Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κτηματολόγιο διαφορές μεταξύ server


topeng

Recommended Posts

έχει παρατηρήσει κανείς παιδιά το εξής?

α) http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx

β) http://gis.ktimanet.gr/wms/wmsopen/wmsserver.aspx?

ο δεύτερος server είναι στο wgs σύστημα συντεταγμένων

 

βάζω ένα πολύγωνο ενός χωραφιού (είναι σε EGSA σε dxf και το μετατρέπω σε kml μέσω arcmap) και βλέπω μια μετατόπιση του χωραφιού από το πρώτο wms σε σχέση με το δεύτερο (χρήση μεσω goolle earth ή μέσω qgis)

που μπορεί να οφείλετε αυτό???

μήπως ο δεύτερος server έχει μετατοπισμένα στοιχεία????

 

Αν η Κτηματολόγιο ΑΕ δούλεψε επιστημονικά.....

τότε, πιστεύω ότι η μετατόπιση αυτη είναι λογική (όχι όμως και 8 μ.).

Το arcmap (χωρίς να γνωρίζω!) κατά πάσα πιθανότητα σου μετέτρεψε τα αρχεία ΕΓΣΑ 87 σε WGS 84 με το γνωστο τυπολόγιο. Έγινε όμως η μετατροπή του κτηματολογίου με αυτόν τον τρόπο; Μήπως χρησιμοποίησε διαφορετική μεθοδολογία; Γιατί δεν πάιρνεις τις μετρησεις σου σε WGS 84 και να τις εισάγεις κατευθείαν (χωρίς μετατροπή)

 

 

Είναι ψηφιακά στοιχεία αναδασμού του 2003, αν έχει κάνει λάθος ο μελετητής, δεν το γνωρίζω...

Απλώς μου κάνει εντύπωση που αυτό γίνεται σε μερικές θέσεις, ενώ σε άλλες είναι όλα μια χαρά, και κάθονται πολύ καλά!

Πολύ σωστή η επισήμανσή σου @agios, όμως έλα τώρα όμως να εξηγήσεις π.χ. σε δασαρχεία ότι για τις αποκλίσεις αυτές φταίνε τα όρια των ιδιοκτησιών (των καλλιεργειών δηλ.) και όχι η μέθοδος τοπογράφησης...

Μπέρδεμα...

 

Συμφωνώ γενικά με τον μελετητή.... (δεν έχω πάρει κάποια τέτοια μελέτη.....)

Εξηγώ....

Δεν είναι λάθος του μελετητή που ο δρόμος του αναδασμού δε σου "πέφτει" ακριβώς με τον ορθοφωτοχάρτη. Μπορεί πολύ απλά να ανοίχτηκε λάθος ο δρόμος....

Καμιά φορά η υπηρεσία (βλ. τοπογραφική) κάνει το εξής. Σε ένα πχ χωραφι το οποίο δυναται να καλλιεργηθεί (ας πούμε) 3850 τμ, προσπαθεί να "κερδίσει" άλλα 150 τμ για να το καταστήσει άρτιο (δλδ μπορεί τη μία πλευρά να τη βάλει "πιο πέρα", στο πρανές , μόνο και μόνο για την αρτιότητα), το οποίο για μένα είναι και θεμιτό.

Όσο αφορά τα δασαρχεία, να τους ζητήσεις ευγενικά, να μιλήσεις με τον τοπογράφο της υπηρεσίας.Με τον δασολόγο θα μιλήσεις για το είδος της έκτασης αλλά με τον τοπογράφο θα μιλήσεις για το που βρίσκεται αυτή. Αρκετά με τους δασολόγους-τοπογράφους.....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βάζω τις συν/νες (ΕΓΣΑ) ενός τριγωνομετρικού που πήρα από την Γ.Υ.Σ στο site

της κτηματολόγιο α.ε και μου το βγάζει μετατοπισμένο κατά 5μ. Με αποτέλεσμα και το αγροτεμάχιο που έχω σποτυπώσει να είναι και εκείνο μετατοπισμένο σε σχέση με τους χάρτες τηε κτηματολόγιο. Είναι λογική αυτή η μετατόπιση των 5μ ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Συμμαρτυρώ ότι υπάρχει μετατόπιση. Συγκεκριμένα το project μου είναι σε ΕΓΣΑ 87. Προβάλλεται λοιπόν το υπόβαθρο στο QGIS (από server http://gis.ktimanet.gr/wms/wmsopen/wmsserver.aspx?) και εξετάζω τις συντεταγμένες μιας γωνίας ενός κτηρίου. Πάω μετά στη web εφαρμογή του Kτηματολογίου (http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx) και εξετάζω τις συντεταγμένες της ίδιας γωνίας. Υπάρχει απόκλιση 6-7 μέτρα.

