Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ξύλινο πάτωμα


 
mpirmpili

Recommended Posts

το ελφροσκυρόδεμα, δεν το συζητάμε....

 

το ψευδοπάτωμα δεν είναι υποχρεωτικό να έχει πάνω τις πλάκες 60*60

μπορούν να γίνουν και άλλες λύσεις με άλλο υπόστρωμα

γενικά πρέπει να το ψάξει,

 

διαφορετικά υπάρχουν και πατέντες με στράντζες όπως κάνουν για τα πατώματα deck

Link to comment
Share on other sites

... από πλάκες 60*60 το οποίο όμως δεν είναι τόσο σταθερό για να μπει από πάνω μόνιμη κατασκευή ξύλινου δαπέδου και στοιχίζει αρκετά.

...

Αν είναι καλής ποιότητας και τοποθετηθεί από έμπειρο συνεργείο με την δέουσα επίβλεψη είναι ιδιαίτερα σταθερό.

Άνετα κινητά φορτία 500kg/m2, με ειδικά στηρίγματα βαρέως τύπου και περισσότερο.

Δεν βάζεις πάνω από τις πλάκες το τελικό υλικό πατώματος που θες, αλλά η κάθε πλάκα έχει 5 με 7mm κενό χώρο σε μεταλλικό περίβλημα ώστε εκεί να βάλεις την τελική επένδυση που θες. Μπορεί να είναι από μάρμαρο, ξύλο ή και τυποποιημένα συνθετικά υλικά. Φυσικά όλα αυτά με το ανάλογο τίμημα.

 

Για 80 εκ ύψος δεν θυμάμαι αν πρέπει να γίνει ειδική παραγγελία των στηριγμάτων. Θα απαιτηθούν και μερικά διαγώνια που έχουν.

 

Ναι το κόστος δεν είναι από τα μικρότερα αλλά είναι στάνταρ βιομηχανικό προϊόν με δεδομένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

 

Είναι δε απαραίτητο όταν υπάρχει η αναγκαιότητα για εκτεταμένες καλωδιώσεις σε επαγγελματικούς χώρους. Αυτό διότι έχεις πρόσβαση ανά πάσα στιγμή. Οι πλάκες αφαιρούνται η κάθε μία με βεντούζα.

Link to comment
Share on other sites

Είναι δε απαραίτητο όταν υπάρχει η αναγκαιότητα για εκτεταμένες καλωδιώσεις σε επαγγελματικούς χώρους. Αυτό διότι έχεις πρόσβαση ανά πάσα στιγμή. Οι πλάκες αφαιρούνται η κάθε μία με βεντούζα.

 

ακριβώς αυτό! επιλέγεις και πληρώνεις την προσβασιμότητα και την ευελιξία που προσφέρουν αυτά τα συστήματα την οποία στην περίπτωση αυτή δεν θα υπάρχει αφού θα χρησιμοποιείται μόνο ως υπόβαση και από πάνω το δάπεδο θα είναι ενιαίο (φαντάζομαι).

 

Εκτός αν σαν τελικό υλικό έχει επικαλυψη ξύλο ωστόσο δεν ξέρω αν σε σπίτι θα επέλεγα μια τέτοια λύση, ο αρμός σε όσα έχω δει φαίνεται και πολύ περισσότερο μετά από 3-4 χρόνια τοποθέτησης που σε διάφορα σημεία ανοίγουν μεταξύ τους και σε ορισμένες πλάκες μπορεί να παίζουν τα ύψη και χρειάζονται ρεγουλάρισμα τα ποδαράκια.

Link to comment
Share on other sites

όσο αφορά στα ανοίγματα, υπάρχει μόνο μια μπαλκονόπορτα στο υπερυψωμένο τμήμα και τίποτα στο υπόλοιπο, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.

 

ενδιαφέρουσες όλες οι λύσεις που προτείνατε. ο ιδιοκτήτης πάντως πήρε μια προσφορά για μεταλλική κατασκευή περίπου στα 2000 ευρώ.

 

Μια άλλη λύση που έχουμε σκεφτεί είναι να φτιαχτούν στηρίγματα από τούβλα και πάνω να κατασκευάσουμε μια πλάκα 5-7 εκατοστών όπου και θα φτιαχτεί το ξύλινο πάτωμα στην συνέχεια. απλά φοβάμαι σε αυτή τη λύση πόσο καλό είναι αυτό από στατικής απόψεως καθώς, αν δεν κάνω λάθος στους υπολογισμούς, προστίθενται περίπου 1,5 ΚΝ/μ2 στην υπάρχουσα πλάκα. Τι γνώμη έχετε για αυτό?

 

Πάντως αυτή η λύση δίνει απάντηση και στο ερώτημα:

"ένα άλλο θέμα που πρέπει να πρόσέξεις είναι να γίνει τετοια υποδομή ώστε κατα το βάδισμα στην τελική επιφάνεια να μην ακούγεται διαφορετικός ήχος

και δημιουργει δυσαρεστα συναισθήματα".

 

Και μία ακόμα ερώτηση: αν υποθέσουμε ότι προχωράει η λύση με μεταλλική στήριξη και από πάνω ξύλινο πάτωμα, τι λύσεις υπάρχουν για το πρόβλημα ήχου? η γνώμη μου πάντως είναι ότι αν γίνει σωστά η κατασκευή δεν νομίζω οτι θα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα ούτως ή άλλως.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γέμισε το μεγαλύτερο κενό με τούβλα και φτιάξε πάνω από αυτά μια επίστρωση τσιμεντοκονίας όπως αν έβαζες πλακάκια. Υπολόγισε σωστά τα υψόμετρα. Πάνω από την τσιμεντοκονία φτιάξε το ξύλινο πάτωμα με όποιο τρόπο θες. Ούτε μεταλλικούς σκελετούς΄ούτε άλλα κουλά. Οικονομικότατη και γρήγορη λύση.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Εμπορευομαι ξυλινα δαπεδα, η μονη λυση ειναι το υπερυψωμενο 60χ60 εκ πειρας σου ΄λεω οτι μετα τα 10 χρονια εχει τριγμους βεβαι με 80cm κενο δεν εχεις επιλογες.Αλλη λυση ειναι καποιο ελαφροκονιαμα ταχειας πηξεως με ασταρι!!αλλα και παλι εχει κοστος!!!επειδη ποσταρω αργα μπορεις να μ πεις τι εκανες τελικα μ αυτην την περιπτωση?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα παιδιά ! Χρειάζομαι βοήθεια.. κάηκε το παρκέ σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού.. και δεν ξέρω πώς να το διορθώσω..
Ξέρετε κάποια οικονομική λύση ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.