Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πίνακας χιλιοστών και αβέβαιη μελλοντική δόμηση


dada

Recommended Posts

Manolis gon ευχαριστώ για τις πληροφορίες

 

τελικά έφτιαξα τον πίνακα με εμβαδά αδείας όπου το έγραψα σε υποσημείωση:σύμφωνα με την υπ΄αριθμ...τάδε άδεια και απλά άφησα τις κατόψεις να είναι όπως είναι η υφιστάμενη κατάσταση ...

σαν μελλοντικό εμβαδό έβαλα ότι είναι η επιτρεπόμενη δόμηση αφαιρώντας τα νόμιμα της άδειας (και άρα δεν αφαίρεσα το πλυσταριό που έχει γίνει γκαρσονιέρα)

 

όμως ανακύπτει το εξής θέμα πρέπει να πάρει ιδιοκτήτης βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ...εκεί αν δείξω τα πραγματικά εμβαδά ο συμβολαιογράφος θα έχει πρόβλημα;δηλαδή θα φαίνονται στη βεβαίωση τα ακριβή εμβαδά των χώρων και η όποια υπέρβαση, οπότε η συμβολαιογράφος θα μου ζητήσει αλλάγη στο ΤΑΠ κλπ;επίσης ποια εμβαδά βάζω τα καθαρά χωρίς την εξωτερική τοιχοποιϊα ή τα μεικτά;

Link to comment
Share on other sites

Στον δήμο για το ΤΑΠ δίνουμε μόνο τον πίνακα χιλιοστών, μην κάνεις δυο σχέδια (αποτύπωση-άδεια) γιατί έχουν διαφορές και μπορει να εκτεθείς. Όσο για τα αυθαίρετα, εξήγησε στον ιδιοκτήτη γι'αυτό που δηλώνεις, εαν είναι παραπάνω ιδιοκτήτες κάλο είναι να έχεις την συναίνεση απ' όλους

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

φτιάχνω έναν πίνακα χιλιοστών για διώροφη κατοικία και ο πατέρας (δωρητής) θέλει με γονική παροχή να μεταβιβάσει το ισόγειο και το δικαίωμα υψούν στον ένα γιό και τον Ά όροφο στον άλλο γιό. Το οικόπεδο είναι 380 τμ εντός οικισμού και ο ΣΔ 0,8. Έχουν χτίσει 160 (ισόγειο) + 102,6 (Ά όροφος) = 262.6 τμ (απομένουν τώρα άλλα 39τμ) και θέλουν να μετατατρέψουν την διώροφη κατοικία σε ισόγεια με υπόγειο ώστε να μπορέσουν να χτίσουν άλλα 100-120 τμ στο Β όροφο. Ρωτάω τί πρέπει να γράψω στον πίνακα χιλιοστών? Ο συμβολαιογράφος είναι σχετικά μικρός και έχει μπερδευτεί κι αυτός.. Να βάλω μόνο χιλιοστά για δικαίωμα υψούν, χωρίς συγκεκριμένα τμ? Και πόσα χιλιοστά πρέπει να βάλω?

Link to comment
Share on other sites

Με ποιο τροπο θα κανουν τη μετατροπη?Θα μπαζωσουν μεχρι τον Α οροφο?Το εμβαδον του ισογειου και μετεπειτα υπογειου ειναι μεγαλυτερο απο του Α οροφου και μετεπειτα ισογειου.Περιεργα μου φαινονται.Για ψαξτο περισσσοτερο και να εισαι πολυ προσεκτικος.

Αν παραβλεψουμε τα παραπανω: Θα βαλεις σαν οριζοντια ιδιοκτησια "μελλοντικη δομηση" χωρις τετραγωνικα και θα δωσεις τα χιλιοστα που την αναλογια θα σου την πει ο δωρητης.Δεν μπορεις εσυ να αποφασισεις κατι τετοιο, παρα μονο εαν παει εντελως αναλογικα με τα τετραγωνικα των κτισμενων και των υπολοιπων προς δομηση.Συνηθως, στα 2 παιδια ,παιρνουν συνολικα 500 χιλιοστα επι του οικοπεδου, εκαστο.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπαζώσουν εξωτερικά έτσι ώστε να μείνει ελεύθερο κατα 1,5μ από την στάθμη του διαμορφωμένου εδάφους με σκοπό να θεωρηθεί υπόγειο και να γίνει η μετατροπή! Απλά τώρα πρέπει να βάλω κάποια χιλιοστά για το ισόγειο (μελλοντικό υπόγειο), κάποια για τον Ά όροφο και κάποια για τον Β όροφο. Μήπως να βάλω 100 χιλιοστά (για τον μελλοντικό) για να έχει το δικαίωμα υψούν (αυτός που θα πάρει και το ισόγειο) και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα χιλισοστά όπως προκύψουν αναλογικά από τα τετραγωνικά του ισογείου και του Ά ορόφου?

