Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα με Topcon total station


Tom

Recommended Posts

Φίλε μου Tom.

Καλημέρα.

Είμαι νέος στο χώρο της Τοπογραφίας με ελάχιστα χρόνια εμπειρίας. Πρόκειται να επενδύσω με την αγορά ενος Τotal Station και κατά την περιήγησή μου στο forum είδα ότι είσαι κάτοχος του οργάνου για το οποίο και ενδιαφέρομαι. Ο κάτοχος του το αγόρασε στις αρχές του έτους με ελάχιστη χρήση. Θα ήθελα να μάθω αν και κατά πόσο είσαι ευχαριστημένος και αν θα το συνιστούσες ως μια καλή επένδυση. Ως τιμή πώλησης δεν έχει οριστεί από τον κάτοχο (δεδομένου οτι είναι σχεδόν αχρησιμοποίητο), αλλα περιμένει τη δική μου πρόταση. Εργάζομαι σε εργοτάξιο με αντικέιμενο κυρίως την οδοποιία. Το συγκεκριμένο όργανο είναι με servoμηχανισμό. Δεν έχω ξαναδουλέψει με τέτοιου είδους όργανο. Ενδείκνυται για τέτοιου είδους χρήση; Ένας τοπογράφος της ''παλιάς σχολής'' με προέτρεψε στην αγορά ενός απλού οργάνου ισχυριζόμενος την μη παραγωγικότητα σε τέτοιου είδους όργανα (καθυστέρηση στις σκοπεύσεις, στις μετρήσεις αλλά και στην εγκυρότητα των αποτελεσμάτων). Κατά πόσο αληθεύει κάτι τέτοιο;

Θα εκτιμούσα απάντησή σου

 

Με εκτίμηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φίλε The Lagman, να σου πω δεν έχω καταλήξει ακόμη. Η αλήθεια είναι πως το όργανο έχει πάρα πολλές λειτουργίες που βοηθάνε στις μετρήσεις, τα windows που έχει είναι πολύ βολικά και γενικά είναι καλοφτιαγμένο. Αυτό που με ανησυχεί λιγάκι όμως είναι ότι η Topcon δεν υπάρχει πια γιατί λέει αγοράστηκε από κάποια άλλη. Επίσης το γεγονός ότι αν "χτυπήσεις" το ίδιο σημείο δύο φορές η μέτρησή σου θα είναι διαφορετική, είναι λίγο εκνευριστικό - κάτι που από ότι λένε για άλλες εταιρείες δεν συμβαίνει. Στο τέλος τέλος αυτά που μετράνε είναι η τιμή, η αξιοπιστία και η χρηστικότητα κατά την ταπεινή μου άποψη. Την τιμή δεν την ξέρω, θα την κανονίσεις εσύ με τον ιδιοκτήτη. Όσο για την αξιοπιστία θα έδινα στο όργανο ένα 6 με 7 (στα 10) μιας και προσωπικά με έχει ζορίσει αρκετά. Για την χρηστικότητά του, το όργανο θεωρώ έχει όλες τις λειτουργίες που χρειάζεσαι συνδυάζοντας ένα total station και έναν υπολογιστή(σε γλυτώνει από αρκετή δουλειά γραφείου), αλλά πιστεύω ότι και τα αντίστοιχα μοντέλα στην ίδια τιμή άλλων εταιρειών όπως Sokia (που με έχει πείσει για την ποιότητά της όχι τόσο από προσωπική εμπειρία με κάποιο όργανο αλλά από "μαρτυρίες" χρηστών τέτοιων μηχανημάτων) θα έχουν τις ίδιες πάνω κάτω λειτουργίες. Γενικά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το όργανο αλλά τη δουλειά μου την κάνω. Tο ότι είναι σερβοκινούμενο έχει την πλάκα του και με καθυστέρησε λίγο στην αρχή μέχρι να το μάθω αλλά πλέον όλα οκ. Τελικά νομίζω ότι Αν ξαναγοράσω total station μάλλον θα δοκιμάσω Sokia.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο φίλε μου, αν θέλεις κάτι άλλο είμαι στη διάθεση σου.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Τom ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!

