Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κίνηση για την κατάργηση της υποχρεωτικής εισφοράς στο ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Αγαπητέ gzin πολύ ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σου, αλλά θα διαφωνίσω σε κάποια σημεία.

 

Εγώ για παράδειγμα έχω δουλειά (υπαλληλική σχέση αλλά με "μπλοκάκι") σε εταιρεία, από την οποία λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει δεν πληρώνομαι "κανονικά" (δηλ. όποτε και όσο έχει) και φυσικά δεν μου πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ (εδώ δεν πληρώνει ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ θα πληρώσει;). Οπότε:

 

1. Σύμφωνα με τη δική σου πρόταση Νο.1 εγώ δεν μπορώ να πάρω απαλλαγή γιατί δεν μπορώ να υποβάλλω Υ.Δ. πως δεν εργάζομαι. Άρα θα πρέπει να συνεχίσω να πληρώνω, κι ας μη πληρώνομαι κανονικά, γιατί φυσικά δε θέλω να χάσω και τη δουλειά μου.

2. Σύμφωνα με τη δική σου πρόταση Νο.2 εγώ πάλι δεν μπορώ να πάρω απαλλαγή, γιατί μπορεί να έκοβα Α.Π.Υ. αλλά τα λεφτά δε μου έφταναν για να πληρώσω ΤΣΜΕΔΕ

3. Με την υπ'αριθμ. Νο.6 πρότασή σου, ουσιαστικά μου απαγορεύεις εάν δεν πληρώνομαι στην εταιρεία που δουλεύω να βρώ άλλον πελάτη να πάρω κανένα φράγκο (βλέπε η/χ) γιατί έτσι δε θα έχω δικαίωμα για ταμείο ανεργίας.

4. Επίσης και με τη Νο.4 πρότασή σου επιμένεις πως για να έχει κάποιος ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα πρέπει να είναι άνεργος.

 

Συνοψίζοντας, η πρότασή σου αφορά μόνο τους ανέργους. Και τι θα γίνει με όσους μηχανικούς δουλεύουν με μισθούς του κ*λου και σε συνθήκες του ιδίου (του κ*λου) γιατί δε θέλουν να χάσουν έστω και αυτά τα λίγα; Δηλαδή ή θα έχω μηδέν εισόδημα και απαλλαγή από το ΤΣΜΕΔΕ ή θα έχω μηδαμινό εισόδημα που θα μου το παίρνει το ΤΣΜΕΔΕ;

Link to comment
Share on other sites

το σκέφτηκα αυτό που λές και έχεις δίκιο. όμως προσπάθησα απλά να κάνω μια αρχή καθώς πολλά φιλοσοφικά ακούγονται αλλά προτάσεις γιοκ... κάθε περαιτέρω καλοπροαίρετη διόρθωση/διαφωνία καλοδεχούμενη

 

Υ.Γ. άλλο θέμα η μείωση των εισφορών και άλλο το θέμα της μή πληρωμής εισφορών λόγω ανεργίας. άν κάποιος από τις συντονιστικές βλέπει τις προτάσεις μας και το κυνηγήσουν κεντρικά θα πρέπει αυτά τα 2 θέματα να προωθηθούν ξεχωριστά.

Η λύση πακέτο θα "τσουβαλιάσει" τα ζητήματα και αμφιβάλω αν θα έχει αποτέλεσμα

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο μάλλον. Θα πρέπει να πάνε ξεχωριστά.

Ποιός όμως θα ετοιμάσει και τι; Μήπως να ετοιμάσουμε ένα κείμενο εμείς; Και που να το προωθήσουμε μετά, ξέρεις; Εγώ ευχαρίστως να συμμετάσχω σε μια τέτοια κίνηση γιατί βαρέθηκα πια. Δε γίνεται πάντα να περιμένουμε από τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα!

Link to comment
Share on other sites

Παιδια, πολυ ευχαριστως να ετοιμασω ενα κειμενο με τις προτασεις που πανω κατω θα προτεινουμε.

 

Θα ρωτησω καποια ατομα-γνωστα που θα μπορω να απευθυνθω. Οποιος γνωριζει κατι σχετικο, ειναι κατι παραπανω απο καλοδεχουμενος για βοηθεια.

 

Εχω ωστοσο την εντυπωση οτι πρεπει να παμε σε συλλογους... Για αρχη νομιζω.

 

Καποιος συντονιστης μπορει να πει εδω που θα μπορουσα να ποσταρω ωστε να γινει γνωστο το θεμα σε ολους τουλαχιστον εδω στο φορουμ;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ε! κάνε εσύ την αρχή με μια πρωτοβουλία manolis_m αφού κόπτεσαι τόσο πολύ για κάποια κίνηση και σε απογοητεύει η απραξία !? Γίνε ο ηγέτης μας και καθοδήγησε μας στη γη της επαγγελίας .

