Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παράλληλη ασφάλιση για μηχανικούς που ασκούν εμπορική δραστηριότητα


Μάρρα

Recommended Posts

Γεια σας συνάδελφοι,

βλέπω το θέμα έκατσε λίγο..

Θα ήθελα να πώ, ότι βεβαίως συμπάσχω πολύ με τους νέους ανθρώπους, που περνάνε όλες τις δυσκολίες αυτές..αλλά..τι να γίνει με τους μεσήλικες άνεργους μηχανικούς?????

Διότι υπάρχουν και αυτοί! ..και η κατάσταση είναι ακόμη πιο δραματική:sad:

Η ιστορία μου είναι μεγάλη, θα προσπαθήσω να συνοψίζω.. Γράφτηκα και εγώ βιαστικά στο ΤΕΕ το '94, μετά από 6 χρόνια στο ΙΚΑ. Ήμουν και πολύ περήφανη! μετά από διάφορες εταιρίες βρήκα δουλειά στον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ όπου νόμισα εγώ, θα περάσω καλά μέχρι να πάρω σύνταξη. Μία ωραία μέρα του Οκτώβρη του 2004 με πέταξαν έξω με τρόπους απερίγραπτους (δεν έκανα τίποτα, απλώς δεν τους έκανα πια!), χωρίς να μπορώ μετά ποτέ να επανακτήσω τα προσωπικά μου αρχεία των 12 ετών από τον υπολογιστή και χωρίς να μου επιτρέψουν ποτέ να ξαναμπώ στον εργασιακό μου χώρο! Μετά την ανακοίνωση της απόλυσης μου πήρα μαζί μου ότι χώραγε σε μία κούτα από τα 12 χρόνια που πέρασα εκεί! και να μη σας πολυλογώ, στο διάστημα που μεσολαβούσε από τότε έως σήμερα, μετακόμισα με την οικογένεια μου στην επαρχία και επειδή δεν μπορούσα κάτι άλλο να κάνω εκεί, με τα χίλια ζόρια άνοιξα ένα τουριστικό γραφείο με έδρα το σπίτι μου. Αυτό βασιζόταν στις ιστοσελίδες που έφτιαχνα για την περιοχή και έφερα κόσμο απ'έξω. Λίγα πράγματα δυστυχώς, ίσα ίσα να καλύψω το ΤΣΜΕΔΕ και να μείνουν για τα τρέχον έξοδα που σχετίζονται με την δουλειά. Πέρυσι και φέτος δεν κάλυψα καν τα έξοδα και συμπληρώσαμε από την σύνταξη του συζύγου μου, η οποία λιγοστεύει μέρα με την μέρα! Αυτήν την στιγμή χρωστάω το Β μέρος του 2010. Βγήκε ένας καινούργιος νόμος το 2010, που λέει ότι όλοι μηχανικοί που κάνουν και άλλες δουλειές, που δεν είναι του ιδίου κλάδου ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΔΙΠΛΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΑΜΕΊΑ. Δηλαδή εγώ πρέπει να πληρώσω τώρα 2.025 ευρώ ΤΣΜΕΔΕ 2 φορές το χρόνο και άλλες 2.000 ευρώ στο ΤΑΝΠΥ, κλάδος κύριας ασφάλισης. Αυτό το έμαθα με καθυστέρηση 6 μηνών, οπότε το ΤΑΝΠΥ με έχει ασφαλίσει αυτομάτως και εκεί, και σε λίγο μου έρχεται το χαρτί να πληρώσω 174 ευρώ επί 5 μήνες (από 1/08/2010). Που ακόμη χρωστάω και στο ΤΣΜΕΔΕ!! Το τουριστικό γραφείο το διακόπτω, γιατί είναι γελοίο το τι έξοδα έχει όλη η ιστορία και δεν μπορώ φυσικά να πληρώσω 6.000 ευρώ μόνο ασφαλιστικά ταμεία το χρόνο! Και είμαι 50 χρόνων, με άλλα 10 χρόνια μέχρι την σύνταξη, με συνολικά 27 έτη ασφάλισης και ΑΝΕΡΓΗ, ανίκανη να πληρώσω την ασφάλιση μου! Λοιπόν εγώ που πρέπει να ψάξω για δουλειά? Ποιος και σε ποίο κράτος θα προσλαμβάνει μία 50χρονή γυναίκα μηχανικό? 'Άσε που και στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ έχω πέσει στην παγίδα το να μην δουλεύω ουσιαστικά στο επάγγελμα, γιατί έκανα μανατζεριλίκια με γελοία λεφτά?:sad: Το ξέρω ότι δεν θα βρω απάντηση, απλός ήθελα να σας τραβήξω την προσοχή στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί μηχανικοί μεταξύ 45-60 που μένουν άνεργοι, μετά από μία σχετική επιτυχημένη πορεία και η κατάσταση τους είναι δραματική όταν υπάρχουν από πίσω και οικογένειες και παιδιά που σπουδάζουν. :(

Ευχαριστώ για την υπομονή σας!

Link to comment
Share on other sites

Παντως παιδια αυτο με το θεμα του αν εχεις μαγαζι να πληρωνεις δυο ταμεια ειναι ενα αισχος.

Νομιζω πως θα πρεπει ολοι μας να δουμε τι θα κανουμε μιας και οσο περναει ο καιρος και αυτη η κατασταση συνεχιζεται ολο και περισσοτεροι συναδελφοι θα οδηγουνται σε αλλες επαγγελματικες διεξοδους για να εξασφαλισουν τα απαραιτητα. Πρεπει να γινουν κινησεις και συντομα.

