Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αγκυρώσεις διαμήκους οπλισμού


 
Chris_p

Recommended Posts

:lol:

Γι αυτό λέμε οι στύλοι/τοιχώματα στους οποίους καταλήγουν δοκοί να έχουν διάσταση τουλάχιστον 40/45/50/55/60cm για Φ12/14/16/18/20 αντίστοιχα, οι άνω οπλισμοί στο άκρο δοκού να τουλάχιστον είναι 4Φ12 και όχι 3 ή 2Φ16 παρόλο που έχουν το ίδιο εμβαδό, να διαστασιολογούμε στο άνοιγμα με ql²/8, να έχουμε επάρκεια τοιχωμάτων ανεξάρτητα αν απαιτείται ή όχι, να λύνουμε με q=1.50 όταν έχουμε σεισμική ζώνη Ι και μέχρι διώροφο αφού δεν προκαλεί επιβάρυνση στην ποσότητα οπλισμού.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 608
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

...................να λύνουμε με q=1.50 όταν έχουμε σεισμική ζώνη Ι και μέχρι διώροφο αφού δεν προκαλεί επιβάρυνση στην ποσότητα οπλισμού.

Ανεξάρτητα από το κόστος θεωρείς ότι υπάρχουν μειονεκτήματα στην αντίδραση μιας κατασκευής, πιο ψηλή από 2όροφη, υπό την επίδραση σεισμικής διέγερσης, λυμένης με q=1,5 ή ακόμα και με q=1?

Υπάρχει η σχετική άποψη που συσχετίζει το έδαφος, το ύψος της κατασκευής και το χρησιμοποιούμενο q, με τις ιδιοπεριόδους που αναπτύσσονται υπό σεισμική διέγερση, αλλά δεν υπάρχει νομίζω σαφής υποδεικνυόμενη κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθούμε.

Link to comment
Share on other sites

έχει λάθος στην αντιστοιχία στα σχέδια

Μάλλον το 2ο είναι σε υποστύλωμα (?)

Άρα χρειαζόμαστε lbnet?

Link to comment
Share on other sites

ΑΡΗ

 

Σε μία ημερίδα που είχα πάει, μας ο ομιλητής, που είχε ασχοληθεί με τους Ευρωκώδικες, μας είπε ότι το lbnet μπορεί να είναι ευθύγραμμο η καμπύλο.

 

[Αλλιώς θα πάμε σε πολύ μεγάλα ελάχιστα πλάτη, αν λάβουμε υπ΄ όψη και το b/3 που έχει στο σκίτσο]

 

Πιστεύω, στην τελική και επίσημη μετάφραση του EC 2, όταν θα γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή του, να ξεκαθαρισθεί στο σώμα του κανονισμού μαζί με άλλα θέματα γιά να μη μας αφήνει να μαντεύουμε. Ή να έχουμε πάλι σχόλια ...

 

Χάρη

 

Αλλάζοντας τις συνθήκες πάκτωσης δοκού, δεν έχουμε απαιτήσεις αγκύρωσης, αλλά παρουσιάζονται άλλα προβλήματα, μάλλον περισσότερα. Μπορεί πάντως (κατά την άποψή μου) να εφαρμοσθεί σαν λύση μερικές φορές που θέλουμε να είμαστε τυπικοί.

Link to comment
Share on other sites

Τα σχέδια και ο τρόπος υπολογισμού είναι τα ίδια με την 17.8.4 του ΕΚΩΣ για δοκούς Χ.Α.Α.Π... Οι κανονικές διατάξεις ακολουθούν αυτές του ΕΚΩΣ με κάποιες διαφοροποιήσεις. (ο οποίος λίγο-πολύ είναι αντιγραφή-προσαρμογή του EC2 στην ελληνική πραγματικότητα).

Τώρα το να υλοποιήσεις άρθρωση στο σκυρόδεμα, εύκολα λέγεται, δύσκολα γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.