Link to comment
Share on other sites

kagatso

 

Για να μπορέσουν να μπαζώσουν θα πρέπει να κατατεθεί φάκελος για άδεια αλλαγής χρήσης ισογείου σε υπόγειο!. Διαφορά προϋπολογισμών των 2 χρήσεων δεν έχουμε (αρνητικό αποτέλεσμα) αλλά έχουμε πρόσθετες εργασίες πχ. οι μπαλκονόπορτες μετατρέπονται σε παράθυρα ή φεγγίτες, αγορά μεταφορά και διάστρωση μπαζών, νέες πλακοστρώσεις, νέος περιβάλλων χώρος κλπ. κλπ. κλπ.

 

Καταθέτοντας τον φάκελο στην Πολεοδομία ο αρμόδιος υπάλληλος που θα τον χρεωθεί το πιο πιθανό είναι να τον στείλει στην ΕΠΑΕ.

 

Μόνον όταν πάρεις τις ευλογίες της ΕΠΑΕ και εκδοθεί η άδεια θα μπορέσεις να μπαζώσεις και να κάνεις ένα σωστό πίνακα πλέον.

 

Ξέχασα και την σωστή παρατήρηση του Manolis gon

 

Τα 57,40μ2 του σημερινού ισογείου (διαφορά των δύο ορόφων) είναι εκτός περιγράμματος του μελλοντικού ισογείου (των 102,60) και άρα παραμένουν στον ΣΔ.

 

Και κάτι ακόμη: Έχεις ελέγξει τις τομές στα σχέδια της υπάρχουσας κατασκευής; Γιατί αν έχει δειχθεί υπερύψωση έστω και 0,50μ. πάνω από το φυσικό έδαφος σου μένει μόνο 1,00μ. ακόμη για μπάζωμα και με αυτό το μέτρο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε πλέον;

 

Αν δε έχουμε εσωτερικό κλιμακοστάσιο και πρέπει να κατεβούμε στο μελλοντικό υπόγειο για να ανεβούμε στο μελλοντικό ισόγειο ο χώρος αυτός-διάδρομοι και σκάλα- μετράνε στον ΣΔ.

 

Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε έλεγξε τον φάκελο της οικοδομής γράψε τα ερωτήματά σου και κάνε μια βόλτα από Πολεοδομία...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τα επιλέγεις εσύ.Πες λεπτομέρειες ή ένα παράδειγμα για να πάρεις περισσότερες πληροφορίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Είναι η πρώτη φορά που συντάσω πίνακα χιλιοστών και θα ήθελα την βοήθειά σας. Πρόκειται για μια 3οροφη οικοδομή που θα γίνει. Ο ιδιοκτήτης προβλέπει να την φτιάξει μετα απο 5χρόνια και εάν. Ο ιδιοκτητης αγόρασε ένα οικόπεδο εχει τρια παιδια και θέλει να κανει συμβολαια για να ανήκει στο μέλλον από ενας οροφος σε καθε παιδι του. Βάσει των σημερινων ορων δόμησης και σε αυτο που θέλει ο ιδιοκτητης να φτιαξει στο οικοπεδο χτιζονται υπόγειο - πυλωτη και 3 όροφοι από ενα διαμερισμα ο οροφος και εξαντλειται ο σ.δ. Θα πρέπει να δώσω χιλιοστα για μελλοντική δόμηση? και εαν ναι πως? ρωταω γιατι έχω καταλάβει ότι τα χιλιοστα στο οικόπεδο πάνε βαση της αξίας του διαμερισματος/ την επιφάνεια επί 1000. Εαν βάλω π.χ 50 χιλιοστα για μελλοντικη δόμηση το 'άθροιδμα των χιλιοστων θα ειναι 1050. Σωστά εχω καταλάβει?

Link to comment
Share on other sites

Εαν βάλω π.χ 50 χιλιοστα για μελλοντικη δόμηση το 'άθροιδμα των χιλιοστων θα ειναι 1050. Σωστά εχω καταλάβει?

 

Αν βάλεις 1050 χιλιοστά στην οικοδομή απλά θα στο γυρίσει πίσω ο συμβολαιογράφος και θα τον ξανακάνεις.

 

Η μελλοντική δόμηση διαιρούμενη με την συνόλικη επιτρεπόμενη (αν εξαντλείται) θα σου δώσει τα χιλιοστά σου. Καλό είναι να βρεις και ένα υπόδειγμα ενός συναδέλφου ώστε να έχεις έναν μπούσουλα.

 

Προσοχή και στην κατανομή δαπανών θέρμανσης. Θα κάνουν μελέτη (όπως πρέπει) ή θα το πάρεις ρετσέτα (που δεν πρέπει αλλά τι να κάνεις) όσο τα χιλιοστά με μία επιβάρυνση +50 ανα όροφο (πχ αν τα χιλιοστά είναι 333 ανά διαμέρισμα η δαπάνες θέρμανσης 283,33-333,33-383,33)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.