 

Οσον αφορα την Μάρρα να πω πως της συμπαραστεκομαι ειλικρινα και της ευχομαι τα καλυτερα. Θα ηθελα επισης να πω-ως παρηγορια η κουραγιο μαλλον-πως τουλαχιστον εχεις ηδη μαζεψει 27 χρονια ενσημα και ευκολα η δυσκολα θα καταφερεις να βγεις στην συνταξη.

Ποσα νεα παιδια-με αυτην την κατασταση- θα καταφερουν στην ηλικια σου να εχουν τοσα ενσημα??? Ελαχιστοι νομιζω... Με μεγαλη μου λυπη το διαπιστωνω.

Link to comment
Share on other sites

Παντως παιδια αυτο με το θεμα του αν εχεις μαγαζι να πληρωνεις δυο ταμεια ειναι ενα αισχος.

 

Αυτό που λές με τα δύο ταμεία ισχύει νομίζω για τους πολύ φρέσκους μηχανικούς χωρίς να είμαι και σίγουρη :confused:.

 

Εγώ ασφαλίζομαι 6 χρόνια στο ΤΣΜΕΔΕ. Πάνω στην ενημερότητα γράφει "σύμφωνα με άρθρο 63 Ν2084/92 που μάλλον αυτό μας απαλάσσει απο τη διπλοασφάλιση :confused: Πάντως ο υπάλληλος στον ΟΑΕΕ κοίταξε ακριβώς αυτο και μου είπε οτι απαλάσσομαι απο τη διπλοασφάλιση.

 

Είναι πραγματικά άδικο άν ισχύει και σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει. Κι εγώ όταν έμαθα οτι υπάρχει το ενδεχόμενο διπλοασφάλισης κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό :roll:

 

Σήμερα αύριο θα πάω να πάρω την απαλλαγή ασφάλισης απο τον ΟΑΕΕ.... άμα γίνει καμμιά στραβή δεν θα το γλιτώσω το εγκεφαλικό :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λές με τα δύο ταμεία ισχύει νομίζω για τους πολύ φρέσκους μηχανικούς χωρίς να είμαι και σίγουρη :confused:.

 

Ισχύει για τους παλιούς. Τους ασφαλισμένους μέχρι και 31/12/1992. Προς το παρόν όμως γιατί επίκειται απόφαση και για τους "νέους". Όπως και να έχει, δεν παύει να είναι εντελώς παράλογο και άδικο.

Link to comment
Share on other sites

Αν πάρω διπλή σύνταξη ας με αναγκάσουνε να γραφτώ σε δύο ταμεία.

 

Από την στιγμή όμως που οι διπλοασφαλισμένοι δεν παίρνουν ολόκληρη σύνταξη και από τα δύο ταμεία, τότε είναι μη ανταποδοτική εισφορά.

Link to comment
Share on other sites

Africa συμφωνώ και επαυξάνω. Τον τελευταίο χρόνο οι δουλειές έχουν κάνει βουτιά.

 

Απλά αναφέρω ότι στην θεωρητική περίπτωση που πληρώναμε σε δύο ταμεία δεν θα είχαμε τις αντίστοιχες παροχές. Για ποιό λόγο να τα πληρώνουμε; Στο κάτω κάτω με χρήματα ίσα με τα ασφάλιστρα του δεύτερου ταμείου, αν πάμε σε μια ιδιωτική ασφαλιστική θα μας προσφέρουν και "αποκλειστική" νοσοκόμα που λέει ο λόγος.

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρα σε ολους

Θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει κανεις αν μπορει καποιος

να πληρωνει στο ΤΣΜΕΔΕ μονο τον κλαδο υγειας ωστε να εχει βιβλιαριο

και να κανει παυση πληρωμων για ενα διαστημα για τα συνταξιμα.

Το ρωταω γιατι πραγματικα δεν μπορω να πληρωνω αλλο το ΤΣΜΕΔΕ με δανεικα εφοσον ειμαι ανεργη και δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειμαι υποχρεωμενη να το κανω.

Υποθετω οτι ειμαι υποχρεωμενη να εχω βιβλιαριο υγειας ωστε αν μου συμβει κατι να μπορω να μπω σε καποιο νοσοκομειο.

Τα αλλα ομως γιατι να τα σκαω αφου δε δουλευω?

Θα ηθελα να μου πειτε αν πραγματικα ισχυει αυτο με το βιβλιαριο και αν γινεται θεωρηση του βιβλιαριου χωρις να εχει καποιος πληρωσει εισφορες

Ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Sulik δεν νομιζω να υπαρχει αυτη η δυνατοτητα. Απο την στιγμη που εχεις αδεια εξασκησης επαγγλματος μηχανικου εισαι υποχρεωμενη να πληρωνεις το ταμειο εχεις δεν εχεις δουλεια

Link to comment
Share on other sites

Το ρωταω γιατι πραγματικα δεν μπορω να πληρωνω αλλο το ΤΣΜΕΔΕ με δανεικα εφοσον ειμαι ανεργη και δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειμαι υποχρεωμενη να το κανω.

 

Ούτε στα πιο τρελλά σου (μας) όνειρα! Ούτε κι εγώ μπορώ να το καταλάβω. Το θέμα είναι ότι η μόνη λύση που διαφαίνεται για να καταλάβουν (αυτοί) είναι να μπουκάρουμε με τίποτα καδρόνια επιτέλους στο "Υπουργείο Απασχόλησης" (καθώς μάλλον αυτοί είναι τελικά οι υπεύθυνοι που τους βολεύει τελικά να μην πληρώνουν επιδόματα ανεργίας στους μηχανικούς και ταυτόχρονα να ξερογλυφονται για τα αποθεματικά του "υγειούς ταμείου" που θα αναγκαστεί να "ταϊσει" και τα υπόλοιπα αργά η γρήγορα)...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.