Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή Μηχανικών Η/Υ ??


LordLothar

Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Η απορία μου είναι η εξής:Ποιό από τα δύο τμήματα να προτημήσω?

 

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ Πάτρας ή Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας?

 

Έχω ακούσει πως και τα 2 είναι εξίσου καλά.Τώρα πέρα από αυτό, έχω ακούσει πως για Η/Υ που με ενδιαφέρει καλύτερο είναι το 2ο, αλλά με το πρώτο έχεις μία παραπάνω ειδικότητα, ώστε βρίσκεις ευκολότερα εργασία μετά.Από την άλλη, με προβληματίζει το γεγονός ότι τελειώνοντας το 1ο τμήμα, δεν θεωρείσαι Μηχανικός Η/Υ, όπως στα αντίστοιχα άλλα τμήματα Ηλεκτρολόγων.

 

Ζητάω την γνώμη σας ως μία τελευταία άποψη πριν αποφασίσω.Ποιό έχει καλύτερες προοπτικές για Ελλάδα και ποιό για εξωτερικό??Τι προτείνετε εσείς?

 

Αν είναι δυνατόν να μου έχετε δώσει μία απάντηση μέχρι αύριο που κάνω το μηχανογραφικό, θα είμαι ευγνώμων.

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 41
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αγαπητε φιλε μου τα παντα ειναι στην δικια σου προτιμηση.

 

Οι μηχανικοι Η/Υ και πληροφορικης ειναι 100% τμημα που ασχολειται και καλυπτει ολο το φασμα του κλαδου των Η/Υ.

 

Η σχολη Ηλεκτρολογων Μηχανικων και Η/Υ ειναι κατι που σε μεγαλο βαθμο διαφερει.Ναι μεν καλυπτει το κομματι των Μηχανικων Η/Υ αλλα το βασικο της αντικειμενο ειναι η Παραγωγη, μεταφορα και διανομη της ηλεκτρικης ενεργειας, καθως και αλλα αντικειμενα οπως ο Αυτοματος ελεγχος,οι Τηλεπικοινωνιες κ.λ.π.

 

Θα πρεπει εδω να ξερεις πως η σχολη των Μηχανικων Η/Υ και Πληροφορικης, οπως ολες οι σχολες που εχουν να κανουν με Πληροφορικη δεν εχουν κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιωματα ενω η σχολη των Ηλεκτρολογων Μηχανικων εχει τα πληρη δικαιωματα των Ηλεκτρομηχανολογων.

Αρα η συμβουλη μου ειναι να δηλωσεις την σχολη των Ηλεκτρολογων Μηχανικων αφου απο κει θα εχεις και κατοχυρωμενα δικαιωματα αλλα και θα μπορεις να ασχοληθεις με τους Η/Υ αν το θελησεις αλλα και ασχολεισαι με ενα τεραστιο φασμα αντικειμενων που εχουν οι Ηλεκτρομηχανολογοι.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

 

Αλλά τι εννοείς ότι δεν έχουν κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιωματα?Γιατί το έχω δει γραμμένο σε πολλά site στο internet αυτό, και ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει και πόσο σημαντικό είναι για την επαγγελματική αποκατάσταση στο μέλλον...Είναι τόσο σημαντικό ώστε να με κάνει να προτιμήσω τους Ηλεκτρολόγους, αν και με ενδιαφέρουν καθαρά οι υπολογιστές?

Link to comment
Share on other sites

Τα επαγγελματικα δικαιωματα ειναι το πιο σημαντικο πραγμα για εναν μηχανικο.Τα επαγγελματικα δικαιωματα ειναι αυτο που σου δινει την δυνατοτητα να υπογραφεις για ενα εργο η μια μελετη.

Οι Πολιτικοι Μηχανικοι π.χ εχουν τα περισσοτερα αφου μπορουν να υπογραφουν και ηλεκτρομηχανολογικες μελετες.

