Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βαθαίνει η κρίση στον κατασκευαστικό κλάδο


aginor

Recommended Posts

Ανησυχητικά στοιχεία για την κρίση που διέρχεται ο κατασκευαστικός κλάδος παρουσιάσθηκαν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ανωνύμων, Περιορισμένης Ευθύνης και Προσωπικών Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ), την Πέμπτη.

 

 

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΕ κ. Γιώργος Βλάχος κάνοντας τον απολογισμό της διοίκησης, δήλωσε πως μεγάλο πλήθος των κατασκευαστικών επιχειρήσεων, μεγάλων μεσαίων και μικρών, βιώνει τραγικά τις συνέπειες της κρίσης.

 

«Πέρυσι τέτοιο καιρό μιλούσαμε για άμεσο κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης, που θα οδηγούσε σε διόγκωση της ανεργίας σε ολόκληρο τον τεχνικό κόσμο, αλλά και στις χιλιάδες άμεσα και έμμεσα συνεργαζόμενες μαζί μας παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις -άρα και στους εργαζόμενούς του- και κατά συνέπεια στην ανατροφοδότηση της κρίσης. Φέτος διαπιστώνουμε ότι είμαστε χειρότερα και από τις χειρότερες προβλέψεις μας», δήλωσε ο κ. Βλάχος.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στην Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΑΤΕ:

 

Τουλάχιστον 92 ανώνυμες εταιρείες από 3η τάξη και πάνω διαγράφηκαν ήδη από το μητρώο επιχειρήσεων και από τις 560 που απέμειναν πάνω από 80 δεν έχουν καν ενημερότητα πτυχίου, ενώ άλλες τόσες δεν μπορούν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς, αν και διαθέτουν ενημερότητα πτυχίου.

Δεκάδες εταιρείες ειδικά από 5η τάξη και πάνω προσφεύγουν πλέον στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η αδυναμία πληρωμών, το σφράγισμα επιταγών και η αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων αφορούν πλέον την μεγάλη πλειοψηφία των τεχνικών εταιρειών, μικρών και μεγάλων.

Ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων μειώνεται συνεχώς τα δε κέρδη στους ισολογισμούς έχουν αντικατασταθεί από ζημίες.

Ο μέσος όρος βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων των εταιρειών 3ης έως 7ης τάξης ακολουθεί την πορεία 2007 – 6,5 εκατ. ευρώ,, 2008 – 7,15 εκατ. ευρώ 2009 – 8,5 εκατ. ευρώ ενώ το 2010 από τα πρώτα στοιχεία αναμένεται να εκτοξευτεί πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ.

Η μείωση προσωπικού και οι απολύσεις αυξάνονται συνεχώς σε όλες τις εταιρείες ενώ οι μισθοί και οι απολαβές του προσωπικού που απομένει μειώνονται δραματικά.

πηγη: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231102228

οχι οτι δεν το ξερατε αλλα τωρα εχει και νουμερακια.... σχολια?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 118
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υπήρχε/υπάρχει κανείς που να πίστευε/πιστεύει ότι μετά την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ τα πράγματα θα εξελλίσσονταν διαφορετικά; Το τέλος της ιστορίας είναι γνωστό σε όλους απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις καρέ-καρέ...

Link to comment
Share on other sites

Οταν και η κουτσή Μαρία γνωρίσει για το πρόβλημα του κατασκευαστικού κλάδου, όταν λες σε κάποιον άγνωστο ότι είσαι μηχανικός και με τρεμάμενη φωνή σε ρωτάει: "Δουλεία έχεις?" ΄τοτε τα πράγματα συνάδελφοι είναι πάρα πολύ σοβαρά..Δεν χρειάζονται επιστημονικές εκθέσεις για να το καταλάβει κανείς. Αυτό όμως που κανείς δεν ξέρει και είναι και η ουσία της υπόθεσεις είναι: Φως στον ορίζοντα υπάρχει ή ότι θέλει ο Θεός?

