Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συζήτηση περί επ. δικαιωμάτων με αφορμή την γνωμ. ΝΣΚ


Recommended Posts

Καλά ρε Stayros και εσύ ασε ρε φίλε κάτι να πέσει κάτω. Από τις 8:30 στην Πολεοδομία τώρα πίνω καφέ να ανοίξει το ματι. Τέλος πάντων όπου εξάμηνα βάλε χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 296
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τότε ν' αφήσουμε σ' αυτούς την επίβλεψη !!!! και τις στατικές μελέτες να τις υπογράφουν οι λιγότερο έμπειροι αρχιτέκτονες !!!!! Πάτε καλά ?

Αλλά είπαμε το κοκαλάκι !!!!

 

ρε φιλε εγω ειπα τη γνωμη μου..απο κει και περα ο νομος των δικαιωματων οριζει οτι οριζει ..το λιγοτερο καλα η περισσοτερο καλα με βασει το νομο δεν μετραει..

Link to comment
Share on other sites

Εγώ μίλησα για Πολιτικές αποφάσεις, και για το πως "Το Κράτος και τα οικονομικά συμφέροντα που υποστηρίζει χρησιμοποίησε ....." και συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους εμπλεκόμενους πτυχιούχους στην κατασκευή για να εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Τους Νόμους δεν τους έκανα εγώ! Δεν προσβάλω κανέναν. Άλλοι μας προσβάλουν επιβάλοντας μας τους δικούς τους αγοραίους κανόνες.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει αμα δεν θες να απαντήσεις ευθέως για τα περι ανωτέρων και εργοδηγών δεν πειράζει. Όπως και να έχει όμως αν νομίζεις οτι αυτά που λες δεν προσβάλλουν, τότε απλά δικαιώνεις αυτά που έλεγες μόνη σου περί ελιτίστικης νοοτροπίας.

Link to comment
Share on other sites

Apostol

 

Για σας μπορεί να μην είναι σημαντικό ένα εξάμηνο πάνω ένα εξάμηνο κάτω , αλλά για αυτούς που έγινε αιτία να χάσουν κάποιους Τίτλους είναι σημαντικό .

Το σεβασμό μας ξέρετε ότι τον έχετε .

Αλλά δεν μπορείτε να ανακατεύεται και άλλα πράγματα μαζί προκειμένου να επιχειρηματολογήσετε .

Χρειάζονται καθαρά επιχειρήματα και όχι του τύπου να δες τα κολλέγια τα αναγνωρίζουν .Αυτού του είδους τα επιχειρήματα με συγχωρείς για μένα δεν ευσταθούν .

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει αμα δεν θες να απαντήσεις ευθέως για τα περι ανωτέρων και εργοδηγών δεν πειράζει.

 

Ωραία, λύστε μου μια απορία: Γιατί δημιουργήθηκαν τα ΤΕΙ? Ποιά ανάγκη κλήθηκαν να καλύψουν? Ποιός ήταν ο στόχος των κυβερνήσεων?

Link to comment
Share on other sites

Τα ΤΕΙ, όπως και όλο το σύστημα παιδείας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι αντιγραφή του γερμανικού συστήματος.

Ειδικά στα πολυτεχνεία και τα ΤΕΙ ακριβώς ίδια.

Από εργαστήρια μέχρι προόδους.

Τώρα στην Γερμανία τα ΤΕΙ δημιουργήθηκαν όπως και σε κάθε άλλη χώρα για να βγάλουν έτοιμους επαγγελματίες μηχανικούς. Το πολυτεχνείο εκτός από αυτό σε προετοιμάζει για την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία σου. Στα ΤΕΙ μπορεί να γίνει και αυτό, αλλά αναγκαστικά θα περάσεις από εκεί για την εκπόνηση του διδακτορικού σου.

Παράδειγμα. Ολόκληρη Ελβετία έχει ΕΤΗ κ.τ.λ.

Οι περισσότεροι μηχανικοί είναι FH δηλαδή από ΤΕΙ. Και όταν τους ρωτάς γιατί, σου λένε θέλω να τελειώσω σε 4 χρόνια ή 4,5 και μετά να αρχίσω να δουλέυω στο επάγγελμά μου.

Τέλος να αναφέρω ότι στα ιδρύματα εκεί έχουν απεριόριστα δικαιώματα στην κατεύθυνση που ακολούθησαν.

Για τους εργοδηγούς υπάρχει σχολή όπως ο αντίστοιχος ΟΑΕΔ. Διάρκεια 3 χρόνια με πολύ έμφαση στην πράξη.

Μερικοί έχουν μπερδέψει την π$#@α με την βούρτσα και έχουν ανακατέψει εργοδηγούς με μηχανικούς ΤΕ και μηχανικούς ΠΕ.

Με άλλα λόγια το ΤΕΙ βγάζει μηχανικό έτοιμο για μελέτη ή κατασκευή και αμέσως για εργασία με όλα τα εφόδια που χρειάζεται. Το πολυτεχνείο εκτός αυτό προετοιμάζει τους αυριανούς ερευνητές που θα δώσουν τα φώτα τους και την γνώση τους στα ιδρύματα αυτά ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Στα ΤΕΙ υπάρχει επίσης και η εφαρμοσμένη έρευνα που σε συνδυασμό με την θεωρητική των ΑΕΙ θα έδινε τρελά αποτελέσματα. Αλλά μερικοί έχουν απόψεις όπως αυτές που ακούγονται εδώ και για αυτό έχουμε και αυτό το τραγικό επίπεδο παιδειας.

Link to comment
Share on other sites

@pappos με πρόλαβες και γλίτωσα το γράψιμο...

 

@lazarosk μην φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν γιατί θα χαλάσεις το νήμα

ασχολήσου με τις ακαδημαϊκές αναγνωρίσεις που το κατέχεις...:shock:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.