Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πατάρι καταστήματος εκτός συντελεστή


nikosr6

Recommended Posts

Γεια σε όλους και όλες.

Σε ισόγειο κατάστημα με δυο υπερκείμενους ορόφους και άδεια του 88 έχω πατάρι ύψους 2,10 χωρίς να επικοινωνεί με σταθερή σκάλα με το υπόλοιπο κτίριο. Στα σχέδια αναγράφεται ως βοηθητικός χώρος και δεν είναι μετρημένο στο συντελεστή δόμησης.

Κατά τη γνώμη σας κάλως ή κακώς εκδόθηκε η άδεια αυτή και αν προχωρήσω σε αλλαγή χρήσεως και διαρρυθμίσεις του καταστήματος θα κολλήσω στον έλεγχο ΓΟΚ.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Το πατάρι αφού είναι βοηθητικός χώρος καλώς δεν μετρήθηκε στον συντελεστή δόμησης. Το ύψος του βέβαια είναι απαγορευτικό, γιατί για βοηθητικούς χώρους ο κτιριοδομικός δίνει 2.20μ. Το ότι δεν έχει πρόσβαση δεν είναι καλό, γιατί σε μία περίπτωση νομιμοποίησης που είχα έφαγα ένα μήνα ταλαιπωρία μέχρι να αποφασίσει ο υπάλληλος ότι θα πρέπει να δείξω κάπου μία σκάλα προς το πατάρι έστω και αν δεν υπήρχε. Η άδεια ήταν του 1979 στην περίπτωσή μου. Δεν ξέρω βέβαια ακόμη κατά πόσο αυτή ήταν και η σωστή λύση.

Link to comment
Share on other sites

Το πατάρι αφού είναι βοηθητικός χώρος καλώς δεν μετρήθηκε στον συντελεστή δόμησης.

 

Που το λέει αυτό ο ΓΟΚ85 αφού η άδεια εκδόθηκε το 88?

 

έχω την εντύπωση ότι αυτό ίσχυε για το σύστημα ντούμπλεξ (δλδ 50% της κάλυψης , γίνεται μεσοπάτωμα , βοηθητικό στον χώρο κύριας χρήσης - κατάστημα) με τον ΓΟΚ73.

 

Διορθώστε παρακαλώ αν σφάλω.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζετε οτι με αυτή την εγκύκλιο που σας επισυνάπτω ο χώρος που σας ανέφερα μπορεί να θεωρηθεί νόμιμα υφιστάμενος (ύψος 2,10 , χωρίς σταθερή σκάλα σύνδεσης με το κατάστημα )???

---------------------

 

συγνώμη ξεχάστηκα ............

scan0007_239.pdf

Link to comment
Share on other sites

η εγκύκλιος που παρέθεσες ουσιαστικά λέει το αυτονόητο: ότι πατάρι σε κατάστημα με την έννοια του ΓΟΚ '73 που δεν μετρούσε στο συντελεστή δόμησης δεν υφίσταται πλέον.

Το πατάρι μετράει στη δόμηση.

Τώρα αυτή η άδεια που έχεις με πατάρι ύψους 2.10 χωρίς σκάλα είναι προφανώς παράτυπη αφού σύμφωνα με τον κτιριοδομικό ακόμη και οι βοηθητικοί χώροι πρέπει να έχουν ύψος 2.20

Link to comment
Share on other sites

το ύψος δεν με πειράζει τόσο το δηλώνω 2,20 και δεν πρόκειται να το μετρήσει κανείς κατά 99%.Αυτό που με νοιάζει είναι αν θα μπορέσω να εκμεταλλευθώ το H<2,40 και την μη ύπαρξη μόνιμης σκάλας για να περάσω απ΄το παράθυρο οτι καλώς υφίσταται το πατάρι εκτός Σ.Δ.

Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι πάνω στα σχεδιάκια να γράψεις τη μαγική λεξούλα «Άβατο»

Να είσαι σίγουρος ότι θα το δουν και θα σε παιδέψουν.

 

Αυτές οι περιπτώσεις φαίνεται από χιλιόμετρα ότι έχουν πρόβλημα. Και είναι πολύ πιθανό να το μετρήσουν εκτός αν βαριούνται να επιβεβαιώσουν το πρόβλημα.

 

Σε παρόμοια περίπτωση με ΓΟΚ 73 επειδή ο παλιός μηχανικός βαρέθηκε να δείξει στα σχέδια το νόμιμο πατάρι [50%] του καταστήματος

Το δείξαμε ως ψευδοροφή - άβατη.

Και καλά ξεμπερδέματα με τον έλεγχο της Νομαρχίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλημέρα παιδιά.

Εγώ έχω την παρακάτω περίπτωση: είναι μία άδεια του 1978 στην οποία έχουμε τα εξής: Στο ισόγειο είναι κατάστημα (69,2 μ2) και έχει πατάρι (34,60 μ2) το οποίο έχει πρόσβαση από το κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας. Στην πράξη βρίσκεται μέσα στο κατάστημα. Στα σχέδια αναφέρεται σαν μεσοπάτωμα (το πατάρι). Σύμφωνα με τον ΓΟΚ ΄73 είναι το 50% της κάλυψης του καταστήματος?? Άρα δεν μετράει στην δόμηση??Άρα σαν επιφάνεια καταστήματος τι μετράμε?? Τα 69,20 μ2 μόνο??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.