Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δίλημμα ανάμεσα σε σχολές


Seeker_nobody

Recommended Posts

********************************

 

@ Seeker_nobody

 

Έχεις καταλάβει πως έχει η κατάσταση; Έχεις καταλάβει ότι η ζωή δεν κυλάει όπως θες; Άμα συνεχίσεις σε κάτι που δεν σου αρέσει θα μετανιώνεις όλη σου τη ζωή. Μια ζωή που μόνο μια φορά υπάρχει. Δεν υπάρχει δεύτερη.... Τι κάνεις; Άμα δεν σου αρέσει η ΑΣΟΕ και προτιμάς Ηλεκτρολόγους - Μηχανολόγους, παράτα τα τώρα. Τώρα όμως. Αν δεν περάσεις με το 10% ξαναδώσε πανελλήνιες να περάσεις στο Πολυτεχνείο.

 

Θα σου πω κάτι που έχει πει ο Αϊνστάιν εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Ο χρόνος είναι η πιο σχετική ποσότητα που υπάρχει. Κάποιες φορές δεν είναι τόσο αργά όσο νομίζουμε και κάποιες άλλες δεν έχουμε τόσο χρόνο όσο νομίζουμε. Πάρε τις αποφάσεις σου σοβαρά και με λογική μόνο ότι σου αρέσει. Τίποτε άλλο.

 

Όσο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, άμα με το καλό τελειώσεις ή είσαι στα τελειώματα στους Ηλεκτρολόγους ή στους Μηχανολόγους, τότε θα ακούς πολλά ωραία πράγματα για την επιστήμη μας. Εγώ ας πούμε αυτή την εβδομάδα μίλησα με έναν συνάδελφο, 2 χρόνια μεγαλύτερο (εγώ είμαι 5 έτος), ο οποίος τελείωσε τους ΗΜΜΥ ΕΜΠ, ειδικεύτηκε στην όραση υπολογιστών και τώρα δουλεύει σε ένα ερευνητικό κέντρο στην Αυστραλία με θέμα την τεχνητή ανθρώπινη όραση, δηλαδή πως να βλέπουν οι τυφλοί με τεχνικά μέσα. Το μόνο που μου είπε είναι με το που πάρω το πτυχίο την επόμενη μέρα να φύγω από το Ελλαδιστάν και να πάω κάπου να ευχαριστηθώ την επιστήμη μου. Σχεδόν κάθε μέρα ακούω κάτι αντίστοιχο και γενικά ακούω ότι άμα έχεις όρεξη για μόρφωση - δουλειά - καριέρα, τότε όλα καλά θα πάνε...... Και όμως παράλληλα με αυτά ακούω (σε κάποια φόρουμ, αλλά και σε καθημερινές συνομιλίες) και κάποια θέματα δικαιωμάτων στο Ελλαδιστάν, οικονομική κρίση στο Ελλαδιστάν, δεν υπάρχουν δουλειές, δεν υπάρχουν σπίτια να θερμάνουμε και να φωτίσουμε, παράτατα όσο και αν σου αρέσει το αντικείμενο και πήγαινε και γίνε φαρμακοποιός, δημόσιος υπάλληλος κτλ να μην δουλεύεις ποτέ σοβαρά και να σε πληρώνουν οι χαζοί οι Γερμανοί που δίνουν δάνεια στο Ελλαδιστάν. Θα έχεις μια ευτυχισμένη ζωή.....

 

Και όλα αυτά από ανθρώπους που υποτίθεται είναι μορφωμένοι. Να τους λυπηθείς; Να τους κοροϊδέψεις; Να τους βρίσεις; Πραγματικά δεν ξέρω πως πρέπει να αντιδράσω σε τέτοιους ανθρώπους.

 

Εν ολίγοις φιλαράκο.

 

Πήγαινε εκεί που σου αρέσει όσο πιο γρήγορα μπορείς και μην ακούς κανέναν, παραμόνο τον εαυτό σου.......

 

[Παρατήρηση: Παρακαλώ να μην είμαστε ειρωνικοί και να επιδεικνύουμε σεβασμό στους ομιλητές μας. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής και ειδικά τον κανόνα #8.]

Ευχαριστώ petsagouris

Link to comment
Share on other sites

hmmypm, καλά όλα αυτά που λες αλλά βλέπω ότι πολύ εύκολα αφορίζεις ανθρώπους. Εμμέσως είχες αφορίσει και μένα όταν είχες κάνει την δήλωση: "όποιος μηχανικός κάνει ΜΒΑ, δεν είναι σοβαρός". Για σένα λοιπόν, δεν είμαι σοβαρή. Εύκολα κρίνεις, αλλά δέχεσαι εσύ κριτική?

 

Φίλε μου, ο καθένας από μας ζει μια προσωπική του κατάσταση όπως την βλέπει. Ο παραπάνω συνάδελφος έχει απογοητευτεί πλήρως, γι αυτό και πρότεινε στο παλικάρι καλύτερα να γίνει φαρμακοποιός.

