Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέος μηχανικός που ενδιαφέρεται για ίδρυση εργοληπτικής εταιρίας!


koniako

Recommended Posts

Να σου απαντήσει επειτα απο 1 χρόνο και κάτι μήνες, δύσκολα φίλε.

 

Κοινοπραξία δεν μπορούν να κάνουν. Το νομαρχιακό δε συνδυάζεται με το Α1. Με το εταιρία εννοείς κάτι μετέωρο ή κάτι σαν ΕΠΕ , ΟΕ κτλ; Προφανώς το 2ο. Τότε κατα την ίδρυση της, κανονίζεται τα ποσοστά συμμετοχής σας. Η εταιρία κάνει φορολογική δήλωση, τα κερδη τα παιρνουν οι μετοχοι (οι 2 σας) και με τη σειρά σας φορολογική δήλωση για τα εσοδα αυτά.

 

Πες μου τι θες ακριβώς, για να σου πώ.

 

Το πιο απλό ειναι αν εμπιστεύεσαι το φίλο σου το εξής. Παίρνει με το Α1 του ενα εργο πχ 50.000ε

Κάνεις ιδιωτικό συμφωνητικό υπεργολαβικό για 50-50 αν θες. Αλλά ετσι θα μπλέξετε με τα εξοδα. Διότι δε μποριε ναναι ολα μπετά και σίδερα που μπορουν να κοπουν ΤΠ μισά-μισά. Θα'ναι και μεροκάμματα και ικα και παει λεγοντας. Γίνεται πάντως.

Και μαύρα γίνεται, αλλα πλεον θα δίνεις τουλάχιστο ένα 30% απτο κέρδος στο συνάδελφο σου για την εφορία του. (αν κόβει τα πάντα στο ονομα του εννοώ). Αλλα μαύρα δε σε συμφέρει γιατι δε παίρνεις εμπειρία για το πτυχίο και οι φορολογικοί καιροί ειναι επικίνδυνοι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω για την απαντηση!

Ναι το 2ο εννοούσα..Γενικά τοπιασες πολυ καλα!Αυτό ήθελα να πώ.

Θεμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει, είναι τυφλή!

Το θέμα είναι τι καλύτερο μπορεί να γίνει φορολογικά-νόμιμα. ΓΙατί εχεις δίκιο είναι πονηρές εποχές. Ακριβώς το παράδειγμα που έθεσες. Παίρνουμε με Α1 ένα έργο 50.000 κτλ.

Αν γίνει εταιρεία π.χ. ΕΕ, ΕΠΕ κτλ, πας στους διαγωνισμούς ως εταιρεία με Α1 πτυχίο?

Αλλιώς αυτό με το υπεργολαβικό έχεις δίκο, για να μαζεύω και εγώ χαρτιά, γιατί δυστυχώς παλια δούλευα σε εταιρεία με κατασκευές κτηρίων και δεν μετράει η εκεί εμπειρία μου αφού είμαι έργων υποδομης. Βεβαια όπως ελιπες, με τα ΙΚΑ κτλ δεν ξέρω πως γίνεται.

 

Πάντως σε ευχαριστώ πολύ!!!Γενικά οι απαντήσεις οσυ αυτές τις μέρες μεχουν ξεμπλέξει σε πολλά!!

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά δεν θέλω να φανώ απαισιόδοξος αλλά οι εποχές του χτυπάω κανά εργάκι και βλέπουμε έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.geokon στους προυπολογισμούς που θα μπορείς να συμμετέχεις με Α1 θα έχεις τον εξής ανταγωνισμό : Νομαρχιακά, Α1,Α2 και 1ης΄πολλοί από τους οποίους με εξοπλισμό ιδιόκτητο και τραπεζικούς λογαριασμούς ικανούς να χρηματοδοτήσουν έργα το ελάχιστο μέχρι την εξόφληση της 1ης πιστοποίησης.. Στατιστικά για να πάρεις δουλειά πλέον με εξαιρετικά ανθυγιεινή έκπτωση εννοείται, πρέπει να κατέβεις σε πολλές πολλές δημοπρασίες (η δικιά μου αναλογία τα τελευταία 2 χρόνια είναι 33 προς 1). Υπολόγισε λοιπόν ένα κόστος ανά δημοπρασία εντός νομού 50€ κατ'ελάχιστο( εγγυητική συμμετοχής, μηχανόσημα, τεύχη, βενζίνες) βάλε σύλλογο, ασφαλιστικές ενημερότητες, ικα, φορολογικές και δεν συμαζεύεται... Στην θέση σου θα το σκεφτόμουν πολύ...ΕΚΤΟΣ και αν έχεις κονδύλια να αυτοχρηματοδοτηθείς έως ότου πάρεις δουλειά,χτίσεις ταμείο κλπ...

