Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κινητή πλατφόρμα(προκατ)


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όρους.

Εχω μια περίπτωση με ένα πελάτη ο οποίος θέλει να βγάλει άδεια για αναψυκτήριο το οποίο θα στεγάζεται σε κινητή πλατφόρμα, η οποία θα τοποθετηθεί σε οικόπεδο εντος οικισμού.Μπορεί να βγει κύρια χρήση για την περίπτωση αυτή και σε ποιές είναι οι σχετικές νομοθεσίες για μια τέτοια περίπτωση?.Εμένα μου ζητήθηκε να βγάλω μόνο την άδεια του αναψυκτηρίου και όχι την κατασκευή του καταστήματος.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε θα πας πρώτα στο υγειονομικό (της πρώην δ/νσης Νομαρχίας) ή στο αντίστοιχο τμήμα του δήμου (αν υπάρχει) της περιοχής που θα γίνει η τοποθέτηση της καντίνας (απο όπου και θα πάρεις το ΟΚ αργοτερα) και στη συνέχεια στο δήμο για ρωτήσεις αν επιτρέπεται η εγκατάσταση τέτοιου είδους.

 

δες την Υ.Α. Α1β 8577/8-9-1983 (περί καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος)

Link to comment
Share on other sites

Έχω μιλήσει με το υγειονομικό.Αυτό που ρωτάω είναι αν μπορεί να βγει κύρια χρήση από την πολεοδομία για μια κινητή πλατφόρμα.

Link to comment
Share on other sites

Η πολεοδομία δεν πρόκειται να σου δώσει κάτι τέτοιο καθώς ούτως ή άλλως δεν έχει νόημα . Ούτε και σου χρειάζεται κάτι τέτοιο , άπαξ και είναι κινητή καντίνα . Απλά φρόντισε να είναι όντως κινητή διότι θα την κοιτάξουν . Κάτα τα άλλα , θα χρειαστούν απλά μερικές κατόψεις του οχήματος . Για οποιαδήποτε λεπτομέρεια ρώτα στο υγειονομικό και θα σε κατατοπήσουν , μην ανυσηχείς δεν είναι περίπλοκο .

Link to comment
Share on other sites

Iliekater σ ευχαριστώ για την απάντηση σου, το θέμα είναι όμως οτι ο δήμος μου ζητάει βεβαίωση κύριας χρήσης καθώς και κατόψεις του υπο ίδρυση καταστήματος.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον η κατασκευή που περιγράφεις δεν έχει άδεια κυκλοφορίας, τότε ορθά σου ζητούν ΒΧΚΧ και προφανώς για να πάρεις την βεβαίωση θα πρέπει να εκδοθεί κανονική οικοδομική άδεια.

Αλλά ακόμα και αν είχε άδεια κυκλοφορίας, εάν πρόκειται να συνδεθεί με δίκτυα ΔΕΗ ή ύδρευσης, θεωρείται μόνιμη εγκατάσταση και τότε και πάλι απαιτείται οικοδομική άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.