 

Και γω εξίσου απογοητευμένη είμαι, αλλά πιστεύω ότι αν κάποιος το γουστάρει το μηχανιλίκι αρκετά, αξίζει την προσπάθεια.

 

Αλλά καλό είναι, ότι και να γίνει, να ξέρουμε τι μας γίνεται...

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν καλημέρα σε όλους .

 

Ακούω πολλές φορές την πρόταση στο να επιλέξει κάποιος να γίνει φαρμακοποιός .

Ο κλάδος λοιπόν των φαρμακοποιών σήμερα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και θα συνεχίζει να αντιμετωπίζει στο μέλλον με το άνοιγμα του επαγγέλματος .

Λέμε λοιπόν σε κάποιον να επιλέξει να γίνει φαρμακοποιός .

Ρωτάω λοιπόν εγώ .

Αφού επιλέξει και γίνει φαρμακοποιός με το άνοιγμα του επαγγέλματος και με κάθε εταιρία που θα έρχεται στην χώρα μας να ανοίγει πολλά παραρτήματα φαρμακείων ρίχνοντας τις τιμές πιστεύετε πως θα μπορέσει ο ιδιώτης πλέον αυτός να επιβιώσει και ως φαρμακοποιός σε αυτόν τον ανταγωνισμό που θα προκύψει?

 

Άρα λοιπόν η γνώμη μου είναι να συνεχίσει στην σχολή που είναι σήμερα διότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για πίσω γυρίσματα και ξανά από την αρχή .

Ότι αρχίζουμε κάτι καλό είναι να το τελειώνουμε .

Link to comment
Share on other sites

Οι καιροί είναι δύσκολοι, μέσα στα κριτήρια επιλογής της σταδιοδρομίας μας πρέπει να συγκαταλέγεται και η δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης. Και στο παιδί μου, αυτή την παράμετρο θα προσπαθούσα να του περάσω.

Συν τοις άλλοις, προσωπικά μιλώντας, όσο ήμουν στην σχολή, το αντικείμενο του τοπογράφου μηχανικού για να είμαι ειλικρινής με άφηνε παγερά αδιάφορο. Οταν τελείωσα και άρχισα να δουλεύω, και είδα στην πράξη αυτά που έμαθα αυτά τα χρόνια, είδα την δουλειά να τσουλάει, να βγάζω τα πρώτα μου χρήματα από αυτην, ε τότε άρχισα να βλέπω με άλλο μάτι το αντικείμενο, να το μελετάω περισσότερο εκτός, πλέον, σχολής και να με ενδιαφέρει περισσότερο.

Καλό κουράγιο seeker, είναι περίεργη η περίοδος που διανύουμε, είναι περίεργη και η φάση που βρίσκεσαι και που όλοι βρεθήκαμε, εύχομαι τα καλύτερα και στις επιλογές σου και στα αποτελέσματα αυτών.

Link to comment
Share on other sites

Άρα λοιπόν η γνώμη μου είναι να συνεχίσει στην σχολή που είναι σήμερα διότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για πίσω γυρίσματα και ξανά από την αρχή .

Ότι αρχίζουμε κάτι καλό είναι να το τελειώνουμε .

 

Μπορείς να μου περιγράψεις λίγο τη ζωή του; Πως θα είναι; Να σου πω εγώ; Τι μλκια έκανα που πήγα σε αυτή τη σχολή και ας βγάζω ν ευρώ, αφού δεν έμαθα αυτό που ήθελα... Αυτό θα το λέει κάθε μέρα, ενώ θα σκέφτεται ότι η ζωή μια φορά έρχεται.

 

Άρα κατά τη γνώμη μου, πρέπει όσο διαρκεί η ζωή μας να ζούμε και να κάνουμε όσο περισσότερα πράγματα μας αρέσουν και όχι να είμαστε υπόδουλοι σε λάθος επιλογές. Επίσης πρέπει κάποια μέρα να καταλάβουμε, ειδικά εμείς οι μορφωμένοι ότι δεν πρέπει να είμαστε υπόδουλοι του χρήματος. Άρα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει σχολή αφού δεν του αρέσει αυτή που είναι και να πάει σε μία που του αρέσει.

 

Οι καιροί είναι δύσκολοι, μέσα στα κριτήρια επιλογής της σταδιοδρομίας μας πρέπει να συγκαταλέγεται και η δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης. Και στο παιδί μου, αυτή την παράμετρο θα προσπαθούσα να του περάσω.

 

1) Άμα σου αρέσει αυτό που κάνεις, προσπαθείς για το καλύτερο και έχεις καταλάβει ότι ζεις σε ένα πλανήτη που λέγεται Γη και όχι Ελλάδα, τότε σίγουρα θα έχεις επαγγελματική αποκατάσταση. Το να κοιτάς να τελειώσεις κάτι που έχει σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα, μόνο ως ανωριμότητα θα το χαρακτήριζα.

