Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νομαρχιακό πτυχίο για διπλωματούχο μηχανικό


VAEFSTRA

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα. Είμαι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Α.Π.Θ και μέλος ΤΕΕ εδω και 2χρονια.Από το 2005 μέχρι σήμερα (από φοιτητής) ασχολούμαι με τη διοίκηση και διαχείρηση δημοσίων έργων και έχω πιστοποιητικά εμπειρίας για τα τελευταία 2 χρόνια εργασίας μου.Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να βγάλω νομαρχιακό πτυχίο για συμμετοχή σε μικρά δημόσια έργα και αν αυτό θα περιπλέξει τα πράγματα όταν θα περάσει η 5ετία απο την κτήση του πτυχίου μου οπότε τότε θα θέλω να αναβαθμίσω το πτυχίο μου σε Β' τάξης εργοληπτικό.Αν κάνω καπου λάθος διορθώστε με καθώς υστερώ σ' αυτά τα διαδικαστικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα και απο μένα

 

Πρώτο ποστ αλλα είμαι καιρο εδω μέσα ψ΄χνοντας διαφορα τα οποία με μεγάλη χαρά τα βρήκα και γιαυτο και δεν έχω ξαναγράψει.Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν προς το φόρουμ για την μέχρι στιγμής βοήθεια που μου έχει προσφέρει.

 

Πήρα αφορμή απο τον συνάδελφο παραπάνω γιατι και γω είμαι πάνω κάτω στην ίδια κατασταση.Πολιτικός μηχανικός και έχω κλείσει ήδη 3 χρόνια απο το πτυχίο και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.Έχω μαζέψει εμπειρία αλλα δεν κάνω ακόμα τα χαρτιά μου για ΜΕΚ και ΜΕΕΠ περιμένοντας την πενταετία να πάω κατευθείαν ΜΕΚ Β.

 

Μέχρι τότε ήθελα να ασχοληθώ με μικρες δημοπρασίες κυρίως δήμων.Με πληροφόρησαν οτι για να το κάνω αυτό πρέπει να πάρω εμπειροτεχνικό χαρτί (ή αλλιώς Νομαρχιακο πτυχίο όπως ειπώθηκε στο παραπάνω ποστ) απο την Διεύθυνση Τεχνικων Υπηρεσιών .

Σε τηλεφωνική συζήτηση με υπάλληλο απο κει ειπώθηκε οτι δεν δικαιούμαι Νομαρχιακό πτυχίο επειδή είμαι πολιτικός μηχανικός.Μόνο απόφοιτοι ΤΕΙ ή εργολάβος με αποδεδειγμένη εμπειρία τουλαχιστον 5τίας με ενα εργο ανα έτος τουλάχιστον.

 

 

Έχει κανείς κάποια άλλη ενημέρωση ή γνώση πάνω σαυτό το θέμα?

Έψαξα για την κατάλληλη νομοθεσία αλλα δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο.

Η ερώτηση-παρατήρηση μου έχει να κάνει οτι μάλλον πρεπει να περιμένω άλλα 2 χρόνια να κλείσω 5ετία και να βγάλω ΜΕΚ και ΜΕΕΠ για να συμμετέχω σε δημοπρασίες?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Για εσας απο το πολυτεχνειο με 3 χρονια απο αδεια ασκησεως χωρις εμπειρια μπαινετε σε ΜΕΚ Α ταξης αν θυμαμαι καλα. Για περισσοτερεσ πληροφοριες κοιτα εδω http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=2119

Link to comment
Share on other sites

Ναι ισχύει αυτό shelby

 

Όπως εξήγησα έχω συμπληρώσει ήδη 3 χρόνια αλλα αντι στα 6 να πάρω Β μπορώ στα 5 να πάρω Β.

 

Οπότε θα περιμένω άλλα 2 χρόνια για να γλιτώσω ουσιαστικά ένα χρόνο.

Το θέμα μου μέχρι τότε είναι αν μπορώ να πάρω μέρος σε δημοπρασίες μικρών έργων .

 

Όλο το τόπικ το χω διαβάσει που έβαλες το λινκ.Δεν υπάρχει πουθένα το θέμα με τα νομαρχιακά πτυχια

Link to comment
Share on other sites

Λογικα θα μπορεις γτ το οριο των μικρων εργων ειναι 47000 ευρω ενω το ΜΕΚ Α ταξης καλυπτει μεχρι και 90000 ευρω

Link to comment
Share on other sites

@GOS

Δικιο εχεις. Ξερω νεο μηχανικο στην πολη μου που εχει παρει εμπειροτεχνικο και περιμενει 5 χρονια για ΜΕΚ Β! Το εκανε για να περνει μικρες αναθεσεις και δημοπρασιες μεχρι 50000. Και εχω ακουσει αρκετες αλλες τετοιες περιπτωσεις. Αρκει να γνωριζεις το νομαρχη η μαλλον αντιπεριφερειαρχη η το διευθηντη τεχνικων υπ. και να θελει να σου κανει τη χαρη η να γνωριζεις καποιον απο τον τοπικο συνδεσμο εμπειρων τεχνικων.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που είχα υποψιαστεί.Προφανώς ο γνωστός σου που λές λόγω κάποιας γνωριμίας το εβγαλε το εμπειροτεχνικό.Κανονικά δεν δικαιούται..

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που είχα υποψιαστεί.Προφανώς ο γνωστός σου που λές λόγω κάποιας γνωριμίας το εβγαλε το εμπειροτεχνικό.Κανονικά δεν δικαιούται..

 

Κοιτα να δεις.... το εμπειροτεχνικο το λεει το ονομα του... απευθεινεται σε εμπειρους τεχνικους που εχουν αποκτησει την καταλληλη γνωση/εμπειρια να κατασκευασουν ενα μικρο εργο. Επειδη το ξερω το θεμα ειναι παρα παρα πολυ δυσκολο να το δωσουν σε καποιον τεχνικο ακομη και με γνωρημια. Δεν ειναι παρανομο να δωθει σε νεο μηχανικο απλως εγγειται στη διακριτικη ευχερεια του διευθηντη τεχνικων υπ. Βεβαια οι συλλογοι δε συμφωνουν μ' αυτο... καταλαβαινεις το λογο...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

μεχρι 1ης ταξης πας σε ολους τους προυπολογισμους μην τα μπερδευεται διπλωματουχος μηχανικος βγαζει κατευθεια μεεπ και οχι νομαρχιακο

αν δεν βγαλεις Α1 στα τρια χρονια χωρις εμπειρεια μετα στα 5 νομιζω οτι πρεπει να προσκομισεις εμπειρεια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.