Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού έχει το δικαίωμα μεταπτυχιακού;


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.Είμαι καινούργιος στο forum και θα ήθελα να εκφράσω μια απορία σχετικά με τις σπουδές μου. Σπουδάζω στις ακαδημίες εμπορικού Ναυτικού.Βρίσκομαι στο 2ο έτος και δυστηχώς δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος απο αυτά που γνωρίζω σχετικά με το πτυχίο ή αλλιώς δίπλωμα όπως το αποκαλούν και είναι, γιατί ενώ βρισκόμαστε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είμαστε ενταγμένοι σε τει ή αει έτσι ώστε το πτυχίο μας να ισοβαθμεί με κάτι.Δεν λέω οτι η εκπαιδευση του μηχανικού εμπορικού ναυτικού είναι ίση με αυτή του τει ή αει, σαφώς του τει και του αει είναι ανώτερη.Θα ήθελα να μάθω άν γνωρίζει κάποιος έχουμε δικαίωμα ώς Μηχανικοί ΄Γ τάξης να κάνουμε μεταπτυχιακά στο εσωτερικό η εξωτερικό?Επισής θα ήθελα να μου εκφράσετε την γνώμη σας σχετικά με το παρακάτω.Πέρυση δεν μπόρεσα να κάνω το μηχανογραφικό μου με το σύστημα 10% διότι βρισκόμουν στην θαλάσσια πρακτική άσκηση και σκέφτομαι φέτος να κάνω το μηχανογραφικό μου και να επιλέξω τει μηχανολογίας.Κατα την γνώμη σας αξίζει τον κόπο να αφήσω αυτή την σχολή και να πάω στο τει μηχανολογίας.

Ευχαριστώ πολύ και θα μου ήταν πολύ χρήσιμη η άποψη σας για τα παραπάνω:)

Link to comment
Share on other sites

η φοίτηση στις Σχολές του Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού ή αλλιώς Ακαδημίες, προσφέρουν γνώσεις για την άσκηση του επαγγέλματος καθαρά ενός μηχανικού για πλοία. Με πολύ λίγες θεωρητικές γνώσεις και περισσότερα εργαστήρια και πρακτική σε πλοία σε ετοιμάζουν για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσεις στα πλοία. Οι γνώσεις που παρέχουν οι σχολές ΠΕ & ΤΕ μηχανικών έχουν μεγαλύτερο θεωρητικό κομμάτι και σε τελείως διαφορετικούς τομείς. Η ποιότητα της εκπαίδευσης στις Ακαδημίες (σαν παλιός ωρομισθ. εκπαιδευτικός) είναι ακριβώς αυτή που χρειάζεται ένας φοιτητής που σπουδάζει εκεί αλλά δεν συγκρίνεται με τις σχολές που ανέφερα παραπάνω. Υπάρχει κάποιος νόμος που αναφέρει ότι Μηχανικός Α' (απόφοιτος μετά το 2005) έχει τα δικαιώματα του Μηχανικού ΤΕ αλλά δεν ξέρω εάν έχει λειτουργήσει αυτό.

Αυτή τη στιγμή το δίπλωμα του Μηχανικού Α' έχει καλύτερες προοπτικές απότι του Μηχανολόγου ΤΕ, ως προς την ζήτηση σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις και ως προς την διδασκαλία σε Ακαδημίες Ναυτικού, χώρια που ως ναυτικός είναι μία πιο σίγουρη εργασία τώρα.http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=119597

Για μεταπτυχιακά, προσφέρουν κάποιες σχολές, κυρίως των Ναυτιλιακών, όπως του Παν. Πειραιώς και Παν. Αιγαίου που δέχονται αποφοίτους ΑΕΝ. Μπορείς να το κοιτάξεις στα site των σχολών.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες αν και μερικές απο αυτες τις γνώριζα ήταν πολύ χρήσιμες.Κατα την γνώμη σας μιας και είδα οτι είστε Μηχανολόγος Μηχανικός, καλύτερα θα ήταν να παραμείνω στην σχολή ή εάν μου δωθεί η ευκαιρία για το τει να ακολουθήσω την σχολή του τει?Να ενημερώσω οτι η σκέψεις μου για το μέλλον είναι οτι δεν θα ήθελα να συνεχίσω στα πλοία.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ισως να σε δεχτει καποιο πανεπιστημιο στο εξωτερικο... Μερικα πανεπιστημια (πολυ λιγα) δινουν MA-Diploma (οχι MSc) και σε μη κατοχους πτυχιων αρκει να εχουν πολυετη εμπειρια στον κλαδο η να γενικος να σχετιζονται με τον κλαδο! Ψαξε λιγο διαφορα πενεπιστημια και προσπαθησε να επικοινισεις μαζι τους!

Link to comment
Share on other sites

Δες λιγο τα link. Ειναι μαστερ που μπορει να σε δεχτουν! Δε χανεις τιποτα να στειλεις ενα e-mail να ρωτησεις....

 

http://www.gcu.ac.uk/study/postgraduate/courses/mechanical-engineering-with-options-in-design-or-manufacture-8804.php?loc=uk

 

http://www.port.ac.uk/courses/coursetypes/postgraduate/MScMechanicalEngineering/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φίλε gtthomas ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου.Θα ήθελα να μου πείς την γνώμη σου αξίζει τον κόπο να παρατήσω αυτή την σχολή που ήδη είμαι στον 2ο χρόνο και να μπώ σε τει μηχανολογίας ή θα ήταν καλύτερο να τελειώσω την σχολή και να κοιτάξω να μάθω μια ξένη γλώσσα στο διάστημα αυτό και να φύγω για κάποιο bachelor ή master στο εξωτερικό? Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα αν ξερεις λιγα αγγλικα και κανεις και ενα χρονο προετοιμασια να πας εξωτερικο οχι τει. Το καλυτερο ειναι να κανεις ενα MEng προγραμμα 5ετες (στην αγγλια ειναι 4 χρονια το MEng στη Σκωτια 5). Το τει οχι οτι ειναι κακο... αλλα μετα νομιζω τα επαγγελματικα δικαιωματα περιορισμενα... αν εχεις πραγματικα τη διαθεση να το κανεις τοτε οκ. Μπες σε σχολες του εξωτερικου και δες τον κυκλο σπουδων να δεις αν πραγματικα σου αρεσει

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι οτι σκέφτομαι να τελειώσω την σχολή(το έχω σαν πλάνο) και αυτά τα 2 χρόνια που θα κάνω να την τελειώσω να μαθαίνω γερμανικά και να φύγω για ένα προπτυχιακό στην Γερμανία στο mechanical engineering and transport systems και μετά εάν θέλω κάνω και μεταπτυχιακό εκεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

ΦΙΛΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ 123.ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ SITEΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΑΕΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ε.Ν ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΛΛΩΣΤΕ(ΑΔΣΕΝ) ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΧΗΣ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ.ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.