 

Φιλικά,

(εννοείται)

Link to comment
Share on other sites

Eχεις δικιο σε ολα..απλώς επειδή εδώ είμαστε μικρή κοινωνία , σε έργα περιπου 20-30 χιλ, 5-6 κατεβαινουν...Ηδη κατεβηκαμε μια φορα και ψιλοπήραμε σειρά...Εδώ είναι αν εισαι ντόπιος.Αυτος είναι ο κανόνας.Ελπίζω οτι μεχρι τις 5 πρώτες θα έχουμε παρει ένα. Εδώ ισχύει ότι οποιος έχει πάρει, περιμένει να ξανάρθει η σειρά του. Αρα βλέπουμε... Οι εκπτώσεις που δίνουμε δεν εχουν ξεπεράσει το 5% εδώ και πού καιρό.Υπάρχει μια συμφωνία γενικά. Θα δούμε κιολας...

Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα..Αλλά και τι να κάνεις??Δουλεύω 6 μήνες εκτός αντικειμένου και έχω πάθει κατάθλιψη...+ 1,5-2 χρόνια ανεργίας..Αρα καλύτερα ναχω μια ελπίδα για ένα εργάκι.

Στην Αθήνα ήταν όπως τα λες. Στην καλύτερη υπήρχε κλήρωση με άλλους 20. Στην χειρότερη χτυπαγαν με 55%...ΓΙαυτό και κάναμε άνοιγμα στη νομαρχία καταγωγής μας..Για να δουμε.

ΓΙα το ταμείο που λες, έχεις δίκο. ΓΙαυτό και προσπαθούμε ναναι μικρά έργα..Επίσης μεσω κανενός συγγενή πουχει θέση παλεύουμε να παρουμε καμια απευθείας ανάθεση. 2 μηνες πριν ο δήμος έδωσε 6 απευθείας σε 6 διαφορετικούς..Μπορεί να πάρουμε και εμείς κάτι στο μέλλον.Μικρά εργάκια ισα ισα να μη χανουμε επαφή με το επαγγελμα.

Προσπαθώ να μην τα παρατήσω και γίνω αγρότης όπως πολλοί συνάδερφοι έκαναν απογοητευμένοι...

Link to comment
Share on other sites

@ geokon,

 

δείχνεις να έχεις πλήρη επίγνωση. αν υπάρχει κ αυτό το - ας το πούμε συναδελφικό κλίμα κ για όσο υπάρχει - κυνήγησέ το. σπάνιο γιατί κ στην περιοχή μου γίνεται ο κακός χαμός. κ ένας να είναι που λέει ο λόγος...από εκεί κ πέρα έναν καλό λογιστή κ ο Θεός βοηθός...εξάλλου σίγουρες προβλέψεις πλέον δε μπορεί να κάνει κανένας κ για κανέναν τομέα

Link to comment
Share on other sites

Αν ειναι τα πράγματα έτσι, μακάρι συνάδελφε. Αν τηρείται και "σειρα" ακόμη καλύτερα. Σπάνιο φαινόμενο...Ακόμη και σε τοπικές κοινωνίες.

 

Πιστεψε με, αν πληρώνονται στην ωρα τους, 3 45ρια το χρόνο, αφήνουν πολύ χρήμα, για τα δεδομένα της εποχής με μηδενικό άγχος.

 

Go for it, τότε και να ευχεσαι να μην σηκωθεί κανενός συναδέλφου η μυτη τοσο ψηλά και χαλάσει τη "δουλεια".

 

Το ρεκορ μου, ειναι κλήρωση με 60 ατομα. Απο τα οποία 60, οι 50 ηταν δορυφόροι...

