Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εχεις UPS?


Faethon11

Recommended Posts

O κατασκευαστης το μονο που λεει ειναι οτι αν δεν εχει χρηση για μεγαλο διαστημα βγαλτε το απο την μπριζα. Σε ερωτηση του service μου ειπαν συνεχεια στην μπριζα χωρις αιτιολογια γιατι ηταν απαντηση σε email. 

To ups ειναι το bitmor u850va και βγαζει 480w και ο προβολεας μου ειναι στο Mode της λαμπας που το εχω περιπου 290w το εχω τεσταρει και δουλευει ενταξει μου αφηνει τον χρονο να τον κλεισω με την ησυχία  μου,

Ανεμιστήρα δεν εχει δεν κανει θορυβο και δεν με νοιαζει αν θα ειναι stand by ο προβολεας αφου ανοιγουν μαζι.

Τεσσερεις μερες τωρα που το δουλευω ετσι δεν βλεπω πτωση μπαταριας αλλα και να εχει ενα ποσοστο θα το καλυψει οσο θα δουλευει με το προβολεα.

Μπορει οντος να κανει καλο στην μπαταρια να ειναι στην μπριζα αλλα με χαλαει να το βλεπω να δουλευει αδικα αφου δεν εχω κατι αλλο να του συνδεσω μια και το θελω αποκλειστικό για την προστασια της λαμπας του προβολεα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 96
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η μπαταρία που έχει μέσα πρέπει πάντοτε να είναι φορτισμένη, αν δεν το χρησιμοποιείς και το έχεις βγάλει και από την πρίζα τότε κάθε 2-3 βδομάδες σύνδεσέ το και άστο να φορτίσει.
Στο τέλος της ημέρας το σβήνεις από τον διακόπτη του στην πρόσοψη έτσι ώστε αν το βράδυ γίνει διακοπή ρεύματος να μην λειτουργήσει νομίζοντας ότι στην έξοδο υπάρχει ο προτζέκτορας ή άλλο φορτίο.

Μερικά (ακριβά) UPS καταλαβαίνουν και σβήνουν μόνα τους όταν η εξοδος πέσει κάτω από κάποιο όριο, πχ 2 ή 5W ή 5%.

 

Αν μιλάς με το service ας επιβεβαιώσουν ότι φορτίζει την μπαταρία όταν είναι μεν στην πρίζα αλλά με τον διακόπτη στο OFF.

Πρέπει να είναι αυτό Bitmore U650/U850, manual.

10-15min με 100W φορτίο, line interactive, 6 ώρες για 90% φόρτιση, αυτό το 'δεν κάνει για server' κάνει εντύπωση, ίσως λόγω της 'Ημιτονοειδής, τροποποιημένη' εξόδου του ή του χρόνου μεταγωγής ή για κάποιο λόγο (s/w?).

Edited by AMHxaNos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα ναι αυτο εινια το ups φορτιζει οταν το εχεις στο off . Η χρηση του τωρα στις γιορτες ειναι σχεδον καθημερινή μετα θα ειναι τουλαχιστον 3 φορες την βδομαδα καμμια ταινια και τα ποδοσφαιρα.

Στο τεστ που εκανα διακοπτοντας το ρευμα με αργες κινησεις ειδα την μπαρα του φορτιου στη μεση την μπαρα της μπαταριας να χανει ενα σκαλι και αφου εκλεισα τον προβολεα τελειωσε και το ανεμηστηρακι ψυξης τηε λαμπας σε λιγα δευτερα ξαναανεβηκε η μπαρα μπαταριας στο φουλ.

Αρα δεν εφαγε πολυ και εδειξε οτι ειχε αυτονομια να τον κλείσεις  με ανεση.

Θα συνεχισω να το δουλευω ετσι δηλ να το κλεινω τελειως αν περασουν αρκετες μερες θα κανω ενα τσεκαρισμα αν ειναι φορτισμενο και βλεπουμε η θα παει καλα η μπαταρια η θα την αλλαξω πιο γρηγορα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Εχω ένα μικρό Ups της MGE (700 VA/390 Watts) για το laptop.
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα-θέμα ... κάτι τεσοπάντων που μπορεί να δημιουργηθεί και αν ναι ποιο είναι το πρόβλημα,
αν δεν πάρει ρεύμα απευθείας από την πρίζα στο τοίχο αλλά μέσω ενός πολύμπριζου ασφαλείας (το πολύμπριζο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα στον τοίχο) που επάνω του το πολύμπριζο έχει ένα tv-monitor 23" (45W), εκτυπωτή (22W), pos ?