Κατόπιν αρκετών συζητήσεων και με άλλους συναδέλφους μάλλον θα στραφώ προς Sokkia..Αρκετά καλύτερες τιμές με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά και (με επιφύλαξη...) Ιαπωνέζικη αξιοπιστία..

 

p.s. Συγχαρητήρια σε όλους τους παράγοντες που μερίμνησαν για τη δημιουργία και την ορθή λειτουργία αυτού του Site.

Link to comment
Share on other sites

Τομ όταν το όργανο αργεί σημαίνει ότι ψάχνει τον στόχο .Αυτό που πρέπει να ελενξεις είναι άν ο σταυρός είναι στην ίδια ευθέια με το όργανο.Δηλαδή να κτυπάς στο κέντρο του σταυρού και όχι ποιο δίπλα, ξεκίνησε απο εκεί πρωτα.2)μήπως η μπαταρία είναι πεσμένη όταν μετραέι έτσι?Γιατί πεσμένη μπαταρία επηρεάζει το λέηζερ.3)μ'ήπως έχεις αλάξη κάτι στα settings του οργάνου για γρηγορότερη μέτρηση?Αν ναί άλαξε το στην κανονική .Ανοιξε το λέηζερ και σκοπευσε κάπου να βλεπεις την ακτίνα δες αν σταυρός και λέηζερ είναι στην ίδια ευθεία.

Εγώ έχω ένα Tcr 407 της leica είμαι απόλυτα ικανοποιημενος και μεγάλη ακρίβεια και κορυφαίο φακό (ιδίως όταν κοιτάς τριγωνμ. πολυ μακρια) .Σε μέτρηση 2780 περιπου μέτρα η απόκλιση στο ίδιο στόχο την 2η φορά 2 mm.

Μειονέκτημα το αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο το οποίο δεν έχει το συγκεκριμένο μοντέλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Έχω το topcon gts είναι η πρώτη φορά που το χειρίζομαι και χρειάζομαι την βοήθεια σας σε κάτι πολύ απλό για σας!!!! Ορίζω νέο έργο , ορίζω το σημείο στάσης π.χ 100, 100, 100 και πάω να ορίσω το σημείο προσανατολισμου, ορίζω s0 100, 300, 100 και πάω να προσδιορίσω το s0, αλλά δεν μου βγάζει συντεταγμέμες για χ , ψ. Πότε βγάζει χ, πότε ψ και δεν μπορώ σώσω το σημείο. Κάνω κάτι λάθος?????

Link to comment
Share on other sites

Πρωί πρωί αύριο συνάδελφε, τηλέφωνο στην Tree Company και ερώτηση!!

:) Μην αγχώνεσαι, γι αυτούς ειναι πολύ απλό να σου δώσουν σωστή και εγγυημένη καθοδήγηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μήπως κάποιος γνωρίζει γιατί ξαφνικά το total station συγκεκριμένα topcon 3005 LN έπαψε να δέχεται τα δεδομένα απο τον υπολογιστή (αρχείο συντεταγμένων σε μορφή txt) απλά περιμένω να φορτωθούν και αναμένει με τις ώρες χωρίς να κάνει τίποτα. ενώ μπορώ να τα στείλω στον υπολογιστή κανονικα απο το όργανο???????τι μπορεί να έπαθε ξαφνικά και το κάνει αυτό?γίνεται να πάθει βλάβη μόνο στην μεταφορά δεδομένων απο τον υπολογιστή στο όργανο και όχι στην μεταφορά απο το όργανο στον υπολογιστή????μήπως γνωρίζει κανείς να μου πεί???????

Link to comment
Share on other sites

Αν προηγουμένως φόρτωνε σωστά, έλεγξε το καλώδιο μεταφοράς δεδομένων RS232 στο βύσμα του οργάνου.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαρισρώ πολύ συνάδελφε το πρόβλημα λύθηκε ! ήταν τελικά στο καλώδιο!το αντικατέστησα και όλα οκ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Είμαι κατοχος ενός topcon και θα ήθελα να ρωτήσω ποιον τρόπο προσανατολισμού χρησιμοποιείτε, VH, SD, XYZ. Με ποιον τρόπο επιτυγχανεται μεγαλύτερη ακρίβεια?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.