 

Πολλες σχολες δεν εχουν καθολου επαγγελματικα δικαιωματα ενω αλλες εχουν περιορισμενα.

 

Για μενα προτιμησε τους Ηλεκτρολογους Μηχανικους.

Θα μπορεις να υπογραφεις οτι υπογραφει ο Ηλεκτρομηχανολογος και αν θες θα μπορεις να ασχολεισαι μονο με Η/Υ.

 

Φιλε στην αγορα εργασιας να ξερεις πως οσα πιο πολλα πραγματα μπορεις να κανεις και οσα πιο πολλα δικαιωματα εχεις τοσο πιο ισχυρος εισαι επαγγελματικα.Παρε τα δικαιωματα των Ηλεκτρολογων Μηχανικων και μετα ασχολεισου με οτι σου αρεσει εσενα.

Link to comment
Share on other sites

Άρα προτείνεις Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, έστω και εάν με ενδιαφέρουν περισσότερο οι υπολογιστές και ακόμα και αν προτιμώ τα μαθήματα των Μηχανικων Η/Υ και Πληροφορικης?

Link to comment
Share on other sites

καλύτερα να πας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Για μένα, καλό είναι να εξασφαλίσεις τα επαγγελματικά δικαιώματά σου (ακόμα και ηλεκτρολόγου-μηχανολόγου). Το θέμα των υπολογιστών στην χώρα μας είναι σε απαράδεκτα μπερδεμένο σημείο. Γενικά πάντως επειδή το θέμα δεν αναμένεται να λυθεί τα επόμενα 15-20 χρόνια καλύτερα να πας στην περπατημένη οδό.

 

Επειδή οι υπολογιστές δεν έχουν καμία κατοχύρωση, σημαίνει ότι μελλοντικά, και εσύ θα μπορείς να ασχολείσαι με αυτά! (ακόμα και αν έχεις άλλο πτυχειο-από μαθήματα είμαι σίγουρος ότι το επίπεδο των σχολών που λες έχουν αρκετά μαθήματα που σου δημιουργούν ένα αρκετά καλό υπόβαθρο)

Link to comment
Share on other sites

Να προσθεσω οτι δεν υπαρχει νομοθετικο πλαισιο για τα δικαιωματα μηχανικων Η/Υ, τα μεγαλα εργα πληροφορικης γινονται στο φλου, οι συλλογοι μηχανικων Η/Υ φωναζουν και διαμαρτυρονται αλλα...

 

Πηγαινε ΗΜΜΥ και στην πορεια θα δεις τι σου αρεσει και κανεις αναλογα κινησεις. Που ξερεις, μπορει να σε τραβηξει κατι αλλο. Το πεδιο ειναι ευρυ και ενδιαφερον. (Κ εγω ημμυ τελειωσα)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας.

 

Τελικά ναι, επέλεξα Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Τεχνολογία Η/Υ Πάτρας.Ελπίζω πως δεν έχει διαφορές από τις άλλες σχολές ΗΜΜΥ, όπως ελπίζω και να με δικαιώσει η επιλογή μου και τελικά να περάσω σε αυτή την σχολή...

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω οτι έχει κάποια διαφορά από τα υπόλοιπα τμήματα ΗΜΜΥ απλώς αν θυμάμαι καλά όταν τα υπόλοιπα τμήματα ηλεκτρολόγων πρόχθεσαν το Μ.Υ υπήρχε ήδη το τμήμα Μ.Υ στην πάτρα οπότε γι'αυτό και έχει διαφορετικό όνομα

(Εξαλλου όπως μπορείς να δεις στα αγγλικά έχει το κλασικο electrical & computer engineering ) http://www.ece.upatras.gr/en/index.php

 

Όπως και να χει καλά αποτελέσματα να έχεις

(και μια πληροφορία για όσους δεν το γνωρίζετε σύντομα τα τμήματα Μηχανικών Τηλεπ. & δικτύων του Βόλου και Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχ Υπ στα Χανιά θα μετανομαστούν σε τμήματα ΗΜΜΥ )

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.