Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κωδικοί αριθμοί πινάκων Μ.Σ.Κ.Κ.


dmalo

Recommended Posts

Αν και φέτος ο υπολογισμός των καθαρών εσόδων γίνεται με βάση τη διαφορά εσόδων-εξόδων και όχι με βάση τους συντελεστές ΣΚΚ εμένα το taxisnet μου ζήτησε να συμπληρώσω τα αντίστοιχα πεδία (δεν τα δεχόταν αλλιώς).

 

Έψαξα και βεήκα λοιπόν! Οι ΣΚΚ όπως έχουν αναφερθεί είναι 17% για Τοπογραφικά, 26% για Η/Μ-Στατικά και 38% για Αρχιτεκτονικά. Οι αντίστοιχοι κωδικοί αριθμοί πινάκων ΜΣΚΚ (πεδία 302, 308, 314) είναι Α150 για Τοπογραφικά, Α145 για Η/Μ-Στατικά και Α121 για Αρχιτεκτονικά.

 

Μια φίλη μου λογίστρια είπε πως ίσως τα θέλουν για στατιστικούς λόγους..δεν με ενδιαφέρει αλλά όταν τα συμπλήρωσα αυτά τα πεδία (προσόχη! χωρίς να κάνω εξωλογιστικό προσδιορισμό) επιτέλους τα δέχθηκε το taxisnet.

Link to comment
Share on other sites

Τα ποσοστά χρειάζονται. Οι κωδικοί Μ.Σ.Κ.Κ. όχι, ειδικά για εμάς τους Μηχανικούς. Κενά άφησα τα πεδία των κωδικών και η δήλωση έγινε δεκτή χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς τα ποσοστά γνωρίζω ότι δεν το δέχεται καθώς μου εμφάνισε και το σχετικό μήνυμα λάθους παραπέμποντάς με στην συμπληρωσή τους. Ομολογώ ότι δεν προσπάθησα να υποβάλλω το Ε3 μόνο με τα ποσοστά και χωρίς τους κωδικούς ΜΣΚΚ οπότε πιθανόν να έχεις δίκιο.

Πάντως πέρισυ που υπέβαλλα το Ε3 αυτοπροσώπως η υπάλληλος μου είχε ζητήσει να τα συμπληρώσω και αυτά τα πεδία.

Δεν είμαι σίγουρη ποιο είναι το ορθό!

Link to comment
Share on other sites

Όχι "πιθανώς". "Βεβαίως" είναι. Σου έγραψα ότι παρέλειψα τη συμπλήρωση των εν λόγω κωδικών και πέρασε κανονικά. Να ανεβάσω και screenshot της δήλωσής μου;

Πάρε και από άλλη πηγή: http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=23686

Link to comment
Share on other sites

Δεν σε αμφισβητώ, μην το βλέπεις καθόλου έτσι και σίγουρα δεν χρειάζεται να ανεβάσεις "αποδεικτικά στοιχεία". Απλά καταθέτω τη δική μου εμπειρία καθώς πέρισυ η ελεγκτής-υπάλληλος της εφορίας μου είχε γυρίσει πίσω το Ε3 προκειμένου να συμπληρώσω αυτά ακριβώς τα πεδία.

Ενδεχομένως να είναι θέμα υπηρεσίας, ενδεχομένως πέρισυ να τα ήθελαν καθώς τα καθαρά κέρδη προέκυπταν από συντελεστές. Δεν το γνωρίζω.

Απλά επείδη έψαξα και τους βρήκα τους ΜΣΚΚ τους παρέθεσα γιατί ίσως σε κάποιον να είναι χρήσιμη αυτή η πληροφορία. :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.