Link to comment
Share on other sites

Πάω να δέσω τη πέτρα στο λαιμό μου να πέσω από το λιμάνι του Κερατσινίου

 

(Υ.Γ. Πάντα από μια πτώση έρχεται η ανάκαμψη... Επιστήμονες είμαστε, εμείς θα βρουμε την λύση. Αρκετές μεζονέτες φτιαχτήκαν, πάμε πίσω στα στοιχειώδη...)

Link to comment
Share on other sites

Πάντα από μια πτώση
...it's not the fall that hurts. It's when you hit the ground.

Άρα πέσαμε ή ακόμα δεν είδαμε τον πάτο;

Link to comment
Share on other sites

Για τα επόμενα 5-10 χρόνια δεν θα βλέπουμε τον πάτο του πηγαδιού. Όταν τελικά τον δούμε θα περάσουν και άλλα 5-10 χρόνια για να αρχίσουμε να φτιάχνουμε την σκάλα ν ανέβουμε και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Ρε σεις, εδώ δεν υπάρχει αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων αλλά μας τρέχουν με τον ΚΕΝΑΚ. Είμαστε σοβαροί; Ας μιλήσουν οι Πολ. Μηχανικοί να μας πουν για το κτιριακό απόθεμα στην Ελλάδα και την αντισεισμική του προστασία και αντοχή.

Αντικείμενο υπάρχει, αλλά πρέπει να το δούμε από την κατάλληλη οπτική γωνία...

Link to comment
Share on other sites

Αντικείμενο υπάρχει, αλλά πρέπει να το δούμε από την κατάλληλη οπτική γωνία...
Η πρώτη οπτική γωνία είναι η παιδεία για εμένα και το πως μας βλέπουν οι πελάτες. Δεν θέλω να ανοίξω ολόκληρη κουβέντα για το αν φταίμε ή όχι για την κατάντια του επαγγέλματος, αλλά σίγουρα όταν κάποιος θέλει να κατασκευάσει οικοδομή, πάντα ο μηχανικός είναι η τελευταία του σκέψη σε αντίθεση με άλλα επιστημονικά αντικείμενα (γιατροι, δικηγόροι κλπ). O κόσμος πιστεύει ότι δεν είμαστε απαραίτητοι και δεν τους αποφέρουμε κέρδος.

 

Η δεύτερη είναι ότι... Λεφτά υπήρχαν αλλά όχι πια. Όποιος έχει φοβάται να ξοδέψει και δεν κάνει κινήσεις.

Link to comment
Share on other sites

ουτε η παιδεια πιστευω ειναι ουτε η ελλιψη αντισεισμικης θωρακισης. μια επιθυμια καποιου για κατι ή ενας νομος δεν δινει δουλεια. ολοι θελουν ψωμι στις υποαναπτηκτες χωρες. θα πηγενε κανεις να ανοιξει φουρνο εκει??

και να καταλαβει ο κοσμος την αναγκη αντισεισμικης θωρακισης τι να το κανω?? αφου δεν εχει να την πληρωσει.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε kostassid ο κόσμος πιστεύει ότι είσαστε το α και το ω στις κατασκευές, και απολύτως απαραίτητοι.

Γιατί έχεις διαφορετική άποψη?

Απλός ο μηχανικός είναι μία ( πρωτοβουλία ) μόνος του.

Αυτό όμως θέλει και χρόνο, και ανοικτό μυαλό και κόπο.

 

@alej Ρε σεις, εδώ δεν υπάρχει αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων αλλά μας τρέχουν με τον ΚΕΝΑΚ. Είμαστε σοβαροί; Ας μιλήσουν οι Πολ. Μηχανικοί να μας πουν για το κτιριακό απόθεμα στην Ελλάδα και την αντισεισμική του προστασία και αντοχή.

Αντικείμενο υπάρχει, αλλά πρέπει να το δούμε από την κατάλληλη οπτική γωνία...

 

Μπράβο alej

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.