Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Dialux


kvryonid

Recommended Posts

Γεια σας, έχω να κάνω μια εργασία για το φωτισμό ενος εργοστασίου που αποτελείται από αρκετά δωμάτια, καθώς και διαδρόμους. Πως μπορώ στο παρακάτω δωμάτιο να πχ 250lux αν επιλέξω πεδίο φωτισμού μπορώ να διαλέγω την ισχύ του φωτισμού αλλά κάποια απ' τα φωτιστικά εμφανίζονται έξω απ'το χώρο. Αν χρησιμοποιήσω το "εισαγωγή φωτιστικών" -> "στρατηγική φωτισμού άμεσα σε μεγάλη επιφάνεια" τα φωτιστικά τοποθετούνται σε σωστές θέσεις (μάλλον) αλλά σε κανένα βήμα δε μου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξω ισχύ του φωτισμού. Αυτό συμβαίνει τόσο σε δωμάτια με πολύπλοκο σχήμα (πχ λεβητοστάσιο, αποθήκη ΙΙΙ) καθώς και στους διαδρόμους.

http://img543.imageshack.us/i/autocad.jpg

Link to comment
Share on other sites

Φίλε kvryonid ,

 

στο dialux απ' ότι θυμάμαι δεν επιλέγεις στάθμη φωτισμού, επιλέγεις φωτιστικά !

κατ' αρχάς θα πρέπει να κατεβάσεις τις βιβλιοθήκες φωτιστικών που παρέχουν οι διάφορες εταιρείες με τα φωτομετρικά δεδομένα των φωτιστικών σωμάτων που κατασκευάζουν !

π.χ. από το site του Πετρίδη θα κατεβάσεις το plug-in με τα προϊόντα του Πετρίδη

 

στην συνέχεια για κάθε χώρο και αφού έχεις επιλέξει το φωτιστικό που θέλεις να εγκαταστήσεις θα περνάς τα φωτιστικά στο dialux.

 

Αυτό που γράφεις να δίνεις στάθμη φωτισμού και να σου προτείνει την ιδανική λύση ισχύει μόνο όταν έχεις σχεδιάσει έναν ενιαίο χώρο !

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επιλέξεις εσύ τον αριθμό των φωτιστικών και τα σημειά τοποθέτησης ! οπότε σε αυτή τη περίπτωση το να πετύχεις την επιθυμητή στάθμη φωτισμού είναι καθαρά θέμα δοκιμών.

Δηλαδή δημιουργείς ένα σενάριο φωτισμού τρέχεις την προσομοίωση και στη συνέχεια ανάλογαμε τα αποτελέσματα προσθέτεις ή αφαιρείς φωτιστικά μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα !

 

Ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ερωτηση... Καλημερα ενδιαφερομαι να παρακολουθησω ενα σεμιναριο που βρηκα που αφορα το dialux.

http://www.semifind.gr/default.asp?pid=1239&langid=53&mdl=seminars&semid=6158

Θελω να μου πειτε αν αξίζει να ασχοληθω;; Ευχαριστω!!

Link to comment
Share on other sites

Αν σου περισσευουν ή αν μπορεις να μπεις σε ενα προγραμμα για να καλυψεις το κοστος του σεμιναριου οκ, αλλιως θεωρω οτι και μονος/η σου να πειραματιστεις με το λογισμικο θα το μαθεις, δεν ειναι τιποτα δυσκολο και ιδιαιτερο. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.