Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ανανέωση οικ. άδειας


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Ελπίζω να άνοιξα το θέμα στο κατάλληλο σημείο.

Αρχικά να σας πω ότι δεν γνωρίζω τπτ για οικοδομές. Η υπόθεση είναι με ένα δικό μου κτίριο και θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω.

Το 1992 οι γονείς μου έβγαλαν άδεια οικοδομής για 2όροφη κεραμοσκεπής οικοδομή μετα υπογείου σε εκτός σχεδίου περιοχή. Το γεωτεμάχιο περίπου 1100τμ, εξεδόθη άδεια με τις παρεκκλίσεις του 270Δ/85, αφού προϋφίσταται του 67, με δόμηση (Ε- κάτι/9, περίπου 160τμ).

Μέχρι εδώ όλα καλά. Μέχρι το 1994 είχε χτισθεί το υπόγειο και το ισόγειο. Μετά πάπαλα το χρήμα. Εκρεμούσε ο 2ος όροφος και η σκεπή.

Το 1995, πήγε ο πατέρας μου στη πολεοδομία για ανανέωση της αδείας ΑΛΛΑ, ένα μήνα πριν την ημέρα που επισκέφθηκε την πολεοδομία, είχε υπάρξει ΦΕΚ δημιουργίας ΖΟΕ και συγκεκριμένα αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, όπου επέτρεπε, αποθήκες, υδατόπυργους κλπ. Έτσι ανανέωση δεν ήρθε ποτέ και το σπίτι έχει μείνει έτσι από τότε.

Όταν ασχολήθηκα εγώ όταν τελείωση την σχολή, είδα στο ΦΕΚ ότι άδειες που είχαν εκδοθεί πριν την ημερομηνία του ΦΕΚ, εκτελούνταν ως έχουν.

Ερώτηση 1: Δεν έπρεπε το 95 να μας δώσουν την ανανέωση για να γίνει τουλάχιστον ο φέρον οργανισμός και μετά να έχουμε χωρίς χρονική διάρκεια?

Ερώτηση 2: Τώρα τι κάνουμε? 2-3 φίλοι και συνεργάτες Πολιτικοί Μηχανικοί, μου είπαν να φτιάξω κολόνες και δοκάρια με φενιζόλ, να γίνει αυτοψία από την πολεοδομία και αν το χάψουν να κάνω την δουλεία μου.

Ξέχασα να σας πώ: ο προϊστάμενος μου είπε ότι μπορεί "χαριστικά", να μου δώσει άδεια για σκεπή!

Αυτά! καμιά ιδέα?

Ευχαριστώ για το χρόνο και συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε jdel δε μας είπες τι ειπε η πολεοδομία όταν έγινε αίτηση παράτασης ισχύος της άδειας.

Τις κολώνες από φελιζόλ !!!!! και τα υπόλοιπα απίθανα ξέγραψε τα από το μυαλό σου. Οχι μόνο γιαυτή την περίπτωση αλλά και για όποια υπόθεση σου τύχει στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
....Ερώτηση 2: Τώρα τι κάνουμε? 2-3 φίλοι και συνεργάτες Πολιτικοί Μηχανικοί, μου είπαν να φτιάξω κολόνες και δοκάρια με φενιζόλ, να γίνει αυτοψία από την πολεοδομία και αν το χάψουν να κάνω την δουλεία μου.

Ξέχασα να σας πώ: ο προϊστάμενος μου είπε ότι μπορεί "χαριστικά", να μου δώσει άδεια για σκεπή!....QUOTE]

 

Καλημέρα!

Κατά τη γνώμη μου πολύ κακώς σε συμβούλεψαν οι συνάδελφοι, γιατί όχι μόνο δεν θα λειτουργήσει, αλλά ίσως να έχεις και μεγαλύτερα προβήματα αργότερα.

Όσο για το "χαριστικά", πρόσεξέ το!

Εγώ θα έβγαζα μία καινούργια αδειούλα για τον όροφο. Δεν είναι τραγικό το ποσό και θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο. Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.