Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συντήρηση οπλισμού παλαιάς κατασκευής


 

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Έχω μία παλαιά (δεκ. '60) ιδιόκτητη κατοικία και κάνω ριζική ανακαίνιση σε ένα από τα δωμάτια και στο λουτρό. Αφαίρεσα ολοκληρωτικά το σοβά από τοιχοποιία, κολώνες και ταβανι. Μετά την αφαίρεση του σοβά διαπίστωσα σε αρκετά σημεία των κάτω γωνιών των δοκαριών και σε ορισμένα των υποστηλωμάτων τοπικές αποφλοιώσεις του μπετόν και αποκάλυψη του οπλισμού με ελαφριά σκουριά. Τι υλικό μου προτείνετε να χρησιμοποιήσω για προστασία του οπλισμού (επάλειψη, κλπ) πριν το νέο σοβάτισμα, πώς θα "γεμίσουν" οι αποφλοιωμένες άκρες των δοκαριών και ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω; Υπάρχει κάποιο υλικό για δέσει ο νέος σοβάς πάνω στα παλαιά υποστηλώματα ή δεν χρειάζεται τίποτα;

Δεν ξέρω αν έγινε κατανοητό το πρόβλημά μου καθώς ίσως να μην ξέρω την πλεόν κατάλληλη τεχνικη ορολογία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν έχω άμεσα διαθέσιμη φωτό. Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι αρκετά κοινό και τυπικό σε όλες τις παλιές κατασκευές και δεν σχετίζεται (χωρίς να είμαι ειδικός) με προβληματα στατικής επάρκειας. Υπάρχει ουσιαστικά αποκόλληση μίας γωνιακής φλοίδας (μάλλον λόγω οξείδωσης και μακρόχρονου εφελκυσμού) μέχρι την αποκάλυψη των οπλισμών (κατα τα 3/4) στις κάτω άκρες των δοκαριών. Στα υποστηλώματα είναι πιο σπάνιο.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ noland

 

τα πράγματα όπως ειπώθηκε και παραπάνω δεν είναι απλά. Γίνονται μετρήσεις, βρίσκεται η παθολογία, απαιτήσεις προστασίας και τελευταία η επιλογή υλικών, διαδικασίας. Σκοπός είναι να δοθεί μία επιστημονικά δόκιμη χρονική προστασία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.