Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρωγμές στο σκυρόδεμα


 

Recommended Posts

Συνάδελφοι

 

παρατηρούμε συχνά ρωγμές με το σκουριασμένο σίδερο να αποκαλύπτεται,σε μια πλάκα για παράδειγμα(το κάτω μέρος μια οροφής δηλαδή).

Είναι σωστό να εξηγήσουμε το φαινόμενο μιλώντας αποκλειστικά για διαστολή του σιδήρου λόγω της σκουριάς ,οπότε και "σκάει" και το τσιμέντο η' χρειάζεται και κάτι άλλο???

 

Ερώτηση δεύτερη:λόγω υψηλών θερμοκρασιών το τσιμέντο φτάνει στην οικοδομή,μέσα στην μπετονιέρα με μειωμένη ρευστότητα!Τι κάνουμε???

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

α) Αυτό ακριβώς συμβαίνει.

 

β) Όταν το μπετό δεν έρχεται όπως λέει το δελτίο αποστολής (έρχεται πιο σφιχτό ή πιο νερουλό, πιο ζεστό, ή ό,τι άλλο), απλώς το γυρίζουμε πίσω.

Link to comment
Share on other sites

α) Αυτό ακριβώς συμβαίνει.

 

β) Όταν το μπετό δεν έρχεται όπως λέει το δελτίο αποστολής (έρχεται πιο σφιχτό ή πιο νερουλό, πιο ζεστό, ή ό,τι άλλο), απλώς το γυρίζουμε πίσω.

 

Α)Alexi άκουσα επίσης σχετικά με την πρώτη ερώτηση ότι το μπετό σπάει,ραγίζει γιατί λόγω της σκουριάς δεν υπάρχει πιά συνοχή μεταξύ αυτού και του σιδήρου,οπότε και "ξεκολλάει",ίσως δηλαδή να μην είναι λόγω διαστολής του σιδήρου από την σκουριά.

 

Β)Πιστεύω υπάρχει λύση για μη επιστροφή του σκυροδέματος στην έδρα του,λύση σίγουρη και αποδεκτή,γιατρικό για να στο πω απλά...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε είσαι σίγουρα μηχανικός ή μήπως φοιτητής? Το ρωτάω χωρίς ίχνος ειρωνίας σε διαβεβαιώ.

 

φίλε μου σε διαβεβαιώνω και εγώ δίχως ίχνος ειρωνείας ότι οι 2 συγκεκριμένες ερωτήσεις έγιναν σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης από συνάδελφο,μεγάλο σε ηλικία και φτασμένο μηχανικό,σε νέο πολιτικό μηχανικό που πάσχιζε για μια δουλίτσα.Σε διαβεβαιώνω επίσης ότι δεν δέχτηκε την λύση του φουσκωμένου από την σκουριά σιδήρου όπως δεν δέχτηκε και την επιστροφή του σκυροδέματος στην έδρα του εκ των προτέρων.

και για να στο πω πιο απλά "ΦΙΛΕ ΜΟΥ"...

Και εγώ που άκρη (ακόμα) δεν βρήκα σκεπτόμενος τα όσα ειπώθηκαν αλλά και εσύ με τις 2 προηγούμενες σου γραμμές θα ήμασταν σήμερα άνεργοι υπό άλλες

συνθήκες.

αυτά...

Link to comment
Share on other sites

Η πρωτη ερωτηση ειναι θεμα συζητησης μερικων χιλιαδων ποστ σε αλλο θεμα..

Αρα δεν μπορουμε να απαντησουμε..****

Στη δευτερη ερωτηση...

Απλα θα εβαζα ρευστοποιητη...ή θα φροντιζα να εχει μπει και επιβραδυντης απο τη εταιρεια...

 

***Επισης αν ο φτασμενος μηχανικος ειπε τη φραση "ρωγμη σε τσιμεντο" ριξε του ενα φτυσιμο απο μενα να μην τον ματιασεις και αυτον...

Link to comment
Share on other sites

Ναι!! Μόνο που θα πρέπει να δώσεις λίγες περισσότερες λεπτομέρειες, για να παρεις σαφή απάντηση.

Για το σφιχτό σκυρόδεμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις υπερρευστοποιητικό επιτόπου στο έργο πριν από την σκυροδέτηση για να βελτιώσεις το εργάσιμο, αλλά δεν είναι εφαρμόσιμο σε όλες τις περιπτώσεις!! Δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αν έρθει ας πουμε μια βαρέλα δύο ώρες μετά!!! Απλά το επιστρέφεις όπως σου είπαν οι συνάδελφοι, πριν!

Τώρα όσον αφορά την ρωγμή σε μια οροφή, μπορεί να σημαίνει και ότι δεν έχει οπλισθεί σωστά η πλάκα, όποτε και παρουσιάζει ρωγμές! Ποιό ακριβώς είναι το ζητούμενο της ερώτησης??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.