Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα γηπέδου εντός - εκτός οικισμού.


Recommended Posts

Αποτύπωσα γήπεδο 5.100 τ.μ. από τα οποία 2.100 τ.μ. εντός οικισμού και το υπόλοιπο εκτός. Το γήπεδο στερείται δρόμου, το ερώτημα είναι εαν πρόκειται για άρτιο κατά κανόνα και οικοδομήσιμο γήπεδο στο σύνολό του ή όσον αφορά την επιμέρους ανάλυση του εντός εκτός την γνωρίζω. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι οικοδομήσιμο το οικόπεδο είναι να έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο ή σε χώρο που έχει αφεθεί σε κοινή χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Το τμήμα εντός των ορίων πρέπει να είναι άρτιο, σύμφωνα με τα ελάχιστα όρια που έχει ορίσει η οικεία απόφαση νομάρχη, αλλά όχι οικοδομήσιμο αφού δεν έχει πρόσωπο σε ΚΧ.

 

Το θέμα της οικοδομησιμότητας περιπλέκεται ακόμη λόγω αφενός της απόφασης 1828/2008 του ΣτΕ αφετέρου της διαδικασίας που ψηφίστηκε στο άρθρο 35 του ν. 3937/2011 (ΦΕΚ 60 Α), για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επειδή ο νόμος δημοσιεύτηκε μόλις προ ολίγων ημερών, δεν έχουν εκδοθεί ακόμη διευκρινιστική εγκύκλιος, η προβλεπόμενη υπουργική απόφαση και οπωσδήποτε όχι το πδ που προβλέπεται.

 

Εάν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα, μπορείς να μελετήσεις τα σχετικά θέματα που συζητιούνται πάνω σ' αυτό το αντικείμενο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε για το εντός οικισμού τμήμα (οριοθετημένου φαντάζομαι) θεωρώ ότι δεν είναι οικοδομήσιμο, επομένως το ερώτημα είναι κατά πόσο τα όρια του οικισμού είναι ορισμένα με σαφήνεια (ΣΧΟΑΠ ή προτεινόμενο σχέδιο) ή κλασικά "στο γόνατο".. Ελπίζω να είναι το δεύτερο ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Είναι προφανές ότι δεν έχεις διαβάσει τους Κανονισμούς Συμμετοχής, σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται να γράφουμε greeklish.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Για νομιμοποίηση πισίνας.

Μήπως ξέρει κανείς σε ένα οικόπεδο 915τμ με 416τμ εντός οικισμού -εκεί είναι το κτίριο- και τα υπόλοιπα 499 εκτός, ποιές είναι οι αποστάσεις που πρέπει να έχει η πισίνα από τα όρια του οικοπέδου και του κτιρίου εάν βρίσκεται στο εκτός τμήμα?

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.