Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπολογισμός καπναγωγού και επιλογή καπνοδόχου (και ΕΝ 13384 )


Δήμητρα

Recommended Posts

καλησπερα σας,

θα ηθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανεις να μου λυσει ένα πρόβλημα με τον υπολογισμό καπνοδόχου για μεγαλες συσκευες πχ για δυο συσκευες 2000κιλοβατ. στο φεκ 963 υπαρχει πινακας με ελαχιστες διαστασεις καπναγωγών μέχρι 125,6κιλοβατ. απο εκει και πανω ξέρει κανεις τι ισχύει? εχω ένα πρόγραμμα απο αυτα της αγοράς που σταματάει σε διατομή καπναγωγού κυκλικής στα 710cm2, δεν μου επιτρεπει να βαλω εγω μια τιμή μεγαλυτερη. αποτέλεσμα αυτού δεν μπορώ με τίποτα να υπολογίσω καπνοδόχο και καπναγωγούς.

 

ευχαριστω προκαταβολικά.

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Επίσης, οι τίτλοι δεν πρέπει να είναι γενικοί και αόριστοι αλλά όσο γίνεται πιο συγκεκριμένοι.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

καποτε ειχανε μοιρασει σε ένα σεμηνάριο στην εετεμ Θεσ/νικης ενα cd με φυλλα exel όπου είχε υπολογισμούς για καμινάδες όλων των τύπων όλων των διαμέτρων.ενα το βρω μπορω να σου το στήλω με mail

Link to comment
Share on other sites

αν εννοεις κάτι excelloφυλλα για φ.α και για υγραέριο τα εχω. ( αν τα χρειαζεσαι ευχαριστως να στα προωθήσω). το προβλημα μου ειναι οτι το προγραμμα που εχω και χρησιμοποιω για να κανω τη μελέτη δεν με αφηνει σε καπναγωγο να βαλω εγω διαμετρο. το ιδιο σταματαει σε διατομή 710 οποια συσκευη και αν βάλω πάνω από 1000κιλοβατ.

Link to comment
Share on other sites

εν εχεις το γνωστο προγραμμα που εχουν όλοι και κανουν μελετες Φ.Α. νομιζω πως δεν σου κανει.Εαν οπως λες εχεις 2000kw λογικά έχεις και μεγαλήτερη πιεση στον μετρητή και όχι 23mbar,οποτε εισαι εκτος φεκ 963.Το φεκ 963 ειναι μεχρι 1 bar πιεση. πρεπει να χρησημοποιησεις αλλο προγραμμα και αλλο κανονισμο. τα φυλλα που λες τα εχω ολα και ειναι υπολογισμοι πτωσης πιεσης, καπνοδοχου, κτλ.εχω κανει μελετη για βιομηχανικο 4000kw περιπου.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά αν μπορείτε και εφόσον τα σχετικά προγραμματάκια έχουν μοιραστεί δωρεάν (αναφέρομαι σε αυτό που είπατε για το πρόγραμμα/excell της ΕΕΤΕΜ) μήπως να τα αναβάσετε και εδώ ώστε όποιος ενδιαφέρεται να μπορεί να τα κατεβάσει ?

Link to comment
Share on other sites

απ΄οτι κατάλαβα προκειται για βιομηχανικούς λέβητες.Σ΄αυτήν την περηπτωση υπάρχει τυποποιημένο φυλλο exel "υπολογισμος καμινάδας σε λέβητα Φ.Α. για ισχυ πάνω από 1000kw."Εαν έχεις όλα τα φυλλα του exel που δόθηκαν ξερεις πιο φυλλο είναι. Κάνεις αντικατάσταση τα νούμερα στους τύπους και βγαινει το αποτέλεσμα.εχω κανει υπολογισμό για 4 λεβητες συνολικης ισχυος 8500kw.Πάντος ο υπολογισμός είναι λίγο δύσκολος...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σεβαστοί κύριου του φόρουμ θα μπορούσατε να στείλετε και σε μένα το προγραμματάκι ή το exellακι το οποίο υπολογίζει την εσωτερική διάμετρο του καπνοδόχου inox. Για καύσιμα πετρέλαιο και φυσικό αερίου στους λέβητες χαμηλών θερμοκρασιών.

Ευχαριστώ .

[email protected]

Link to comment
Share on other sites

Για κοστολόγηση και μελέτη πρώτου σταδίου χρησιμοποίησε αυτό.

 

http://www.fluecalc.com

 

Μετά μπορείς να απευθυνθείς στον κατασκευαστή του λέβητα με τα στοιχεια που θα σου δώσει το προγραμματάκι αυτό και να επαληθεύσεις.

 

Η μελέτη για το ύψος και την διάμετρο μιας καπνοδόχου είναι όντως λίγο μανίκι.

 

Εγώ κάνω μια τώρα για λέβητες 13MW

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.