Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αιγιαλός, παραλία, οικοδομησιμότητα και έκδοση οικοδομικής άδειας εκτός σχεδίου


thecon

Recommended Posts

Καλησπερα!

 

Γεωτεμαχιο εκτος σχεδιου που το μισο βρισκεται εντος ζωνης 100 μ απο ακτογραμμη και το αλλο μισο εκτος μπορει να οικοδομησει?? η υποχρεουται να καθορισθει πρωτα γραμμη αιγιαλου?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 68
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το άρθρο 8 ν. 2971/01 μιλάει ακίνητα που απέχουν μέχρι εκατό μέτρα από την ακτή. Επειδή το ακίνητο νοείται ως ολόκληρη η επιφάνεια γης μετά των κτισμάτων της, νομίζω ότι δεν θα γλυτώσεις τον καθορισμό (και καλύτερα να μην τον γλυτώσεις γιατί θα είναι μια πολύ καλά αμοιβόμενη δουλειά για σένα με όλο τον κόπο που απαιτεί φυσικά ένας τέτοιος καθορισμός).

 

ΑΡΘΡΟΝ-8 --Περιπτώσεις υποχρεωτικής χάραξης αιγιαλού, παραλίας 

Με την επιφύλαξη του Αρθ-17, πριν από την έγκριση ή επέκταση του σχεδίου πόλης ή από οποιαδήποτε εκποίηση ή παραχώρηση δημόσιου κτήματος ή από την εκτέλεση λιμενικών, βιομηχανικών, τουριστικών και συγκοινωνιακών έργων ή από την έκδοση άδειας για οικοδομικές εργασίες, εφόσον οι πράξεις αυτές αναφέρονται σε ακίνητα, που απέχουν μέχρι εκατό (100) μέτρα από την ακτογραμμή, απαιτείται να γίνει, με ποινή ακυρότητας των πράξεων αυτών, ο καθορισμός του αιγιαλού και της παραλίας στην περιοχή αυτή. Το προηγούμενο εδάφιο δεν εφαρμόζεται προκειμένου για εκμισθώσεις ή παραχωρήσεις δημόσιων λιμνών και θαλασσών με σκοπό την αλιευτική εκμετάλλευση σύμφωνα με την αλιευτική νομοθεσία, εφόσον δεν κατασκευάζονται μόνιμα κτίσματα "ούτε σε περιπτώσεις τοποθέτησης υπογείων αγωγών ηλεκτρικού ρεύματος ή γενικά καλωδίων.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

(από μεταφορά.Pavlos33)

Καλημέρα, έχω μια δύσκολη υπόθεση που με προβληματίζει και θα ήθελα τις γνώμες σας.

Σε νησί των Δωδεκανήσων, μέτρησα γήπεδο εκτός σχεδίου εκτός οικισμού με καθορισμένη γραμμή αιγιαλού από το 1993. Το εμβαδόν του όπως προκύπτει σήμερα είναι 3350τ.μ.

Πριν τον καθορισμό του αιγιαλού το γήπεδο ήταν τουλάχιστον άλλα 900 τ.μ. (φαίνεται από τα υπολείμματα των μαντρων/ξερολιθιών, άρα μεγαλύτερο των 4.000 τ.μ.

Ανάμεσα στην γραμμή αιγιαλού και την θάλασσα υπάρχει παραλιακός δρόμος, ο οποίος σύμφωνα με την Πολεοδομία είναι δημοτικός. Ο δρόμος αυτός δεν ενώνει δυο οικισμούς (ξεκινάει από έναν οικισμό και πάει στο πουθενά). Επίσης η περιοχή βάσει ΓΠΣ είναι προς πολεοδόμηση στο μέλλον.

1ον Μπορώ να πάρω κατα παρέκκλιση αρτιότητα λόγω προσώπου σε δημοτική οδό; Νομίζω πως όχι γιατί πρώτον η δημοτική οδός δεν συνδέει δυο οικισμούς, δεύτερον έχω πρόσωπο στη γραμμή αιγιαλού και ο δρόμος είναι 12μ+ πιο μακριά.

2ον Μπορώ να πάρω κατά παρέκκλιση αρτιότητα λόγω απαλλοτρίωσης από τη γραμμή του αιγιαλού βάσει της παρ. 2γ αρθρο 1 του 270Δ/85

γ) 'Αρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα που απομειούνται συνεπεία απαλλοτριώσεων ή διανοίξεων διεθνών, εθνικών ή επαρχιακών οδών, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα εφόσον μετά την απομείωση αυτή έχουν όρια αρτιότητας και τις λοιπές προϋποθέσεις των γηπέδων των προηγουμένων περιπτώσεων α και β.

