Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός τοίχου αντιστήριξης


 

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

Είμαι νέα μηχανικός και μόλις ξεκίνησα δουλειά σε εταιρεία που αναλαμβάνει περιβαλλοντικές και άλλου τύπου μελέτες. Εγώ θα αναλάβω και τα απλά στατικά που προκύπτουν για νέες δεξαμενές (ΒΙΟΚΑ) και τοίχους αντιστήριξης.

Προσανατολίζομαι στα στατικά προγράμματα των εταιρειών της 3DR (τοίχος αντιστήριξης ή το αντίστοιχο της GEO5) και της Multisoft (Toixos), που δυστυχώς δεν έχει demo για να το δοκιμάσω/ελέγξω.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω με βάση την εμπειρίας σας, αν προτείνετε κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα ή γενικότερα κάποιο άλλο πρόγραμμα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου,

Τοίχος αντιστήριξης έχει και το Beton Express της Runet αν και ειναι λίγο μαύρο κουτί

http://runet.gr/Betonexpress.htm

Έχει και ένα πολύ ωραίο λογ/κό εδώ στο φόρουμ:

 

Link to comment
Share on other sites

Τα προγραμματα των τοιχων της GEO ειναι πληρεστατα . Αντιμετωπιζει πληθωρα φορτισεων ,σταθμων τοιχων ,πελματα καθ υψος κ.λ.π .

 

Link to comment
Share on other sites

Με όλο τον σεβασμό στον καλό συνάδελφο Άκη, δεν νομίζω πάντως ότι το beton express είναι μαύρο κουτί. Για του λόγου το αληθές, αν κατεβάσει κανείς το demo και δει το τεύχος για έναν τοίχο αντιστήριξης περιλαμβάνει κατα κυριολεξία ό,τι μαθηματική πράξη και τυπολόγιο έχει χρησιμοποιηθεί στο πρόγραμμα. Προφανώς η σειρά των γεωτεχνικών προγραμμάτων της 3DR είναι αυτό που λέει και η λέξη "γεωτεχνικά προγράμματα", άρα πληρέστερα στο γεωτεχνικό κομμάτι. Εξαρτάται πάντα με το τί θα ασχοληθεί κανείς. Δεν προτίθεμαι να πάρω θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, αλλά πάντα θα πρέπει να κρίνουμε και να προχωράμε σε αγορά λογισμικού και με βάση το τί είναι αυτό που καλούμαστε να λύσουμε. Πόσο δύσκολο ή αντίστοιχα συνηθισμένο μπορεί να είναι.

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

56 λεπτά πριν, pirsogiannis said:

Με όλο τον σεβασμό στον καλό συνάδελφο Άκη, δεν νομίζω πάντως ότι το beton express είναι μαύρο κουτί. Για του λόγου το αληθές, αν κατεβάσει κανείς το demo και δει το τεύχος για έναν τοίχο αντιστήριξης περιλαμβάνει κατα κυριολεξία ό,τι μαθηματική πράξη και τυπολόγιο έχει χρησιμοποιηθεί στο πρόγραμμα.

Καλησπέρα, κανένα πρόβλημα, πιο πολύ το είπα γιατί συμπληρώνεις κάποια δεδομένα σε έτοιμες περιπτώσεις τοίχοων και βλέπεις τα αποτελέσματα, το τεύχος πράγματι είναι αναλυτικό σε όλα του. Οπότε ας κατεβάσει το demo η συν/φος και μπορεί να την καλύπτει γι' αυτό που θέλει.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνοι, απλά ο όρος "μαύρο κουτί" έχει καθιερωθεί για λογισμικά που δεν μπορεί ο χρήστης να ελέγξει το παραγόμενο αποτέλεσμα εποπτικά και μέσα από αλληλουχία υπολογισμών. Την καλησπέρα μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.