Ευχαριστώ.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Γιώργο με τα watt που αναφέρεις, μόνο αν τα "ποδαράκια" - ακροδέκτες κάποιου φις είναι χαλαρά και δεν σφηνώνουν, (με αποτέλεσμα διακοπές τροφοδοσίας), μπορεί να υπάρξει πρόβλημα λόγω σπινθηρισμών. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ πολύ Αντώνη. Αυτό υποψιαζόμουν κι εγώ αλλά ήθελα να το επιβεβαιώσω από κάποιον που είναι ειδικότερος ... σ' ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Γεια σας,

έχω το UPS που παρεμβάλλεται μεταξύ ενός κλάδου της τροφοδοσίας και των κρίσιμων φορτίων για τα οποία θέλουμε αυτονομία ενός συγκεκριμένου χρόνου. Κατόπιν αναζήτησης σε τεχνικό φυλλάδιο κατασκευαστή UPS ισχύος 10 kVA είδα ότι ο κατασκευαστής προτείνει για την είσοδο του UPS την ασφάλισή του με συσκευή προστασίας υπερφόρτισης και την προστασία της γραμμής που οδηγεί την έξοδο του UPS στα κρίσιμα φορτία με μικροαυτόματο διακόπτη. Αυτό μου φαίνεται λογικό σε περίπτωση που τα κρίσιμα φορτία βρίσκονται σε άλλο Πίνακα σε σχέση με τον Πίνακα της κύριας τροφοδοσίας.

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποια κοινή πρακτική σε περίπτωση που η είσοδος και η έξοδος του UPS βρίσκονται στον ίδιο Πίνακα? Εννοώ είναι απαραίτητη πάλι η ασφάλιση και της εισόδου και της εξόδου ή η έξοδος δεν είναι απαραίτητο να ασφαλιστεί? Παίζει ρόλο η ισχύς του UPS (και κατ' επέκταση και η διατομή των καλωδίων) σε μια τέτοια περίπτωση για να εξετάσουμε την ασφάλιση ή μη ή επιβάλλεται η ασφάλιση και στις δύο πλευρές για λόγους προστασίας και δυνατότητας συντήρησης της συσκευής?

Υ.Γ. Δε βρήκα σχετικό νήμα στο forum, γι' αυτό κι έγραψα εδώ το θέμα. Αν υπάρχει κάτι και μου έχει ξεφύγει παρακαλώ όπως μεταφερθεί.

Edited by Panagiotis T.
Link to comment
Share on other sites

ασφαλιζεις φορτίο ή/και αγωγό. Αν το κατανοήσεις αυτό η λύση είναι απλή.

Ακόμα και στην περίπτωση που η είσοδος είναι ίδια με την έξοδο (αγωγός / φορτίο) πάλι θέλει ασφάλιση στην έξοδο γιατί το UPS έχει μπαταρίες οι οποίες δεν επηρρεάζονται από την ασφάλεια (δηλ τυχόν διακοπή) της εισόδου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Συγγνώμη για την ασχετοσύνη μου στο θέμα, αλλά ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Το UPS που αγόρασα γράφει 650VA / 360W.

Σημαίνει αυτό ότι καταναλώνει συνεχώς 360W;

Αν όχι, πόσο ρεύμα "καίει" ένα UPS αυτής της κατηγορίας;

Link to comment
Share on other sites

Το UPS καταναλώνει τόσο ρεύμα, όσο είναι τα φορτία που τροφοδοτεί (+ κάτι απειροελάχιστο επιπλέον)

Όταν δεν τροφοδοτεί τίποτα, καταναλώνει πολύ λίγο, όσο χρειάζεται για τη συντήρηση φόρτισης των μπαταριών.

Τα VA / W που γράφει, είναι τα μέγιστα που μπορεί να τροφοδοτήσει.

Edited by antloukidis
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.