Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στεγανοποίηση τοιχείων υπογείου


woody_alex

Recommended Posts

Γιατί δεν το πας με εργασία του άρθρου 30;

γ)  εξωτερικοί χρωματισμοί ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων ή επισκευή επιχρισμάτων ή επισκευή όψεων χωρίς χρήση ικριωμάτων, 

Η εξωτερική επάλειψη όμως σημαίνει περιμετρικές εκσκαφές μέχρι τα πέδιλα. Μήπως θα ήταν προτιμότερο ένα ανθεκτικό στις αρνητικές πιέσεις στεγανοποιητικό (πχ πενετρονκλπ) να καλύψει το εσωτερικό των τοιχίων;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλημέρα και σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση @Pavlos33.

Ναι, με penetron (με ανάπτυξη κρυστάλλων) θα γίνει. Μπορώ να θεωρήσω όψη το υπόγειο; θα σκάψω 3,5 μ κάτω από τη στάθμη του εδάφους.

Επίσης, τυπικά η εκσκαφή θα γίνει στο όμορο οικόπεδο (ο ιδιοκτήτης συμφωνεί) γιατί το κτίριο είναι στο όριο, συνεπώς την άδεια σε πιανού το όνομα είναι καλύτερα να βγει;

Edited by a.petroulaki
Link to comment
Share on other sites

8 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

Τη λύση του να περαστεί μόνο εσωτερικά γιατί την έχετε απορρίψει;

Ναι, έχει απορριφθεί η επισκευή εσωτερικά γιατί έχει μετατραπεί σε κατοικία και αφού ο γείτονας συμφωνεί να γίνει η καλύτερη μόνωση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω κάποια άλλη λύση πέραν του να κάνεις μια βεβαίωση για εργασία (επισκευή όψεων χωρίς χρήση ικριωμάτων) του άρθρου 30 (εφόσον δεν απαιτούνται εγκρίσεις από φορείς ή συλλογικά όργανα) διότι οι εκσκαφές δεν θα αφορούν τη δόμηση ούτε την διαμόρφωση οικοπέδου, αλλά θα είναι μεταβατική εργασία για να γίνει η κύρια εργασία που είναι η υγρομόνωση. Αν πας να εντάξεις τις εκσκαφές σε κανονική οικοδομική άδεια μπλέχει το πράγμα, τόσο λόγω υλοποίησής τους σε άλλο ακίνητο από αυτό που αφορά το έργο, όσο και λόγω του ότι θα πρέπει το υφιστάμενο στο οποίο θα γίνει η υγρομόνωση να είναι νόμιμο κτίριο ή να έχει τακτοποιηθεί Αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από Β.Χ σε κύρια η οποία χρήζει τακτοποίησης. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συνεπικουρικά να πω ότι τα προιόντα κρυσταλλικής δράσης δεν άρουν το αίτιο που προκαλεί την υγρασία. Δημιουργούν κρυστάλλους, γεφυρώνουν ρωγμές (μέχρι ενός ορίου) του πορώδους και στεγνώνουν το δομικό στοιχείο. Μετά θέλει και λύση ανάλογα με το τί είναι το αίτιο που προκαλεί την υγρασία: λιμνάζοντα εξωτερικά νερά, μόνιμος υδροφόρος κλπ. Επομένως ορθά, κατ' εμέ δεν γίνεται παρέμβαση από μέσα. Κάντε και μετρήσεις στο σκυρόδεμα πάντως να δείτε αν έχετε ενανθράκωση, χλωριόντα, χημική προσβολή. Το κάνουν που το κάνουν, γιατί να μην το κάνουν σωστά?

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με αυτο,

"Μετά θέλει και λύση ανάλογα με το τί είναι το αίτιο που προκαλεί την υγρασία: λιμνάζοντα εξωτερικά νερά, μόνιμος υδροφόρος κλπ.

Στο ερωτημα, εγινε απλα μια αναφορα σε υγρασια στο υπογειο, χωρις λεπτομερειες ή τεχνικα στοιχεία.

"Σε υφιστάμενο κτίριο υπάρχει πρόβλημα με υγρασία στο υπόγειο, προκειμένου να γίνει εξωτερική μόνωση (επάλειψη με στεγανοποιητικό και αυγουλιέρα)κλπκλπ"

Μονον μετα απο την εξευρεση του "αιτίας" μπορει να γινει περαιτερω συζητηση για "λυσεις"

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.