ΥΓ. Γραμμή παραλίας δεν υπάρχει.

 

EDIT: Ανεβάζω εικόνα του τοπογραφικού για διευκόλυνση.

ΥΓ.2: Βάσει ΓΠΣ η δημοτική οδός είναι δευτερεύουσα αρτηρία..Τι σημαίνει αυτό; Πως μεταφράζεται;

topo_.jpg

Edited by Polytexnitis
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Συναδελφοι

σε παραλιακό Αγροτεμαχιο εκτός οικισμού , και εντός  Natura, το εκτός αιγιαλού τμήμα έχει εμβαδόν 4050 τμ (άρτιο)

το εκτός αιγιαλού και εκτός παραλίας τμήμα έχει εμβαδόν 3900 τμ.

Στη ζώνη παραλίας δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση 

το αγροτεμάχιο έχει είναι άρτιο ?

Η πρέπει πρώτα να παραχωρηθεί η ζώνη της παραλίας σε κοινή χρήση ?

και αν γίνει αυτό . Το αγροτεμάχιο διατηρεί την αρτιότητα του ?

 

Edited by subrosaval
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Σε εκτός οικισμού ακίνητο εντός και εκτός της ζώνης 100μέτρων από τον αιγιαλό, θα γίνει συμβόλαιο μεταβίβασης. Έχει χαραχθεί ο αιγιαλός (ΠΟΑ), δεν έχει χαραχθεί όμως  η παραλία.

Μπορεί να γίνει το συμβόλαιο, με την επισήμανση στην 651 ότι δεν ειναι οικοδομήσιμο, και θα καταστεί όταν χαραχθεί η γραμμή παραλία?

Ευχαριστώ

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα, έχω ξαναθέσει αντίστοιχη ερώτηση...Να αναφέρω πως έχω διαβάσει το νόμο του 2001 πέρι αιγιαλών κτλ και έχω ψαχτεί και μέσα στο forum..Αλλά εξακολουθώ να μην έχω ξεκαθαρίσει το εξής:

Ζώνες παραλίας καθορισμένες προ 19-12-1998 θεωρείται ότι έχουν αρθεί αυτοδίκαια (άρθ.11 Ν.2882/01) και χρήζουν επανακαθορισμού (Εγκ.1/09)

Άρα αν έχω ιδιοκτησία με χάραξη γραμμής παραλίας το 1990, για να προχωρήσω σε τοπογραφικό μεταβίβασης, ενσωματώνω το εμβαδόν της ζώνης παραλίας στην ιδιοκτησία μου ή πρέπει να γίνει νέα χάραξη;

Σας ευχαριστώ!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
On 7/5/2011 at 12:07 ΠΜ, DIMITRIS80 said:

Επίσης συνάδελφε manosgs

 

Γεια σου συνάδελφε Δημήτρη 11 χρόνια μετά.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με το "γ"

"γ) η καθορισμένη ζώνη παραλίας, που εξυπηρετεί τις ανάγκες της κυκλοφορίας, εφόσον έχει τεθεί σε κοινή χρήση και είναι διαμορφωμένη οδός"

Για να ισχύει το παραπάνω θα πρέπει να είναι διαμορφωμένη οδός, σωστά? Δηλαδή ακόμη και αν έχει παραχωρηθεί από το αγροτεμάχιο το κομμάτι της παραλίας σε κοινή χρήση ή απλά το αγροτεμάχιο έτυχε να εφάπτεται στη γραμμή (περιέργο ακούγεται αλλά έστω), αλλά δεν υπάρχει δρόμος ανοιγμένος επι αυτής, τότε παραμένει μη οικοδομήσιμο μέχρι να διαμορφωθεί οδός και να πάρει χαρακτηρισμό, έτσι? Το βρίσκω λογική ερμηνεία αυτό που υποθέτω, γιατι αλλιώς πως θα έχει πρόσβαση ο άλλος στην κατοικία του αν το μόνο του πρόσωπο σε κοινόχρηστο είναι αυτό?

Αν κάνεις τον κόπο να μου απαντήσεις θα σου ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων, καθως μου έλαχε τέτοια περίπτωση.

EDIT: Το quote το σκότωσα τελείως ακόμα δεν το έχω καταλάβει πως δουλεύει προκειμένου να μη πιάνει όλο το χώρο και να γεμίζει το forum με επανάληψη....

Edited by David Winston
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε νομίμως υφιστάμενο κτίσμα που εφάπτεται με τη γραμμή του αιγιαλού (και ολόκληρο δηλαδή σε απόσταση μικρότερης των 15 μ.), επιτρέπεται η προσθήκη ορόφου στο ίδιο περίγραμμα με το ισόγειο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.