Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκταση για φωτοβολταΐκό πάρκο


Recommended Posts

Παιδιά με πλησίασε μια εταιρεία και με ρώτησε αν παραχωρώ μια έκταση που έχω στην κατοχή μου 30 στρέμματα για να εγκαταστήσει φωτοβολταικό πάρκο εως και 1 MW. Το θέμα είναι πως δίπλα έχω άλλα 6 στρέμματα στα οποία έιμαι στη διαδικασία να βγάλω άδεια για εμένα 100 KW με τα αγροτικά. Νομίζεται θα επηρεαστώ εγώ καθόλου?

Επίσης θα ήθελα καμία πληροφορία σχετικά με το τι τιμή θα έπρεπε να το νοικιάσω? Τι τιμές παίζουν στην αγορά?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα συναδελφε, κατ αρχιν εχεις αδειοδοτηθει για το δικο σου? Αν οχι κατα πασα πιθανοτητα δεν θα μπορεσεις σε περιπτωση που γινει η αλλη εγκατασταση μιας και τα μεγαλα εργα εχουν προτεραιοτητα στην αδειοδοτηση οποτε θα βγεις εκτος του παιχνιδιου. Απο την αλλη το να νοικιασεις την εκταση ειναι καλη προταση (σε μια καλη τιμη βεβαια). Εκεινο που θα διαπραγματευομουν εγω θα ηταν να μπω συνεταιρος στο 1 MW βαζοντας την γη και τα χρηματα που προοριζοντουσαν για τα 100. Ειναι καλη ευκαιρια οτι και να γινει γιατι ενα χωραφι ποτε δεν θα σου προσφερε οσα χρηματα (πολλα ή λιγα) σου δωσουν. Την καλυτερη λυση θα την βρεις μονος σου οτι και να ακουσεις απο τους αλλους εσυ πρεπει να παρεις την τελικη αποφαση. Παντος οτι και να σκεφτεσε συζητατω με τους ενδιαφερομενους ωστε να βρεθει μια καλη λυση για ολους σας.

Link to comment
Share on other sites

hamin: έχεις ξανασχοληθεί με την αδειοδοτική διαδικασία?

 

Από πότε τα μεγάλα έργα έχουν προτεραιότητα?

Πώς είναι δυνατόν ρε παιδιά να δίνετε τέτοιες συμβουλές?

 

Ο ένας έχει καταθέσει φάκελο από πέρυσι για αγροτικό και οι άλλοι ψάχνουν για τεμάχια και έχουν και προτεραιότητα .....

 

Ουδέν σχόλιον

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για το δικό μου περιμένω τωρα να αδειοδοτηθώ. Δηλαδή περιμένω τώρα τον ΔΕΣΜΗΕ καθώς είχα καταθέσει τον Ιανουάριο και πιστεύω θα έχω την τιμή 0.441. Αρα πιστέυω αυτό τον μήνα θα έρθει το συμβόλαιο . Και εκτός απο αυτό η προσφορά σύνδεσης της ΔΕΗ είναι 6μηνης διάρκειας άρα θα πρέπει μέσα στον Ιούνιο να δώσω την προσφορά σύνδεσης και την εγγυητική. (Δεν ξέρω αν μπορώ να πάρω παράταση αν μέχρι τότε δεν έχει έρθει ο ΔΕΣΜΗΕ).

Τέλος πάντων, νομίζω είμαι κατοχυρομένος με αυτές τις συνθήκες. Αν κάποιος νομίζει ότι μου διαφεύγει κάτι παρακαλώ να ενημερώσει, μη πάθουμε και κανένα πατατράκ. Η Ιδέα να μπω ως συναίτερος δεν με αφήνει αδιάφορο. Καθώς μάλλον θα μπορούνε να κλείσουν καλύτερες συμφωνίες απο εμένα και θα είμαι περισσότερο κατοχυρομένος σε θέματα ασφαλείας. Θα υπάρχει μεγάλη επένδυση να προστατευτεί απο κακόβουλες πράξεις αλλά και απο θέματα εγγυήσεων. Παρόλα αυτά, ξέρει κάποιος που κυμένονται οι τιμές?

Link to comment
Share on other sites

Με 1 MWp δεν παίρνεις απαλλαγή απο ΕΠΟ ( για την ακρίβεια πάνω απο 500KWp) οπότε και να γειτνιάζει δεν υπάρχει θέμα για την επένδυση τους.

θα πρέπει να πάρoyn Εγκριση Περιβαλλοντικών όρων, εσύ δεν έχεις θέμα γιατί όταν πήρες την απαλλαγή απο ΕΠΟ δεν υπήρχε άλλο πάρκο στα περιξ, όσο για την τιμή...

Αν είναι αγροτική γη πόσο σου αποδίδει στο στρέμα η καλλιέργεια σου? θα υπολογίσεις τι θέλεις να βγάλεις απο την ενοικίαση θα κάνεις την πρότασή σου και αν τους βολευει το προχωράτε γενικά έχω ακούσει απο 150 μέχρι 300€/στρ (δεν μπορώ να είμαι πολύ συγκεκριμένος γιατί παίζουν πολλές παράμετροι)

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ρωτάς που είναι, παίζει κανένα ρόλο? Αν ξέρεις κάποιον που ενδιαφέρεται μπορεις να μου στείκεις και μήνυμα. Απο ότι σκέφτομαι νομίζω η τιμή θα πρέπει να είναι περισσότερη απο ότι οι συμβατικές για τα χωράφια, γιατί το δεσμεύει για 20 χρόνια, σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Και ποιος είπε ότι οι μεγάλες εγκαταστάσεις δεν έχουν, άτυπα, προτεραιότητα; Γιατί η ΔΕΗ έβαλε τους μη αγρότες-επενδυτές τελευταίους στην προτεραιότητα εξέτασης φακέλων, μετά από τα MW και τους αγρότες; Ξέρετε πόσες άδειες επενδυτών για 100άρια είναι στον αέρα κι είναι αιτία το νέο χρηματιστήριο-φούσκα που λέγεται "Πράσινη ενέργεια από Φωτοβολταϊκά πάρκα";

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον υπάρχει σύγχυση,

σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε Φ/Β υπήρχαν και προ του 3851

τα MW και τα κάτω απο 1MWp απο ΡΑΕ μεταβιβάστικαν στο διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΗ) και ΝΑΙ αυτά τα MW έχουν προτεραιότητα.

τα ΜW Που κατατέθηκαν μετά τον 3851 είναι στο πάγο και σε καμμία περίπτωση δεν έχουν προτεραιότητα έναντι είτε αγροτών είτε των παλιών αδειών ή εξαιρέσεων είτε των Β. Στεγών.

Επίσης υπάρχει περίπτωση χωράφι με κατάθεση μετά τον 3851 να πάρει νωρίτερα Ο.Σ απο κάποια Β. Στέγη λόγω κατάστασης δικτύου ΔΕΗ .

οπότε υπάρχει ένα γενικό guidleine που λέει

 

πρώτα παλιές άδειες και εξαιρέσεις

Αγρότες & Β. Στέγες

λοιποί

 

αλλά έχει να κάνει και με την κατάσταση του δικτύου κορεσμός

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.