Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ProMark 500


Recommended Posts

Συνάδελφε οι εντυπώσεις που έχω από το ProMark 500 είναι τέλειες. Το παράλαβα τον προηγούμενο μήνα και έχω εντυπωσιαστεί. Δούλεψα και το προηγούμενο μοντέλο αλλά αυτό είναι ακόμα καλύτερο. Η τιμή του είναι πάρα πολύ καλή σε σχέση με άλλα της αγοράς. Περίπου στα 25000.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω δουλέψει προσωπικά το ProMark3RTK αλλά όταν το είδα σε παρουσίαση ( σε δύσκολη περιοχή) μου άρεσε και ήταν γρήγορο.Είναι γρήγορο και αξιόπιστο, από όσα είδα τουλάχιστον.

Η τιμή του είναι γύρω στα 19000( δεν ξέρω ακριβώς) και προσωπικά πιστεύω πως αν είναι να αγοράσεις καλύτεα πάρε το ProMark 500. Υπάρχει μια διαφορά στην τιμή αλλά αξίζει τον κόπο.

Link to comment
Share on other sites

έχω πάρει το promark3 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος ως αναφορά τιμή προς απόδοση ενώ σκέφτομαι να το αναβαθμήσω σε ΡΤΚ για να αυξήσω τις δυνατότητες του. Πάντως αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για ένα διπλόσυχνο GPS τότε δεν το συζητάμε, με λίγο κυνήγι θα αποσβεστεί σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

H διαφορά στην τιμή πάντως ειναι τεράστια

Το Promark3rtk έιναι περιπου στισ 11.000 ευρω ενώ το Promark 500 περίπου στις 22.000 ευρώ.

Βεβαίως αλλες οι δυνατότητες του ενός κι αλλες οι δυνατότητες του αλλου.

Link to comment
Share on other sites

Evva ποιά η άποψη σου για την εξωτερική μπαταρία του Promark 500 του RTK πομπού της βάσης η οποία θυμίζει μπαταρία από δίκυκλο? Στα 25000 περιλαμβάνεται η επιλογή του RTK? Απ 'οτι ξέρω τα πάντα στο Promark 500 τα πληρώνεις έξτρα, RTK, Glonass, Galileo με αποτέλεσμα η τιμή να ξεφεύγει από τον ανταγωνισμό..

Theohari άποψή μου είναι να κοιτάξεις και τα αντίστοιχα διπλόσυχνα GPS της Sokkia και της Topcon. Νομίζω έχουν καλύτερη σχέση απόδοσης / τιμής.

Για μονόσυχνα πάντως τα Promark3 νομίζω είναι καλά για τα λεφτά τους. Έχω δουλέψει με το promark2. H ΡΤΚ επιλογή όμως μου φαίνεται ακριβή. Αν στην αποτύπωση δεν χρειάζεσαι την επιβεβαίωση ότι έχει παρθεί το σημείο με επιτυχία τότε γιατί να δώσεις τόσα λεφτά για την αναβάθμιση σε RTK? Ο χρόνος που πρέπει να σταθείς στο σημείο είναι ο ίδιος από 'τι ξέρω. Αν πάλι σε ενδιαφέρει να παίρνεις σημείο σε λιγότερο από 2 sec τότε δες για διπλόσυχνο GPS μόνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Oποιος εχει διαθεση ας μου πει την αποψη του στα εξης γιατι εχω χασει λιγο την μπαλα με τις τεχνικες προδιαγραφες :

 

Σκεφτομαι να προχωρησω σε αγορα promark3 για να κανω ευκολοτερα εξαρτησεις τοπογραφικων σε ΕΓΣΑ 87 και δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα η ταχυτητα που θα παιρνω το σημειο. Επειδη οι διαφορες στην τιμη ειναι μεγαλες ,

 

1. Τι μειονεκτημα εχει το promark3 σε σχεση με το αντιστοιχο rtk ? (Για παραπανω μοντελα δεν το συζηταω λογω κοστους)

2. Θα κανω σωστα τη δουλεια μου ?

3. Υπαρχει τιποτα φθηνοτερο απο τα promark ?

Link to comment
Share on other sites

1. To RTK θεωρητικά σε διευκολύνει στις αποτυπώσεις-χαράξεις. Αλλά επειδή είναι μονόσυχνο το φοβάμαι λίγο για RTK. Επίσης δεν ξέρω αν τα RTK δεδομένα μπορείς να τα επεξεργαστείς αργότερα. Κάποιες φορές είναι χρήσιμο αλλά την δυνατότητα (να καταγράφουν δηλαδή τόσο RTK όσο και πρωτογενή δεδομένα) δεν την έχουν όλα τα RTK (μονόσυχνα ή διπλόσυχνα).

 

2. Θα κάνεις σωστά την δουλειά σου αρκεί να ξέρεις τους βασικούς περιορισμούς της τεχνολογίας των GPS.

 

3. Υπάρχουν κινέζικα (SOUTH,HUACE...) Tα Promark3 επειδή έχω δουλέψει με αυτά, όπως και τα Promark2 που έχω, είναι εύχρηστα και αξιόπιστα. Αν προχωρήσεις σε αγορά δεν θα μετανιώσεις λεπτό. Από ποιο επώνυμες εταιρίες, το κόστος κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα απ' όσο ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.