙ Τοπογραφίας Σε αυτό όμως δεν φταίει ούτε ο ΠΣΔΑΤΜ ούτε το ΝΣΚ που με βάση τα δεδομένα που είχε στα χέρια του αποφάσισε. Χρειάζεται περαιτέρω πίεση κατά πως φαίνεται ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα τον ΕΔ, και αποφάσεις σαν την παραπάνω ανεξάρτητα του ποιους ευνοεί και ποιους όχι, δείχνουν πως κάτι τέτοιο ίσως και να είναι δυνατόν μετά από πίεση.

Link to comment
Share on other sites

Άντε πάλι να αρχίσουν τα μαλλιοτραβήγματα.

Αν ψάχνουν ακόμα σε βασιλικά διατάγματα τα δικαιώματα κάθε μηχανικού

σιγά μη βγεί άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.