 

Δηλαδή οι άλλοι οφείλουν να μπούνε σε πράξεις και εσύ απλά να επωφεληθείς των πράξεων !!

Link to comment
Share on other sites

Με τα pm δε λύνονται αυτά τα θέματα. Δεν προσφέρει κάτι παραπάνω από αυτά που λέμε κι εδώ δημοσίως. Έγώ έχω αναθέσει σε φίλο δικηγόρο να ψάξει το νομοθετικό κομμάτι σε πρώτη φάση. Δεν είναι σαν και εμάς οι δικηγόροι. Έχουν δουλειές ακόμα, άρα μπορεί να πάρει χρόνο γιατί δεν έχει μόνο το δικό μου χαβά να ασχοληθεί. Φαίνεται να έχεις έφεση στο γράψιμο. Ξεκίνα γράψε αν θέλεις μια επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο (ο Συνήγορος του Πολίτη δε νομίζω να έχει αρμοδιότητα γιατί δεν υπάρχει θέμα διοικητικών ενεργειών ή παραλείψεων, ό,τι συμβαίνει βάση νόμου συμβαίνει) και αρχίζουμε να τη βελτιώνουμε όλοι μαζί.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι που πλέον σταμάτησε αυτό το ενδιαφέρον για το εν λόγω θέμα, τουλάχιστον σε αυτό το σημείο, για τις εισφορές προς το ταμείο μας. Χαίρομαι γιατί προφανώς όλοι μας έχουμε.... βρει δουλειά και μπορούμε πλέον να τις πληρώνουμε.

:smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Για όσους παρακολουθούν αυτό το θέμα, προχωρώ στην αντιγραφή από άλλο post ώστε να ενημερωθουν:

Καλημέρα. Αν και άνοιξα νέο topic για αυτό που θα ανφέρω, θεώρησα καλό να το αντιγράψω και εδώ, γιατί βλέπω μεγάλη κίνηση. Αν αντιβαίνει τους κανόνες, να με συγχωρείτε!

 

Καλημέρα συνάδελφοι.

 

Είμαι σίγουρη πως στα δύσκολα χρόνια που ζούμε, έχετε όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) αγανακτίσει από τις υποχρεωτικές εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ - οι οποίες θα εκτοξευτούν προσεχώς- και την αδυναμία να κάνουμε τουλάχιστον παύση εργασιών για όσο διάστημα θέλουμε (χωρίς φυσικά να μετράει ο χρόνος στα συντάξιμα χρόνια). Δηλαδή τη στέρηση του δικαιώματος να είμαστε άνεργοι!

Μια ομάδα συναδέλφων -προς τιμήν τους- ενδιαφέρθηκαν αρκετά και δε μείναν στα λόγια και τη γκρίνια. Συνέταξαν επιστολή προς το ΤΕΕ που αναλύει όλα τα παραπάνω, συνοδευόμενο από ΑΙΤΗΣΗ για πράξεις από πλευράς ΤΕΕ.

 

Θέλω να πιστεύω πως δε θα μείνετε ασυγκίνητοι από το δράμα που περνούμε όλοι μας και θα κάνετε το ελάχιστο: θα υπογράψετε [ΟΝΟΜΑ-ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ-Α.Μ.ΤΕΕ. ]

την αίτηση (αφού φυσικά τη διαβάσετε και συμφωνήσετε) και θα την προωθήσετε σε όσους συναδέλφους ξέρετε.

 

Αφού συγκεντρωθούν οι υπογραφές ξεχωριστά από εμάς, θα ανακοινωθούν σύντομα και τα σημεία συγκέντρωσης όλων των αιτήσεων ανά την Ελλάδα.

 

Η όλη διαδικάσία ξεκίνησε και προχώρησε μέσω facebook (https://www.facebook.../nomikokenotee/)

 

Επισυνάπτω την επιστολή και την αίτηση.

 

Ελπίζω σε μεγάλη κινητοποίηση, γιατί με 500 και 1000 υπογραφές δε κάνουμε κάτι, όταν στην Ελλάδα υπάρχουν 100000 μηχανικοί...

 

Ευχαριστώ!

ΑΊΤΗΣΗ τελική _ έκδοση 1η .pdf

επιστολη τελική _ έκδοση 1η .pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα. Σχετικά με τη συλλογή υπογραφών για δικαίωμα πάυσης (και ΟΧΙ διαγραφής) από το ΤΣΜΕΔΕ (δίχως να χάνεις την άδεια από το ΤΕΕ), αποφασίστηκε πως το πιο εύκολο είναι να σκανάρετε την αίτηση με την/τις υπογραφή/υπογραφές σας και μπορείτε στο εξής, και για τον επόμενο μήνα, να στέλνετε την αίτηση σας υπογεγραμμένη με ονοματεπώνυμο-ειδικότητα-Α.Μ. ΤΕΕ, στο email της πρωτοβουλίας: [email protected].

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.