Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φορολογικά Αναθεώρησης Οικοδομικής Άδειας


Recommended Posts

Σε αναθεώρηση άδειας σε ισχύ (τροποποίηση αρχ. μελετης) πρέπει να πληρωθούν και πάλι εισφορές στην εφορία (ΚΗ, εισφορά Δήμου κλπ) για τον προυπολογισμό της αναθεώρησης? Να σημειωθεί οτι το έργο τώρα ξεκινάει, δεν έχει κατασκευαστεί κάτι.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι, όπως και οι νέες πρόσθετες αμοιβές για μελέτη επίβλεψη που θα οριστούν.

 

ilia, σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, λογικό να ξαναπληρωθούν οι πρόσθετες αμοιβές του μηχανικού, αλλά οι εισφορές και η κρατήσεις γιατί να ξαναπληρωθούν? Εχεις σχετική εμπειρία με αναθεώρηση κατά την οποία χρειάστηκε να ξαναπληρώσεις αυτές τις εισφορές? Στο Π.Δ. 8/13.7.93 (ΦΕΚ-795 Δ') : "Τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών και έλεγχος των ανεγειρομένων οικοδομών" διαβάζω στο άρθρο 6 παρ 5α) "Κατά τις αναθεωρήσεις των οικοδομικών αδειών οι πάσης φύσεως κρατήσεις και εισφορές που κατεβλήθησαν κατά την έκδοση της άδειας συμψηφίζονται κατά τη χορήγηση της αναθεώρησης. "

 

Πως ακριβώς συμψηφίζονται? Δεδομένου οτι στην περίπτωσή μου δεν υπάρχει αύξηση προυπολογισμού αλλά απλώς τροποποίηση κάποιων σχεδίων που δεν έχουν κατασκευαστεί, τι συμψηφισμός θα γίνει? Εφόσον μιλάμε για ίδιο προυπολογισμό προφανώς δεν θα προκύπτει κάποια διαφορά τουλάχιστον για τις εισφορές που πληρώνονται στην εφορία και υπολογίζονται βάση προυπολογισμού. Καταλαβαίνω κάτι λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Αν ο προϋπολογισμός είναι ο ίδιος και οι κρατήσεις θα είναι οι ίδιες, οπότε εάν τις έχεις πληρώσει είσαι ok.

 

Εάν όμως σου έχουν ορίσει αύξηση των αμοιβών, τότε θα πληρώσεις μόνο τις κρατήσεις και τις εισφορές που οφείλεις από εκεί.

 

Οι πρόσθετες αμοιβές θα οριστούν από τον υπάλληλο της Πολεοδομίας σαν ένα πρόσθετο ποσοστό της αρχικής αμοιβής, π.χ. 10% πάνω ή κατόπιν συνεννόησης.

 

Σε κάθε περίπτωση συνεννοήσου με την πολεοδομία σου.

Link to comment
Share on other sites

Είναι υποχρεωτικό να πληρωθεί ελάχιστη αμοιβή μελέτης και ελάχιστη αμοιβή επίβλεψης έστω κι αν η αναθεώρηση αφορά πολύ μικρή τροποποίηση;

Link to comment
Share on other sites

Δεν πληρώνεται η γνωστή ελάχιστη αμοιβή Γιάννη...

Όπως γράφει και ο Ηλίας ένα ποσοστό στην αμοιβή προστίθεται μετά από ...σκληρές διαπραγματεύσεις με τον ελεγκτή...

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που έχουμε ημιτελής οικοδομή, υπάρχει οικοδομική άδεια, και γίνονται νέες μελέτες, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γίνει και η αντίστοιχη αναθεώρηση άδειας;

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά χαίρετε καλό μήνα και καλή εβδομάδα...

Μία γνωστή μου θέλει να κάνει ανανέωση-αναθεώρηση της υπάρχουσας οικ. άδειας σε νεόκτιστο σπίτι (3όροφο) και με ρωτάει και εγώ σας ρωτώ με τη σειρά μου διότι είμαι νέος στην αγορά εργασίας είναι ανάγκη να ξαναπληρώθεί ο μηχανικός για την αμοιβή του ως μελέτη-επίβλεψη?

Η πρώτα να συννενοηθεί η γυναίκα με την αρμόδια πολεοδομία?

 

Μπορώ εγώ να καταθέσω τα χαρτια είμαι μηχανικός Τ.Ε.

Και πόσο είναι το κόστος της αμοιβής τα δίνει στο μηχανικό και τα κάνει αυτός όλα ή στην πολεοδομία πληρώνει ο ιδώτης ???

Είναι ανάγκη παιδιά λήγει η άδεια 5ετίας και χρειάζομαι σύντομη απάντηση...Ευχαριστώ!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.