 

2) Να προσέχεις τι λες και τι κάνεις στο παιδί σου. Αυτή η γενιά (η επόμενη) θα είναι η πιο περίεργη. Είναι η γενιά του facebook, των Αγγλικών και μάλιστα η πρώτη γενιά που (θα) μιλάνε από μικρή ηλικία μεταξύ τους παγκοσμίως. Θα είναι 17 χρονών θα έχει κάνει τρελούς διαλόγους στο ίντερνετ σε όλη τη Γη και θα πας εσύ να του πεις να βρει μια δουλειά που έχει καλή αποκατάσταση στην Ελλάδα και ας μην του αρέσει. Πραγματικά θα σε λυπηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Τι μλκια έκανα που πήγα σε αυτή τη σχολή και ας βγάζω ν ευρώ, αφού δεν έμαθα αυτό που ήθελα... Αυτό θα το λέει κάθε μέρα, ενώ θα σκέφτεται ότι η ζωή μια φορά έρχεται.

 

Ξέρω πολλούς όμως που ακολούθησαν το δρόμο του ονείρου τους και λένε σήμερα ως άνεργοι τι μλκια έκανα που δεν πήγα σε κάποια σχολή που είχε ζήτηση .

Το όνειρο λοιπόν πολλές φορές δεν σε ταΐζει στην ζωή αλλά η εργασία .

Το στομάχι λοιπόν δεν γεμίζει με τα όνειρα αλλά με την ζήτηση της ειδικότητας που έχει κάποιος στην αγορά εργασίας.

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω βρε φίλε hmmyp,

Καταρχήν όπου βρεθείς και όπου σταθείς μιλάς για επαγγελματική αποκατάσταση και σταδιοδρομία γενικά εκτός Ελλάδος, μιλάς μάλιστα με απαξίωση για το εσωτερικό. Οκ δεκτό είναι η γνώμη σου και είναι σεβαστή. Δεν μπορείς όμως να προτείνεις σχολή-επάγγελμα σε κάποιον με σκοπό τις ευκαιρίες που θα έχει στο σξωτερικό. Μπορεί το παλικάρι και το κάθε παλικάρι να μην γουστάρει να πάει έξω πως να το κάνουμε με το ζόρι? Δικαίωμά σου να πας μέχρι την Αυστραλία, ο άλλος μπορεί να θέλει να μείνει Ελλάδα, δικαίωμά του δεν είναι? Λες στο παιδί, να αφήσει οπωσδήποτε την σχολή (που σε πληροφορώ δεν είναι καλύτερη η δική σου) και να πάει να σπουδάσει μηχανικός αλλά μόνο για έξω. Την στιγμή που με το πτυχιο της σχολής που είναι ίδη πορεί άνετα να βρει δουλειά εδώ. Δεν μπορώ να σε καταλάβω....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα!!!

Εγω αυτο που σου λεω να κανεις ειναι τα ακολουθησεις αυτο που θελεις πραγματικα να κανεις...Το να κανεις ενα επαγγελμα που δεν σου αρεσει 100% ειναι ρισκο.Το ξερω απο προσωπικη πειρα.Δωσε ξανα με το 10% ή οπως αλλιως νομιζεις αλλα μπες στο πολυτεχνειο στη σχολη που θες...Μην συμβιβαστεις οπως εκανα εγω γιατι πολυ πιθανον στο μελλον να το μετανιωσεις..Ασε που πιστευω οτι δεν θα μπορεσεις να αποδωσεις το ιδιο καλα σε αυτο το επαγγελμα που εισαι και στο ξαναλεω εκ πειρας..Η αποφαση ειναι δικη σου...

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα όμως είναι εάν με αυτό που του αρέσει να σπουδάσει θα μπορέσει και στο μέλλον να επιβιώσει .

Εδώ δεν τίθεται θέμα τι μου αρέσει ποιο πολύ αλλά τι θέσεις εργασίας υπάρχουν και τι ευκαιρίες έχει ο ένας κλάδος στην χώρα μας έναντι του άλλου και σε αναλογία και του συνόλου του κάθε κλάδου .

Το να σπουδάσει κάτι που του αρέσει και να μείνει μετά άνεργος δεν νομίζω να είναι και ότι καλύτερο .Διότι και με αυτόν ακόμα τον τρόπο το όνειρο του θα μείνει μισό και ανολοκλήρωτο .

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Λάζαρο. Αλλωστε έχει αποδειχτεί με στατιστικά πως η συντριπτική πλεοψηφία των νέων επιλέγουν σχολές που τους δίνουν επαγγελματική αποκατάσταση και μάλιστα άμεσα. Το ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται κοσμοσυροή στις παιδαγωγικές, ασυνομικές και στρατιωτικές σχολές αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Δεν νοίζω ότι όλοι από μικρά παιδιά είχαν όνειρο να γίνουν αστυνομικοί, δάσκαλοι και στρατιωτικοί....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.