Link to comment
Share on other sites

geokon,

 

σαν να μην είσαι και πολύ νέος στο χώρο των Δ.Ε.

 

Όπως και να χει, κυνήγησέ το αλλά με προσοχή, καθώς το θέμα είναι όχι να πάρεις έργο αλλά να πληρωθεί στην ώρα του.

 

Προσωπικά αποφεύγω τα έργα από ίδιους πόρους των Δήμων ή με χρηματοδότηση ΣΑΤΑ (εκτός και αν η σχέση σου με το Δήμαρχο είναι παραπάνω από άριστη). Τα λεφτά δεν φτάνουν για όλους. Τα έργα που ανέφερες από προϋπολογισμούς μάλλον εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες.

Link to comment
Share on other sites

Οπως λεει και ο Sigio, ακόμη και η χρηματοδότηση ΣΑΤΑ ωχριά πλέον...(ενδεικτικά δεν εχουν παρει οι Δημοι καμμία δόση φέτος, και οταν παρουν θα'ναι κουρεμένη επίσης).

 

Απο την αλλη αγαπητε συνάδελφε, εργα ΕΣΠΑ δε μπορούμε να πάρουμε εμείς οι "νέοι". Διότι οι προυπολογισμοί ειναι συνήθως μεγάλοι. (πχ για εμένα ενα εργο 250.000 το θεωρώ μεγάλο). Αναλόγως την οικονομική κατάσταση του καθενός πάντα...

Η πλάκα ειναι πως παρόλο που δε πληρώνει κανείς δήμος, ολοι σφάζονται να παρουν τα Χ έργα ακόμη και με 55-60% εκπτωση...Δε μπορώ να το κατανοήσω αυτό. Αντε σε εργα ΕΣΠΑ, και σπεσιαλ χρηματοδοτήσεων να πω πως το ψιλοκατανοώ.

Link to comment
Share on other sites

Sigio έιμαι ολοκαινουριος στα Δ.Ε!!χαχα!! Αλλά τι να κάνω...Οντως ειναι ΣΑΤΑ τα πιο πολλά και όντως χρωσταει κανα χρονο ο δήμος.Ας πάρουμε ενα για να μη γινουμε μοδίστρες (που ελεγε και ενας καθηγητης μου σε οσους εδιναν λευκες κολλες) και βλεπουμε. Αλλωστε τι να κανεις? Και εγω ελπίζω να μη γινει κατι και χαλασει η σειρά, μπας και παρουμε κατι αργα ή γρήγορα!!!

Στην πρωτη δημοπρασια που πηγαμε, λεει ενας εμπειροτεχνης <<25 χρονια στη δουλειά,πρωτη φορα βλεπω τοσο νεαρους>>!!

 

Kane αυτά τα ποσοστά δεν παίζουν για μενα. Εγώ 10% το οριο μου.Πριν ένα μήνα σε δημοπρασία έργου αν θυμάμαι καλα 72.000 , το πήρανε με 1.25% εδω περα.Φαντασου τι μιλητο έπεσε!

Ασε να τα παιρνουν με 55-60% . Σε λίγα χρόνια-αν αντεξουμε- ολοι αυτοί θα βαρέσουν κανόνια και θα μεινει η πιάτσα σε μας!!

Link to comment
Share on other sites

μην είσαι και τόσο σίγουρος για τα κανόνια....Αν αφαιρέσεις από τις εκπτώσεις τον ΦΠΑ που δεν αποδίδουν, τα εικονικά τιμολόγια, τα πλαστά τιμολόγια κλπ κλπ κλπ θα

 

δεις ότι πιο πιθανό είναι να σβήσουν οι νομοταγείς παρά οι αρουραίοι....Anyway και εγώ επειδή έπεσα στα βαθιά (στα πολύ βαθιά) πολύ νεαρός (μόλις στα 25 μου)

 

σου λέω ότι αξίζει να το παλέψεις εφόσον έχεις τα μυαλά σου στο κεφάλι σου (ακόμα, ποτε δεν ξερεις τι γινεται:)))))

 

ΥΓ:από 3669/08 πως πάς??? ξεκίνα διάβασμα....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.