Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση Η/Χ χωρίς κατόψεις???


babisvovos

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους,

 

Έχω την εξής περίπτωση: για μεζονέτα (σε συγκρότημα τεσσάρων) εκτός σχεδίου στη Σαρωνίδα ο ιδιοκτήτης θέλει να ρυθμίσει το υπόγειο που είναι πια κατοικία. Μέχρι εδώ κανένα πρόβλημα, στην περιοχή έχω κάνει και άλλα. Όμως σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν σχέδια και από την πολεοδομία Μαρκοπούλου μου έδωσαν την εξής απάντηση: "...ο πιο πάνω φάκελος δεν βρέθηκε, λόγω μετακόμισης της υπηρεσίας ίσως ο φάκελος να είναι αναμειγμένος με άλλους φακέλους, όταν τον εντοπίσουμε θα σας ενημερώσουμε εγγράφως". Από συμβολαιογράφο βρήκα μόνο το τοπογραφικό της σύστασης καθέτου ιδιοκτησίας και παρ' όλο που αναφέρονται κατόψεις δεν υπάρχουν. Ο υπάλληλος της πολεοδομίας μου είπε ότι χωρίς σχέδια δεν γίνεται τίποτα και μήπως κάνω εγώ σχέδια, αλλά μόνο αν ο φάκελος φαίνεται "κατεστραμένος" και όχι "αναμειγμένος με άλλους". Έκανα πάλι αίτηση μήπως βρεθεί αλλά δεν περιμένω πολλά.

Σημείωση η άδεια είναι του 1989.

 

Έχει κανείς καμιά ιδέα?

 

Μπάμπης

ΥΓ: Δεν έχω ξαναγράψει στο φόρουμ αλλά είμαι πολύ συχνός στις επισκέψεις μου, ένα μπράβο σε όσους συμμετέχουν.

Link to comment
Share on other sites

Στην προκειμένη περίπτωση ο Ν. 3843/10 γράφει πως χρειάζεται να γίνει ανασύσταση φακέλου.

Στην Πολεοδομία του Δήμου Θεσσαλονίκης, δέχονται κάτοψη της υπάρχουσας κατάστασης,

σφραγισμένη από ιδιώτη μηχανικό, μέχρι να γίνει η ανασύσταση του φακέλου ή να βρεθούν

αντίγραφα του φακέλου βγάζοντας το σαν παρατήρηση πως θα πας τα σφραγισμένα σχέδια

στην πορεία.

Ρώτησε στην Πολεοδομία Μαρκοπούλου, αν δέχονται αυτή τη διαδικασία και προχώρησε έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον υπάρχει σύσταση οριζ. ιδιοκτησιών θα υπάρχουν και κατόψεις. Διάβασε καλά τη σύσταση και εφόσον γίνεται αναφορά σε κατόψεις βρες τις από το αρχείο του Συμβολαιογράφου. Αν βρεθεί η κάτοψη θα υποβάλεις αυτήν με υπ.δήλωση του ιδιοκτήτη ότι ταυτίζεται με εκείνη που είχε υποβληθεί στο φάκελο της οικ. αδείας. Σε κάθε άλλη περίπτωση κάνε νέα αποτύπωση.

Link to comment
Share on other sites

Πας στον προϊστάμενο και του λες να κόψει σβέρκο να βρει εφικτή λύση και να σου την υποδείξει. Για να "κάνεις εσύ σχέδια" θα πρέπει να αμοιφθείς και ο πελάτης σου δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει επειδή αυτοί έχασαν δημόσια έγγραφα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ συνάδελφοι για τις γρήγορες απαντήσεις. Με το συμβολαιογράφο το έψαξα και ενώ λέει στη σύσταση και στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας ότι έχει σχέδια δεν υπάρχουν. Μάλλον θα δοκιμάσω με κάτοψη υπάρχουσας κατάστασης και θα επανέλθω. Τι τραβάμε για 300 ευρώ. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο και δε θέλω να το παρατήσω. Ευτυχώς είναι για δύο σπίτια οπότε αν βγει άκρη κάτι θα μείνει.

 

Μπάμπης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.