Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Δικαιολογητικά για παροχή "Νυχτερινου ρεύματος" απο ΔΕΗ


Pigmenos

Recommended Posts

Ο πατέρας μου έκανε αίτηση στην ΔΕΗ για μεταφορά "ρολογιού-αναβάθμιση σε 63Α-και νυχτερινό ρεύμα" και του ζήτησαν την ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ. Διαθέτει μόνο "απόφαση περί μη κατεδάφισης"(Τρίτσης-Ν1720). Τα ερωτήματα είναι:

1. ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ η ΔΕΗ να ΖΗΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΕΙΑ?

2. ΜΠΟΡΕΙ Η "απόφαση περί μη κατεδάφισης" να ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ την ΑΔΕΙΑ που ΖΗΤΑ Η ΔΕΗ?

 

Σημειωτέον: H "απόφαση περί μη κατεδάφισης" αναφέρει κτίσμα 49τ.μ., ενώ έχουν γίνει προσθήκες και πληρώναμε στην ΔΕΗ για 199τ.μ. από το 1997.

 

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας... Αν χρειάζονται άλλα στοιχεία ευχαρίστως να σας ενημερώσω,,...:o

Link to comment
Share on other sites

Αν χρειάζονται άλλα στοιχεία ευχαρίστως να σας ενημερώσω,,...:-o
Θα ήθελα δυο στοιχεία επιπλέον. Γιατί μετα την εξαίρεση από κατεδάφιση δεν έγινε νομιμοποίηση; Όταν λες έχουν γίνει προσθήκες εννοείς ότι αυθαίρετα κατασκευάστηκαν πρόσθετα τμήματα του κτίσματος?
Link to comment
Share on other sites

Υπήρξε "Προσωρινός Τίτλος περί μη κατεδαφίσεως Αυθαιρέτου" στις 3/2/1978(παρ.3 του άρθρου 1 του Ν.720/1977)και "Τίτλος Οριστικής ΜΗ Κατεδαφίσεως Αυθαιρέτου" με τις σχετικές πληρωμές στις 17/6/1982 ως εξοχική κατοικία... Δεν έγινε καμιά άλλη προσπάθεια νομιμοποίησης, καθώς ήταν 'εκτός σχεδίου' με κτίσμα 49,40 τ.μ.. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΑΦΗ με την ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ.

Η σύμβαση με την ΔΕΗ έγινε στις 28/7/1970 και περιελάμβανε "επέκταση γραμμών και εγκαταστάσεις διανομής" (3 κολόνες), με τοποθέτηση ρολογιού στην είσοδο ενός διαδρόμου πρόσβασης προς το κύριο σπίτι, με υπόδειξη της ΔΕΗ και ο οποίος αποκτήθηκε από ανταλλαγή ανάλογου κτήματος από γείτονα ιδιοκτήτη, ώστε να μπορεί να γίνει η καταμέτρηση του ρολογιού.

Ναι, υπήρξαν αυθαίρετες κατασκευές και σε ύψος (από 3μ σε 5.50-6μ), αλλά και σε πλάτος με αποτέλεσμα να φτάσουμε τα 109τ.μ. (κάλυψη, αλλά και με εσωτερική μεζονέτα φτάσαμε τα 199μ). Η κατασκευή άρχισε το 1996 και ολοκληρώθηκε πριν το 2000, με ίδια εργασία. Φυσικά, όταν εγώ απέκτησα την 'ψιλή κυριότητα' το 1994, το οικόπεδο (1.389,80τ.μ.)έχει ενταχθεί σε ρυμοτομικό σχέδιο (29/12/1989-28Δ ΦΕΚ του 1990) και χαρακτηρίζεται "άρτιο και είναι μη οικοδομήσιμο) και δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα "η κύρωση της πράξης εφαρμογής"!

Ουφ, αντιλαμβάνεσαι ότι είμαι 'άσχετος' με το jargon των Πολεοδόμων και Συμβολαιογράφων, αλλά, ελπίζω, να σου έδωσα όσα στοιχεία χρειάζεσαι για να δω αν η απόφαση της ΔΕΗ είναι 'σύννομη'!

Σε ευχαριστώ προκαταβολικά,

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Pigmenos καταλαβαίνεις ότι η υπόθεση σου είναι δύσκολη. Παλιότερα μπορεί αρκετά πράγματα να γινόντουσαν αέρα-πατέρα, τα τελευταία χρόνια όμως αυτή η κακια συνήθεια έχει περιοριστεί.

Η ΔΕΗ εννοείται ότι δεν ρευματοδοτεί αυθαίρετα και γιαυτό ζητάει άδεια. Τώρα εσύ θα μου πεις ότι πλήρωνες για όλα τα τετραγωνικά. Εντάξει, αλλά αυτό δε συνεπάγεται νομιμοποίηση.

Επισκέψου έναν μηχανικό να δει τις λεπτομέρειες και το ΦΕΚ.

 

Έχτισες το 1996 αυθαίρετα 60 τετραγωνικα??!! Χωρίς παρεξήγηση είναι απαράδεκτη ενέργεια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.