Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέο προσωπικό site


gnusselt

Recommended Posts

Δημιούργησα ένα προσωπικό site με θεματολογία των μηχανικών. Είναι ακόμη στην αρχή αλλά έχω μεράκι και πιστεύω να το εμπλουτίσω :wink:

 

Δείτε το, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε και πείτε μου αν σας αρέσει και τι θέλετε να δείτε.

 

http://nektarios.web44.net/

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ωραίο....μόνος σου το έκανες ?

 

να ρωτήσω κάτι άλλο, καθώς και εγώ είμαι στη φάση να κάνω σελίδα?

 

Πιστεύεις πως βοηθάει και αξίζει το κόστος γενικά μιλώντας ?

 

όλα μαζί αναγωγή στο μήνα πχ ??

 

:roll:

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά θα σας φανεί παράξενο αλλά η σελίδα για να στηθεί μου πήρε μισή ώρα!

Η υποστήριξή της όμως θέλει δουλειά.

π.χ. ο κτιριοδομικός κανονισμός που έβαλα πρώτα ήταν σε μορφή pdf. Έπρεπε να το κάνω σε μορφή doc και μετά να το μορφοποιήσω τόσο όσο να είναι ευανάγνωστο. Αυτό μου πήρε 1 ώρα.

Η σελίδα έγινε μέσα από site που είναι ανεβασμένη τώρα η σελίδα με τα υπέροχα εργαλεία που έχει. Οι υπηρεσίες του είναι δωρεάν. Αν θέλεις στατιστικά ή λογαριασμό e-mail κτλ τότε πας σε pro έκδοση αλλά αυτό δεν με ενδιαφέρει. Παρότι στο παρελθόν είχα ασχοληθεί με επαγγελματικά εργαλεία του χώρου πιστεύω ότι αυτό το site με βόλεψε αφάνταστα! Φυσικά, σε ένα-δυο σημεία χρειάζεται να "σκάψεις" λίγο στη γλώσσα html αλλά δεν είναι τίποτα. Γενικά είναι πολύ καλή υπηρεσία και σε γλιτώνει από πολλές ώρες δουλειάς και χρημάτων. Γνωστό ελληικό portal ζητάει περίπου 1 ευρώ την ημέρα. Δεν είναι πολλά για ένα site. Αλλά στη computerιστικη ζωή μου έμαθα να τα κάνω όλα μόνος μου ώστε να έχω τον έλεγχο. :smile:

 

Δεν μου είπατε όμως σχόλια για το περιεχόμενο της σελιδας 'Υπηρεσίες' που είναι η κύρια σελίδα του site. Περιμένω ιδέες.

Link to comment
Share on other sites

Gnusselt ωραιο layout η σελιδα! Καλη συνεχεια! Θα σου απορροφησει πολυ χρονο η προσπαθεια αυτη αλλα αν ειναι το μερακι σου τοτε οι θυσιες που θα κανεις (ελ.χρονος) δεν θα πανε χαμενες.

 

Το ευρος των δραστηριοτητων ειναι μεγαλο και σιγα σιγα θα το συμπληρωσεις το σαιτ. Μια ιδεα ειναι το υπηρεσιες να το χωρισεις σε κομματια οπως τα ειχες παραθεσει. Πχ ηλεκτρολογικα, μηχανολογικα, περιβαλλοντικα, αδειες απο νομαρχια,...

Μετα να χωρισεις σε υποκατηγοριες. Υποσταθμοι, χαμηλη ταση, ειδικες εγκαταστασεις,...

Θερμανση, κλιματισμος, υδραυλ.δικτυα, πυροσβεστικα συγκροτηματα,...

 

Αφου κανεις ολα αυτα μετα σιγα σιγα μενει να αρχισεις να συμπληρωνεις με υλικο. Αναλογα το χρονο που σου περισσευει..

 

Καλη συνεχεια σε ολα.

 

(υγ. παλιοτερα με τι ειχες ασχοληθει οσον αφορα στησιμο σελιδων;)

Link to comment
Share on other sites

TheoTDM900 : Σωστός!

 

ckiriako : έχω ασχοληθεί με γραφιστική (Corel,Photoshop κτλ) καθώς και με διάφορα προγράμματα web authoring αλλά από χόμπυ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους. Ασχολούμε εδώ και χρόνια με τις υπηρεσίες διαδικτύου και με αφορμή αυτό το θέμα θα ήθελα να σας συμβουλέψω για 2-3 πραγματάκια που τέθηκαν, όπως ακριβώς έχω πάρει πολύτιμη βοήθεια από το φορουν στα τεχνικά θέματα που έχω αμελήσει πολλά χρόνια και λέω να ασχοληθώ τώρα για πρώτη φορά :wink:

 

Μερικά πράγματα που είναι πολύ σημαντικά για την επιτυχία ενός δικτυακού τόπου:

 

- Αγοράστε ένα domain name. Είστε επαγγελματίες, δεν μπορει να βάλετε στην κάρτα σας διεύθυνση του τύπου http://karamitsos.freeweb.com αλλά http://www.karamitsos.gr.'>http://www.karamitsos.gr. To κόστος του domain είναι 20-40 ευρώ τα 2 χρόνια.