 

Γιατί να υπάρχει αυτή η απόκλιση; Είναι διαφορετικοί οι αλγόριθμοι WGS 84 σε ΕΓΣΑ 87 που χρησιμοποιεί το Κτηματολόγιο σε σχέση με αυτούς του QGIS (βασίζονται στο καθιρωμένο PROJ.4 projection library);

 

Συνάδελφε, θα σε παρακαλέσω να αναγράψεις ειδικότητα στο προφίλ σου όπως επιβάλλεται από τους κανόνες συμμετοχής. Ευχαριστώ.

DIMITRIS80

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Ο server που χρησιμοποιείς είναι σε γεωγραφικό σύστημα wgs' 84 και όχι σε ΕΓΣΑ'87 γι' αυτό παρατηρείς αυτές τις διαφορές.

Γιατί το έκαναν έτσι δεν μπορώ να ξέρω.

Link to comment
Share on other sites

Στο QGIS έχω επιλέξει “Enable 'on the fly' CRS transformation”. Δηλαδή το QGIS αυτόματα και χρησιμοποιώντας τους αλγορίθμους της βιβλιοθήκης PROJ.4 κάνει μετατροπή από WGS 84 σε ΕΓΣΑ 87 (αν δεν την έκανε η απόκλιση θα εκατομμύρια μέτρα, όχι 6-7).

 

Να διατυπώσω την ερώτηση με ένα παράδειγμα καλύτερα.

 

Από τη web εφαρμογή (http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx) οι συντεταγμένες της βορειοανατολικής γωνίας του Νέου Μουσείου Ακρόπολης είναι (476040.694, 4202091.453) ενώ από το QGIS παίρνω (476041.630, 4202092.36) δηλαδή απόκλιση κοντά στο 1 μέτρο.

 

Τώρα, από τη web εφαρμογή οι συντεταγμένες της βόρειας γωνίας ενός γηπέδου στο Αγρίνιο είναι

(274552.278, 4278680.494) ενώ από το QGIS παίρνω (274557.9, 4278677.8 ) δηλαδή απόκλιση κοντά στα 6 μέτρα.

 

Η ερώτηση είναι: Γιατί αυτές οι αποκλίσεις;

Edited by vrozos
Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ψαξίματος μετατροπών μεταξύ συστημάτων αναφοράς. Προσπαθώ να μετατρέψω τις συντεταγμένες (21.411873, 38.630684) σε ΕΓΣΑ.

Στην πρώτη εικόνα η μετατροπή από HTRS07  σε ΕΓΣΑ με το εργαλείο που δίνει το Κτηματολόγιο (HEPOS Transformation Tool).  Τα υπολογισμένα Χ,Υ είναι:

274561.066, 4278684.497

 

Eikona1_HEPOS.png

Παρεμπιπτόντως, η μετατροπή αυτή αποκλίνει μόνο κατά λίγα εκατοστά από αυτή που δίνει το cs2cs (echo 21.411873 38.630684 | cs2cs +init=epsg:4326 +to +init=epsg:2100).

Στη δεύτερη εικόνα η ίδια μετατροπή μέσω της web εφαρμογής του Κτηματολογίου. Οι συντεταγμένες φ,λ δίνονται στο δεξιά παράθυρο ενώ οι X,Y δίνονται στο παράθυρο συντεταγμένων. Τα υπολογισμένα X,Y είναι:

274556.551, 4278688.39

 

Eikona2_EKXA.jpg

Δηλαδή απόκλιση 5.96 μέτρα!
 

Edited by vrozos
Link to comment
Share on other sites

Στην πρώτη σου ερώτηση θα έχει να κάνει μάλλον με τις παραμέτρους μετασχηματισμού. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα καλύτερο.

Στην δεύτερη ερώτηση συγκρίνεις 2 διαφορετικά πράγματα.Το ένα είναι μετατροπή από το σύστημα htrs07 (σε φ,λ) σε ΕΓΣΑ' 87 (σε Χ,Υ) και το δεύτερο είναι μετατροπή από το σύστημα wgs'84 (σε φ,λ) σε ΕΓΣΑ' 87 (σε Χ,Υ).

Link to comment
Share on other sites

> ... και το δεύτερο είναι μετατροπή από το σύστημα wgs'84 (σε φ,λ) σε ΕΓΣΑ' 87 (σε Χ,Υ).

 

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τον κωδικό epsg αυτού του wgs'84?

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Τα QGIS και ArcView δίνουν ίδιες ΕΓΣΑ' 87 συντεταγμένες για ίδιο σημείο. Τείνω στην άποψη ότι υπάρχει κάποιο bug στην προβολή που κάνει η web εφαρμογή του Κτηματολογίου (http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα QGIS και ArcView δίνουν ίδιες ΕΓΣΑ' 87 συντεταγμένες για ίδιο σημείο. Τείνω στην άποψη ότι υπάρχει κάποιο bug στην προβολή που κάνει η web εφαρμογή του Κτηματολογίου (http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx).

Τοπογραφικό που έγινε με HEPOS πέφτει καλά πάνω στη web εφαρμογή του Κτηματολογίου ενώ είναι κουνημένο ως προς το wms υπόβαθρο. Άρα μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το wms που σερβίρει το κτηματολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.