Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Chartered Engineer: Όλα όσα θέλατε να μάθετε αλλά φοβόσασταν να ρωτήσετε


Topap

Recommended Posts

Ναι, αυτην την λεπτομέρεια την είχα δει και εγώ στο blog του The Civil Engineering Exam...

 

Είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά, αλλά μεχρι στιγμής δε το έχω συναντήσει πουθενά σαν κώλυμα, σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι που έχουν εμπειρία από άλλη ευρωπαική χώρα αρκετά χρόνια και δουλεύουν πλέον στην Αγγλία, μέσω του Directive Route γινονται chartered.

 

Σε όλες τις εταιρίες πάντως αυτό που ζητάνε από ένα επίπεδο και μετά είναι να είσαι Chartered, το οποίο στο προσφέρει το Directive Route...

 

Δλδ μπορείς άραγε να έχεις στο CV σου CEng MICE ή πρέπει να βάλεις μόνο MICE?

Link to comment
Share on other sites

 

Παιδιά κάπου διάβασα τα παρακάτω για το ICE European Directive Route, και αναρωτιέμαι αν έχετε άποψη για το θέμα, έχετε ξανακούσει κάτι τέτοιο;
 
If you become a Chartered Member of the ICE via this route, you will not be a “Chartered Civil Engineer” which is protected by the Royal Charter's declaration number 8:
"… Those … who have satisfied the requirements of the Institution’s Chartered Professional Review … (but no others) may describe themselves as Chartered Civil Engineers."
 
In practice there are so few instances that specifically require a Chartered Civil Engineer as opposed to a Chartered Member of the ICE, that you do not need to worry about this point. Though if you have any colleagues who became Chartered through the European Directive calling themselves Chartered Civil Engineers, please show them the Royal Charter!

 

 

 

Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου πεις που ακριβώς το διάβασες αυτό? Δώσε μου το link να το διαβάσω.

 

Πρέπει να καταλάβεις οτι η διαδικασία είναι η εξής:

1. Κάνεις αίτηση στο ICE (για Πολιτικούς Μηχανικούς) και εκεί με βάση τον τίτλο σπουδών σου (πτυχίο/δίπλωμα) θα σου πουν να θα σε δεχτούν σαν CEng MICE (δίπλωμα) ή IEng MICE (πτυχίο).

2. Όταν γίνεις Μέλος του ICE (MICE) το ICE θα στείλει τα στοιχεία σου στο Engineering Council UK (ECUK) όπου θα σε γράψουν είτε σαν CEng είτε σαν IEng.

 

Ήτοι, Chartered Engineer δεν γίνεσαι απο το ICE αλλά από το ECUK.

Edited by Topap
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου πεις που ακριβώς το διάβασες αυτό? Δώσε μου το link να το διαβάσω......

 

Topap FYI: http://thecivilengineeringexam.com/2017/05/09/european-directive-route/

Link to comment
Share on other sites

Αν επισκεφτείς την σελίδα http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/regprof/index.cfm?action=homepage#regprofsListByCountry  (List of regulated professions by country) και βάλεις:
- EU country where you got your qualification: Greece
- EU country where you wish to practice: United Kingdom
- Profession you wish to practice: Civil Engineer
Η αντιστοιχία που σου δίνει είναι Member of ICE (MICE), Chartered Civil Engineer. Βάση της European Directive, η αντιστοιχία των Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών στην Ελλάδα είναι Chartered Civil Engineer στην Αγγλία.

Αν έχει οποιαδήποτε απορία μπορείς να στείλεις ένα email στο [email protected]

Edited by Topap
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ισχύει  για το Chartership είναι το παρακάτω.

 

. Όσοι έχουν γίνει μέλη του ICE μέσω του EU Directive μπορούν να χρησιμοποιήσουν το MICE (member of ICE) και αν κάνουν εγγραφή στο Engineering Council σαν "CEng (Chartered Engineer)" τότε θα είναι CEng MICE.

Ο τίτλος όμως
"Chartered Civil Engineer" χρησιμοποιείται μόνο από όσους/όσες πέρασαν το "Chartered Professional Review" του ICE (είτε μέσω training scheme είτε μέσω career appraisal) και είναι τίτλος που δίνει το ICE και όχι το Engineering Council.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του ICE για το EU Directive:

https://www.ice.org.uk/my-ice/my-membership/recognition-of-eu-professional-qualifications

 

 

Ενημερώνω ότι λειτουργεί παράρτημα του ICE εδώ στην Ελλάδα, υπάρχει ICE representative και Greek Local Association of ICE. Μέσα από το www.ice.org και στην ενότητα nearyou μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Edited by peterpan
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Γεια σας παιδιά,

Ξεκίνησα και δω δειλά-δειλά τη διαδικασία αναγνώρισης CEng MICE μέσο του European Directive έχοντας εργασιακή εμπειρία 4 χρονων σχεδόν εξ ολοκληρου στο UK. Έχω ήδη επικοινωνήσει με το ICE κάνοντας confirm ότι είμαι eligible για αυτό.

Ενώ ήμουν 3 χρονια σε training scheme και έχω γράψει αρκετά ice quarterly reports (έκανα sign off το training scheme έως IEng και μετά άλλαξα εταιρία και ποτε δεν έδωσα το exam), δεν έχω ακόμη καταλάβει πλήρως τι είδους εμπειρίες χρειάζεται να γράψω για το attribute 1, που για όσους δεν το θυμούνται είναι το παρακάτω:

Knowledge and Understanding of Engineering:

A. Maintain and extend a sound theoretical approach to the application of technology in engineering practice.
B. Use a sound evidence-based approach to problem solving and be able to contribute to continuous improvement.
C. Maintain and extend a sound theoretical approach in enabling the introduction and exploitation of new and advancing technology.
D. Engage in the creative and innovative development of engineering technology and continuous improvement systems.

Μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας παρακαλώ εσείς που το έχετε ήδη κάνει?

Aναφέρονται πολύ οι λέξεις technology, innovation... παραδείγματα από διπλωματική (που κατέληξε σε publication) μετρούν σαν Ability λέτε, ή οτιδήποτε related με εκπαίδευση δεν μας κάνει? 

Δυστυχώς δεν έχω κάποιο Attribute achievement form example από φίλο που έχει περάσει την αντίστοιχη διαδικασία και δεν γνωρίζω καθόλου. Οποιαδήποτε βοήθεια θα μου ήταν πολύ χρήσιμη!

Edited by GiorgosCivil
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Αρχικά να σε παρατηρήσω φιλικά πως από τη στιγμή που έχει γίνει signed off το training scheme σου από τον SCE, θα έπρεπε να ξέρεις τι είναι όλα τα Attributes γιατί πως ο SCE σου στα "καθάρισε" αν δεν του τα είχες αποδείξει με συγκεκριμένα παραδείγματα για το καθένα σε knowledge, ability, experience;

Κατά δεύτερον:

Το Attribute 1 είναι άρικτα συνδεδεμένο με το Attribute 2. Με απλά λόγια, στο Attribute 1 περιγράφεις τα προβλήματα που βρήκες πχ σε μία κατασκευή, γιατί ήταν προβλήματα, ποια μπορεί να ήταν η αιτία, τι έκανες για να την εξακριβώσεις, τι λύσεις σκέφτηκες, ποια ήταν η καλύτερη, γιατί ήταν η καλύτερη, πως θα την εφαρμόσεις. 

Πχ. Επιθεώρηση γέφυρας => τάδε ευρήματα (πχ χλωριώτα, διαβρωμένοι οπλισμοί, ρηγματώσεις) => τι φταίει για αυτά; => περαιτέρω αναλύσεις (καρότα, monitoring..) => τι πρέπει να κάνουμε για να επισκευαστεί η γέφυρα; (πχ cathodic protection, ενίσχυση, καινούρια γέφυρα)  => ποια είναι η καλύτερη δυνατή λύση; => γιατί; => πως θα την εφαρμόσεις (με λίγα λόγια). 

 

Στο Attribute 2 θα περιγράψεις αναλυτικά πως εφάρμοσες τη λύση από το Attribute 1. 

Τα 2 πρώτα Attributes είναι τα πολύ βαριά. Ως SCE θα σε συμβούλευα να γράψεις παραδείγματα από πραγματικά έργα. Innovation και technology είναι πχ να σχεδιάσεις μία γέφυρα από FRP, ή να βρεις ένα πρωτότυπο τρόπο κατασκευής, ή να καταργήσεις τα half joints και να αλλάξεις τον στατικό σου φορέα, ή να σχεδιάσεις μία περίεργη κατασκευή, κλπ κλπ κλπ κλπ.

Η έρευνα είναι υπο-attribute CEng και όχι του IEng. Μία έρευνα πχ που έκανες και σου πήρε καιρό, και κατέληξες σε συμπεράσματα έπειτα από μία σειρά δοκιμών και πειραμάτων, που δημοσιεύτηκαν, ασφαλώς μπορεί να είναι Attribute 1 και Attribute 2. Attribute 1: πρόβλημα, γιατί πρόβλημα, ανάγκες, λύσεις, πως θα το πετύχεις; Attribute 2: πειράματα, ανάλυση αποτελεσμάτων, συμπεράσματα. 

 

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχεις Mentor για να το γράψεις. 

Ελπίζω να βοήθησα. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 03/10/2017 at 8:04 ΠΜ, peterpan said:

Ο τίτλος όμως"Chartered Civil Engineer" χρησιμοποιείται μόνο από όσους/όσες πέρασαν το "Chartered Professional Review" του ICE (είτε μέσω training scheme είτε μέσω career appraisal) και είναι τίτλος που δίνει το ICE και όχι το Engineering Council.

Δεν καταλαβαίνω τι μας λες. Οι  τίτλοι που δίνει το ICE είναι MICE, FICE. 

Όσοι είμαστε εγγεγραμμένοι στο Engineering Council (δεν ξέρω κανέναν που να μην είναι), η άδειά μας γράφει Chartered Engineer - Member (or Fellow Member) of the ICE ανεξαρτήτως τρόπου εγγραφής και υπογράφουμε όπως φαίνεται στην υπογραφή μου. 

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Earl η απάντησή σου ειναι κατατοπιστικότατη.

Ακριβώς με τη λογική που εξηγείς έγραψα τα reports μου μετα από καθοδήγηση του DE και SCE, αλλά μπαίνοντας στο site του ice και βλέποντας τα βιντεάκια που εξηγούν το Attribute 1, τα βρηκα λίγο πιο "light" και λιγότερο design από αυτά που περιγράφεις και που είχα και γω στο μυαλό μου.

Χαίρομαι που και εσύ ανέφερες πως το attribute 1 ειναι συνδεδεμένο με το attribute 2, αυτό μου ελεγε και o SCE μου, αλλά μετά τα βιντεάκια ειχα της αμφιβολίες μου.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.