 

- Ποτέ μην φιλοξενείτε τη σελίδα σας σε FREE HOSTING, όπως ο φίλος μας που άνοιξε το θέμα. Αγοράστε δικό σας χώρο web hosting, ώστε να χρησιμοποιήσετε το domain σας http://www.karamitsos.gr και να έχετε στη διάθεσή σας εργαλεία στατιστικών και δικά σας email του τύπου [email protected] . Το κόστος φιλοξενίας είναι 60-300 Ευρώ το χρόνο ανάλογα με τις προδιαγραφές και την εταιρία φιλοξενίας.

 

Αυτό που απομένει είναι η ανάπτυξη του δικτυακού τόπου και το περιεχόμενο

 

- Η ανάπτυξη του δικτυακού τόπου μπορεί να γίνει από σας ή μια εταιρία web design. Μπορείτε μόνοι σας να αναπτύξετε το site χρησιμοποιώντας κάποια δωρεάν script (πχ joomla, wordpress) που είναι διαθέσιμα σε κάθε σοβαρό πακέτο φιλοξενίας. Αν θέλετε κατι πιο εξατομικευμένο τότε πάτε σε εταιρία, όπου υπάρχουν σοβαρές και τυχοδιώκτες. Ψάξτε στο google για εταιρία, δείτε τα έργα που έχει κάνει και επικοινωνείστε μαζί τους. Καλό είναι να ζητήσετε ιστοσελίδα που σας δίνει την δυνατότητα να την ενημερώνετε μόνοι σας (δυναμική ιστοσελίδα) Το κόστος εξαρτάται από τις προδιαγραφές της ιστοσελίδας και είναι 800-2500 Ευρώ

 

- Σχετικα με το περιεχόμενο πρέπει να αποφασίσετε από την αρχή αν θέλετε να παρουσιάσετε τη δουλειά σας ή αν επιπλέον θέλετε να προσφέρετε ενημέρωση. Να ξέρετε ότι όσο πιο πολύ περιεχόμενο έχει ένα site τόσο πιο εύκολα θα σας βρίσκουν οι μηχανές αναζήτησης και τόσους περισσότερους επισκέπτες θα έχετε. Αλλά θέλει χρόνο.

 

Γενικά με τη σοβαρή ιστοσελίδα (domain+περιεχόμενο) επιδιώκουμε να δείξουμε ένα σύγχρονο προφίλ και, αν βάλλουμε και ενημερωτικό περιεχόμενο, να δείξουμε πιο ειδικοί και γνώστες του αντικειμένου. Επίσης να ξέρετε ότι μια καλή ιστοσελίδα μπορεί να προσφέρει στη δουλειά σας, αλλά μια κακή μπορεί να μειώσει το prestige και να κάνει κακό στη δουλειά σας (καλύτερα να μην έχετε)

Link to comment
Share on other sites

bill : Έθεσες τα πράγματα σε μια σωστή βάση. Μια επαγγελματική σελίδα πρέπει να περιέχει :

Προφίλ εταιρείας

Ταυτότητα εκτελεσθέντων έργων (με όποια λεπτομέρεια χρήζει προσοχής να αναφέρεται)

Υπηρεσίες που προσφέρετε στους πελάτες σας (μελέτες, αδειοδοτήσεις) με κάποια μικρά κόλπα και αποκωδικοποίηση - σχολιασμό των νόμων

Καινοτόμες ιδέες ή Πράγματα στα οποία είστε δυνατοί

Συνδέσεις που θα ξεφεύγουν του κλασσικού http://www.ypan.gr

Downloads που με τη βοήθειά τους οι άνθρωποι θα θελήσουν να σας γνωρίσουν από κοντά. Δεν αναφέρουμε τεχνικά θέματα και δυσπρόσιτα στον μη μηχανικό.

 

Ένα τεχνικό site πρέπει να είναι απλό και λειτουργικό. Απαγορεύονται τα φλας, τα cliparts και οι μεγάλες εικόνες. Προτιμάμε τις μικρές εικόνες που οδηγούν (link) στη μεγάλη έκδοσή τους. Το θέμα σας δεν είναι τα... Χριστούγεννα.

 

-------------------------------------------------------------------

 

Το δικό μου site δεν έχει σκοπό το ψάρεμα πελατών. Για αυτό δεν αναφέρω τίποτα παρά μόνο ένα e-mail. Το έκανα λιτό και χρήσιμο (εύχομαι). Δεν αναφέρεται στον μη μηχανικό. Αφορά τους συναδέλφους μηχανικούς που όπως και εγώ στην αρχή τα βρήκα σκούρα στην εύρεση της νομοθεσίας και σε επίλυση τεχνικών προβλημάτων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μίλησα για ψάρεμα πελατών .... ότι σκοπό και να έχει μια ιστοσελίδα πρέπει να στηθεί σε σωστές βάσεις. Δεν θα είναι κρίμα να μεγαλώσει το σιτε σου και να είναι γεμάτο πληροφόρηση και κάποια στιγμή ξαφνικά να σταματήσει η free φιλοξενία που έχεις, να χαθούν όλα και να πάει ο κόπος χαμένος;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.