Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΤΣΜΕΔΕ] Κάλυψη επέμβασης λέιζερ στα μάτια


Klio_L

Recommended Posts

Προσοχή με τις εξετάσεις πριν την επέμβαση. Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις (π.χ. σε εμένα) εμφανίστηκε κερατόκωνος, που είναι αυστηρή αντένδειξη για την επέμβαση!!! Πάντως το τσμεδε επιστρέφει 300 ευρώ για κάθε μάτι, με ξεχωριστή εννοείται απόδειξη για το καθένα. Και αν στην πόλη σου δεν υπάρχει ελεγκτής του τσμεδε, καλύτερα να καταθέσεις τις αποδείξεις σε κάποιο τμήμα που έχει ελεγκτή, διαφορετικά τα χρήματα θα τα πάρεις...του χρόνου! Κυριολεκτικά!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οκ Γεοργια ευχαριστω για την πληροφορια....εγω στην αθηνα ειμαι...θα τα παει ο πατερασ μου στο τσμεδε τα χαρτια και θα τα παρω τα χρηματα...απλα δεν ειχα καταλαβει οτι ειναι 600 ευρω και για τα δυο ματια, αλλα νομιζα 300 και για τα δυο...ακομα καλυτερα...

τησ εχω κανει αυτεσ τισ εξετασεισ που λεσ (2 φορέσ) καλεσ ηταν κανεναν προβλημα που να συνηγορει στο να μην το κανω!!!

Link to comment
Share on other sites

laser και νυστερι; Δεν νομιζω οτι γινεται κατι τετοιο...

 

Τι εννοείς; Η απλή μέθοδος lasik που εφαρμοζόνταν στο 100% των περιπτώσεων πριν από μερικά χρόνια είχε πρώτα νυστέρι και μετά laser, άσχετα αν ο πολύς κόσμος δεν το ήξερε. Προφανώς οι οφθαλμίατροι δεν το ανέφεραν γιατί δεν ήθελαν να αγχωθούν οι ασθενείς και άκουγαν laser και νόμιζαν ότι εντάξει όλα γίνονται με laser.

 

Η μέθοδος ακόμα εφαρμόζεται και είναι πολύ πιο φτηνή από την καινούργια που όλα τα στάδια είναι με laser.

 

Ενδεικτικά στην Θεσσαλονίκη η απλή μέθοδος 800 ευρώ για ένα μάτι και η καινούργια 1500 ευρώ.

 

Διάβασε ενδεικτικά εδώ και ψάξτο λίγο και μόνος σου...

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=22.01.2008,id=29640416

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Έχω κανονίσει να κάνω την επέμβαση το Σεπτέμβρη.

Γνωρίζετε αν χρειάζεται προέγκριση από το ΤΣΜΕΔΕ?

Ή απλά τους προσκομίζουμε την απόδειξη του γιατρού και πληρωνόμαστε?

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Ρώτησα πριν κανα 10μερο στο ΤΣΜΕΔΕ Θεσ/νικης για τα λειζερ.Ισχύει ακόμη το 300€/ματι. Όποιος έχει τα φράγκα ας τρέξει να την κάνει το επόμενο 2μηνο, γιατί μόλις μπουμε στον ΕΟΠΥΥ, θα μας τα κόψουν όλα αυτά.

Μπαίνουμε στη χαβούζα που δημιούργησε ο Λοβερ και δεν αντιδράει κανένας μας. ΓΙΑΤΙ?

Link to comment
Share on other sites

Πριν 2 χρόνια μου έδωσαν γύρω στα 285 Ευρώ και για τα 2 μάτια. Τα είχα κάνει και τα 2 την ίδια μέρα, αλλά κανείς δεν είχε πει ότι... πρέπει να τα κάνουμε χωριστά για να πάρουμε 2χ285 (τι γελοίο αν ισχύει!!!)

 

Από τη δική μου εμπειρία και αυτά που διάβασα και ρώτησα:

Όσοι ετοιμάζεστε να μιλήσετε με το γιατρό σας για την πραγματική πίεση που θα έχετε μετά, γιατί πχ για αφαίρεση 10 βαθμών μπορεί στη μετρούμενη πίεση να πρέπει να προσθέσετε (το κάνει το μηχάνημα που μετράει) έως και 10 βαθμούς, δηλ. για φαινόμενη πίεση 9 θα έχετε πίεση ουσιαστικά έως και 19.

Επίσης, ο πόνος (στην PRK, που θεωρείται και πιο ασφαλής) είναι ενίοτε σημαντικός, αλλά υποφερτός και οπωσδήποτε δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα μιας και κρατάει το πολύ 3 μέρες. Ανασταλτικοί παράγοντες είναι το θέμα της πίεσης, το πάχος του κερατοειδούς σε συνάρτηση και με τους βαθμούς που θα διορθωθούν, άλλες πιθανές αδυναμίες του ματιού, η ξηροφθαλμία, καθώς και οι (καθόλου σπάνιες) παρενέργειες, όπως το haze, αλλά και η πιθανότητα για διορθωτική επέμβαση (επίσης αξιοσημείωτος αριθμός περιστατικών). Στη LASIK ο πόνος είναι ελάχιστος, αλλά έχει και αυτή κάποιες αδυναμίες, δεν το έχω ψάξει αρκετά.

Τέλος, δεν ξέρουμε ποιες είναι οι επιπτώσεις της επέμβασης μετά από 10 ή 20 χρόνια - δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή ιστορικά δεδομένα.

Βρείτε ένα γιατρό που να κάνει αποδεδειγμένα καλή δουλειά και να ενδιαφέρεται για τους ασθενείς του.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχει κάνει την επέμβαση κάποιος που να είναι και πωρωμένος φωτογράφος;

 

Ένας φίλος που είχε ασχοληθεί με φωτογραφικές μηχανές και φακούς, ήξερε όλες τις λεπτομέρειες (και τα ψιλά γράμματα) για τις παραμορφώσεις των φακών στην γεωμετρία, στο χρώμα και σε άλλους τομείς.

Μου είχε πει πριν 10 χρόνια ότι η επέμβαση δημιουργούσε κάποιες αλλοιώσεις στον φακό του ματιού οι οποίες είναι μη αντιστρέψιμες. Όποιος δεν ξέρει τι να ψάξει δεν βλέπει διαφορά αλλά όσοι ασχολούνται με την φωτογραφία το βλέπουν.

 

Γνωρίζετε αν υπάρχει ακόμα αντίστοιχο πρόβλημα με τις νέες μεθόδους;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.