Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση καλής λειτουργίας


giorgio

Recommended Posts

Έχω κάνει συντήρηση των τοπικών κλιματιστικών μονάδων σε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση και μου ζητήσνε βεβαίωση καλής λειτουργίας γνωρίζει κάποιος τι χαρτί απαιτείται έχετε υπογράψει κάτι παρόμοιο?

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς σου ζήτησαν να έχεις ένα βιβλίο συντήρησης που θα γραφεί τί εργασίες έγιναν και οτι το παρέδωσες σε καλή λειτουργιά. Με αυτό είναι καλυμμένοι και αυτοί και εσύ, το αρχειοθετούν μαζί με άλλες συντηρήσεις και εργασίες του ξενοδοχείου και εσύ την επομένη φορά ξέρεις τι είχες κάνει τι αντικατέστησες, τι πρόβλημα παρουσίαζαν οι μονάδες σου και αυτοι αν εχουν κάποια βλάβη θα μπορούν να σε τρέξουν αν γράψεις οτι έκανες κάτι που δεν έκανες (έστω οτι έπλυνες λεκάνες και σε ένα μηνά βούλωσαν) και γενικά παρουσιάζεις μια σοβαρή εικόνα. Είναι διπλότυπο μπλοκ που μπορεί να στο φτιάξει κάποιος τυπογράφος προφανώς με τον απαραίτητο χώρο για υπογραφές πελάτη - συντηρητή.

Link to comment
Share on other sites

Οι περισσότερες εταιρείες ζητάνε. Ειδικά αυτές που κάνουν προγραμματισμένες συντηρήσεις.(ξενοδοχεία , βιομηχανίες κτλ)

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να μάθεις πρώτα γιατί το ζητάνε. Είναι απλά λόγοι ISO (πχ 9000 ή 14000, κτλ) ή δίνουν λόγο κάπου? (πχ Τράπεζες ή ασφαλιστικές εταιρείες για τον εξοπλισμό που χρωστάνε, κτλ). Επίσεις βάσει νόμου, θα πρέπει να τους δώσεις βεβαίωση για το πόσο αέριο συμπλήρωσες στα μηχανήματα (περιβαλλοντική νομοθεσία για τα αέρια του θερμοκηπίου, νέα "μόδα"). Μήπως ο υπεύθυνος συντήρησης και λειτουργίας της μονάδας αυτής απλά θέλει την βεβαίωσή σου για να είναι καλυμένος απέναντι σε οποιοδήποτε έλεγχο του κάνουν? Πάντως ιδιαίτερη φόρμα εν υπάρχει. Απλά πρόσεξε αυτό. Να αναφέρεις την ποσότητα αερίου που συμπλήρωσες. Αν δεν χρησιμοποιείς ζυγαριά, βάλ' το απλά κατά προσέγκιση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα,

 

μου ζητήθηκε από ένα ξενοδοχείο να φτιάξω μια βεβαίωση καλής λειτουργίας των μηχανημάτων, όπως μου είπε συγκεκριμένα. Πιστεύω εννοούσε για Η/Μ εγκαταστάσεις. Υπάρχει κάποιος που έχει κάνει κάτι παρόμοιο γιατί έχω μπερδευτεί τελείως στο τί ακριβώς πρέπει να ελέγξω, τί πρέπει να παρουσιάσω στην έκθεση π.χ. και γενικά τί περιλαμβάνει η όλη διαδικασία. Πρώτη φορά ασχολούμαι και δεν θέλω να μπλέξω με πράγματα που δεν ξέρω πώς γίνονται.

 

Πιστεύω θα αφορά σίγουρα καυστήρες, κλιματιστικά, ανελκυστήρα. Αλλά κουζίνες και ηλεκτρικά γενικά; Δεν έχω βρει κάτι που να ορίζει τί πρέπει να ελεγχθεί... 

 

Επίσης, όσον αφορά στην καλή λειτουργία του αποχετευτικού διάβασα ότι εκτός από τον μηχανικό, μπορεί να να την κάνει και η αρμόδια υπηρεσία υγιεινής κτλ... Τι ισχύει ακριβώς;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.