Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Turn-key φωτοβολταϊκά συστήματα


spgirl

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Δουλεύω σε μια σχετικά μικρή εμπορική εταιρεία και σκεφτόμαστε να επεκταθούμε και μεις, όπως και πολλοί άλλοι, στην εμπορία, μελέτη και εγκατάσταση φ/β συστημάτων, είτε απομονωμένα ή διασυνδεδεμένα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο internet ανακάλυψα πολλές εταιρείες, κυρίως από την Αμερική, που δίνουν σε όλοκληρο πακέτα τα συστήματα, κυρίως για οικιακή εφαρμογή, με συνδυσμο ανεμογεννήτριας, φ/β και συσσωρευτές.

Ποιό είναι προτιμότερο οικονομικά και ποιότικα, να στήσεις μια εγκατάσταση κομμάτι-κομμάτι ή να παραγγείλεις το προκατασκευασμένο σύστημα που θα πληροί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες του κάθε πελάτη? Και κατα πόσο θα συμφέρει μια εταιρεία η μεταπώληση τέτοιων συστημάτων?

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Ποιος μπορεί να απαντήσει μονοσήμανατα σε αυτά. Εξαρτάταται από τις ενεργειακές συνήθειες του πελάτη και κατά πόσο ακολουθούν την παραγωγικότητα μιας ΑΠΕ. Επίσης σε αυτή την αγορά όλα εξελίσονται τόσο γρήγορα που πρέπει να αναπροσαρμόζεσαι με τις προσφορές που έχεις κάθε φορά. Τον Ιούλιο του 06 έπερνα προσφορές για Φ/Β πανέλο 4-6 €/W και 6 μήνες μετά βρήκα μέχρι και 2,9€/W.

Φτιάχνεις φόρμες με υπολογισμό κόστους βάση των βασικών υλικών για κάθε λύση, ανά τακτά διαστήματα παίρνεις προσφορές των βασικών υλικών και έτσι έχεις απάντηση στα ερωτήματα αυτά.

Το μόνο που μπορώ με απόλυτη σιγουριά να σου απαντήσω είναι ότι για αυτόνομο σύστημα δεν τίθεται θέμα επιλογής οικονομικότερου όλα σε βάζουν μέσα, οπότε ο πελάτης επιλέγει με βάση την αισθητική του και την οικολογική συνείδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.