Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ρωγμές στο σκυρόδεμα


 
σιδερας

Recommended Posts

modaristis

 

την κάθιση και την εργασιμότητα την υπολογίζεις στην σύνθεση. Η 4ης γενιάς ρευστοποιητές σου δίνουν οτι θελήσεις. Ο ρευστοποιητής εκτός των απλών δεν καλύπτεται απο την εταιρία σκυροδέματος. Εαν βρεις μάθημα σύνθεση σκυροδέματος πάρτο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το έχουμε υποχρεωτικό, που δεν ασχολούμαστε μόνο με την σύνθεση αλλά και με πολλά άλλα θέματα γύρω από το σκυρόδεμα, για παράδειγμα αυτή την περίοδο εξετάζουμε θέματα γύρω από δοκίμια και πυρήνες. Το μάθημα λέγεται Δομικά Υλικά ΙΙ. Δεν ξέρω αν στα επόμενα έτη υπάρχει κάτι αντίστοιχο για επιλογή και σε ποιον τομέα, αλλά θα το έχω στα υπ'οψην μου. Ευχαριστώ για τη συμβουλή!:D

Αυτό που ανέφερα για την εργασιμότητα είναι αν έχει πήξει εν μέρει το σκυρόδεμα μέχρι να φτάσει στην οικοδομή.

Link to comment
Share on other sites

modaristis τελικά το ΔΠΘ κάνει θαύματα και μαθαίνετε και αντοχή. Η εργασιμότητα είναι σχετικά δύσκολο αντικείμενο διότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα κατα την δόνηση ή οταν πέφτουν πολλά κυβικά μαζεμένα. Οι μάστορες την θέλουν γιατί τους βολεύει ή μηχανικοί την θέλουν εν μέρη. Γενικά όταν πας σε χαμηλά Ν/Τ <0.48 η εργασιμότητα πέφτει τραγικά και χρειάζεται ειδικός ρευστοποιητής. Αυτήν δεν τον πληρώνει το ready mix αφου πρώτα θα σου πεί τα χίλια μύρια για το Ν/Τ. Υπάρχουν πίνακες με ποσοστά ρευστοποιητή ανα πυκνότητα όπλισης, κυβικά, κλπ τον οποίο τον έχουν οι εταιρίες και δεν τον δίνουν έξω. Σε πολλές χώρες η μελέτη σύνθεσης πληρώνεται αδρά μπορεί να φτάσει και τα 50Ε το κυβικό. Στην Ελλάδα δυστυχώς ΔΕΝ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι το ΔΠΘ μαζί με το Παν. Πατρών και το ΑΠΘ κάνουν πολύ καλή δουλειά, και από άποψη προγράμματος σπουδών (που πάνω κάτω σε όλη τη χώρα είναι ίδιο), αλλά και από άποψη διδασκόντων σε πολλά μαθήματα. Το ΕΜΠ δεν το συμπεριλαμβάνω, παρόλου που παράγει και έρευνα, καθώς οι καθηγητές κατά βάση είναι μεγάλης ηλικίας χωρίς πολύ όρεξη για δουλειά (δεν είναι ρατσιστικό και κομπλεξικό σχόλιο προς το ΕΜΠ), χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν κάνει καλή δουλειά όπως και τα άλλα, αφού και μόνο οι φοιτητές που μπαίνουν είναι πολύ υψηλού επιπέδου (με βάση πάνω από τα 19200). Αν σου πω ότι τα υπολοιπα τα κατάλαβα απολύτως θα σου πω ψέματα, αλλά τη γενική ιδέα την έχω. Πρώτο είμαι ακόμα :P

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.