Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

3όροφο χωρίς pilotis


 
Charlie

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

μελετώ ένα κτήριο, 3όροφο χωρίς pilotis. Συγκεκριμένα στο ισόγειο έχω κάποιο τμήμα ανοιχτό για θέσεις στάθμευσης αλλά δεδομένου ότι ο κλειστός χώρος είναι λίγο παραπάνω από τον ανοιχτό πολεοδομικά δε θεωρείται pilotis.

Το ερώτημά μου είναι σχετικά με τις απαιτήσεις τοιχείων. Θεωρώ ότι αφού πολεοδομικά δεν έιναι pilotis δεν είναι απαραίτητο να έχω τοιχεία, φυσικά βέβαια πρέπει να έχω ικανοτικό. Ισχύει κάποιο άλλο κριτήριο σχετικά με την απαίτηση τοιχωμάτων το οποίο αγνοώ? Κάτι θυμάμαι για το ποσοστό των τοιχοπληρώσεων από όροφο σε όροφο στις εξωτερικές πλευρές του κτηρίου αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι συγκεκριμένα.

Στην περίπτωσή μου, έχω τοιχοποιίες στην "pilotis" στις 3 πλευρές κατά 100% και ανοιχτή τη μια πλευρά εντελώς. Εννοείται ότι στους πάνω ορόφους υπάρχουν ανοίγματα από μπαλκονόπορτες.

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

δες ΕΑΚ- κεφάλαιο 4 - παράγραφος 4.1.7.1 - διαμόρφωση του στατικού συστήματος σε κάτοψη - υποπαράγραφος 4 (όπου σε παραπέμπει στην 4.1.4.2.β και τις διατάξεις για επαρκή και με κατάλληλη διάταξη τοιχώματα- ικανοποίηση nv αν "ικανοποιείς" το κάτωθι):

"ασυνέχεια τοιχοπληρώσεων στην εξεταζόμενη διεύθυνση ως προς τον υπερκείμενο όροφο κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 50%."

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Μια επεξήγηση μόνο. Σε περίπτωση ενός κτηρίου κουτιού π.χ. 7*10 έστω ότι έχω στην "pilotis" τοιχοποιίες παντού εκτός από μια πλευρά, αυτή των 7μ.

Έστω ότι αυτή η πλευρά είναι η Χ. Στο ισόγειο λοιπόν "pilotis" έχω 6μ τοιχοποιίες αφου αφαιρέσω τα υποστηλώματα. Στον επάνω όροφο πρέπει να έχω max 6/50% = 12μ και στις δύο πλευρές του κτηρίου κατά Χ ή το κριτήριο ισχύει σε κάθε πλευρά ξεχωριστά?

Link to comment
Share on other sites

ξαναδιαβάζοντας το κριτήριο, για να μην απαντήσω κάτι κουτουρού, νομίζω ότι σαφέστατα κάνει λόγο για διευθύνσεις κτιρίου χ και y συγκεντρωτικά και όχι ανά πλευρά. άρα αν κατά χ στο ισόγειο έχεις 6τρ.μ. τοίχο, στον όροφο αν έχεις πάνω από 12τρ.μ. τοίχο στην ίδια διεύθυνση , σου λέει ουσιαστικά ότι εεεπ, μήπως μείωσες πολύ τις τοιχοποιίες κατά χ στο ισόγειο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.